COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Πριν 2 χρόνια ακριβώς, όταν ξυπνήσαμε και τους ταρακουνήσαμε στις πλατείες!



Άδειες πια οι πλατίες, κι ο κόσμος σκυφτός...μάτια νεκρά χωρίς ελπίδα, κλείστηκε στα σπίτια του...

Κι όμως υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ! ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΜΑΣ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!

Πόπη Σουφλή



Το παρόν άρθρο, θα παραθέσει απλά τα γεγονότα, από τις 25 Μαίου του 2011, όπου εκδηλώθηκε το  κίνημα των αγανακτισμένων στην Ελλάδα, ένα κίνημα που οργανώθηκε από το διαδίκτυο. Αιτίες, αποτελέσματα για τις νίκες και τις ήττες του κινήματος έχουν γραφτεί και θα συνεχίζονται να γράφονται. 

Κινητοποιήσεις Μαΐου

30 Μαΐου 2011: Συγκέντρωση του κινήματος των Αγανακτισμένων στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Λίγα χρόνια πριν από την 21η Απριλίου 1967, η πολιτική κατάσταση της πατρίδας μας ήταν πολύ ζοφερή έως αποκαρδιωτική. Ο Ελληνικός λαός βρισκόταν συνεχώς στο πεζοδρόμιο. Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας είχαν λάβει επιδημικό χαρακτήρα και δονούσαν την Αθήνα, η οποία είχε μετατραπεί σε πόλη αναρχίας και η κατάσταση αντιμετωπιζόταν με μετωπικές συγκρούσεις της Αστυνομίας και των διαδηλωτών. Σε πολλές περιπτώσεις η χρήση βίας από πλευράς Αστυνομίας ήταν υπερβολική και εξαιρετικά βίαιη. Όλη αυτή η κατάσταση ήταν επακόλουθο της πολιτικής αστάθειας της χώρας, από τη στιγμή που στη Βουλή των Ελλήνων πέραν των οξύτατων φραστικών αντιπαραθέσεων, σε μερικές περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκε και σωματική βία. Τα γεγονότα που δημιούργησαν αυτή την ερμαφρόδιτη πολιτική κατάσταση, ήταν η αποστασία Βουλευτών της Ενώσεως Κέντρου, που ανέτρεψαν τον Ιούλιο του 1965 την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου, μια κυβέρνηση που προήλθε από τις Εθνικές εκλογές του Φεβρουαρίου του 1964. Οι αποστάτες σχημάτισαν κυβέρνηση και το Δεκέμβριο του 1966, ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος ανέτρεψε την κυβέρνηση των αποστατών και όρισε βασιλική κυβέρνηση υπό τον τραπεζίτη Παρασκευόπουλο με εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα, με τη σύμφωνη γνώμη των αρχηγών των δυο μεγάλων κομμάτων της εποχής (Ενώσεως Κέντρου-Γ.Παπανδρέου, ΕΡΕ-Παν.Κανελλόπουλος), τα οποία πρόσμεναν προκήρυξη Εθνικών εκλογών. Ο Ελληνικός λαός μάταια ανάμενε εκείνη την πολιτική λύση που θα έβαζε ένα τέλος εποχής σε όλη αυτή την ταραγμένη κατάσταση της κοινωνίας. Κάθε μέρα πλήθαιναν οι φωνές που προέτρεπαν τον στρατό να πάρει της τύχες της χώρας στα «χέρια του». Τελικά, αυτές οι φωνές εισακούστηκαν, μόνο που τη Δικτατορία της 21ης Απριλίου του 1967 την επέβαλαν Συνταγματάρχες και όχι λοχίες. Αυτή η Δικτατορία, τελικά ανατράπηκε από τη CIA των ΗΠΑ, από τη στιγμή που αρνήθηκε ο Παπαδόπουλος την χρήση της βάσεως της Σούδας, για την διέλευση και τον ανεφοδιασμό των αμερικανικών αεροπλάνων των ΗΠΑ, που είχαν στόχο την παροχή βοήθειας στο Ισραήλ, στον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ ή αλλιώς του Δ΄ Αραβοϊσραηλινού πολέμου, τον Οκτώβριο του 1973. Την ίδια εποχή ο δικτάτορας Παπαδόπουλος είχε ξεκινήσει μια διαδικασία φιλελευθεροποίησης του καθεστώτος, η οποία συμπεριλάμβανε την αποφυλάκιση των πολιτικών κρατουμένων και την μερική άρση της λογοκρισίας, καθώς και υποσχέσεις για νέο Σύνταγμα και εκλογές στις 10 Φεβρουαρίου 1974 για επιστροφή σε πολιτική διακυβέρνηση.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ:Επέκταση ΠΟΠ ¨Καλαμάτα¨ στο Ελαιόλαδο για όλο τον Νομό Μεσσηνίας


ΠΡΟΣ : ΤΗ  ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ε  Ρ  Ω  Τ  Η  Σ  Η 
       
        ΠΡΟΣ : Τον  κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων


ΘΕΜΑ : Επέκταση ΠΟΠ ¨Καλαμάτα¨ στο Ελαιόλαδο για όλο
               τον Νομό Μεσσηνίας .

Όπως είναι γνωστό η Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ)  ¨Καλαμάτα¨ για το ελαιόλαδο της Μεσσηνίας καλύπτει μόνο την πρώην επαρχία Καλαμάτας όπως έχει καταχωρηθεί από το 1997  στο σχετικό μητρώο της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Επειδή υπήρχαν αιτήματα για επέκταση της ΠΟΠ Καλαμάτας στο ελαιόλαδο για όλο τον Νομό Μεσσηνίας , η ΕΑΣ Μεσσηνίας υπέβαλλε το έτος 2009 προς τούτο σχετικό φάκελο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ,το οποίο έκανε δεκτό το αίτημα και στην συνέχεια  απέστειλε το σχετικό αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
Επειδή από τότε μέχρι σήμερα το θέμα «πηγαινοέρχεται» από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε , στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  και στην ΕΑΣ Μεσσηνίας και αντίστροφα .
Επειδή η επέκταση της ΠΟΠ ¨Καλαμάτα¨ για το ελαιόλαδο σε όλο τον Νομό Μεσσηνίας είναι κρίσιμο θέμα για τους ελαιοπαραγωγούς αφού  θα συμβάλλει στην ενίσχυση του εισοδήματός τους.
  
Ε ρ ω τ ά τ α ι  ο κ. Υπουργός