COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Θύμα της προδοτικής και μειοδοτικής πολιτικής των Ελληνικών κυβερνήσεων η επαρχία

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΗΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΑΚΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ω 
ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 

Στο λαθρομεταναστευτικό τα πράγματα θα οξύνονται και ίσως κάποια στιγμή οδηγηθούμε σε ακραίες και μη ελέγξιμες καταστάσεις
Δεν γνωρίζουμε πόσοι λαθρομετανάστες ζουν στον Δήμο Ευρώτα
Σοβαρό είναι το πρόβλημα της ασφάλειας των συμπολιτών μας και πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν υπάρχει όχι επαρκής, αλλά ούτε στοιχειώδης αστυνόμευση
Σιγά - σιγά οι Έλληνες επανακτούν τη γη είτε ως ιδιοκτήτες, είτε ως εργάτες γης. Στον ανταγωνισμό όμως προτιμητέος είναι ο οικονομικός μετανάστης νόμιμος ή παράνομος, λόγω χαμηλού κόστους

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Oι ολέθριες συνέπειες της συνταγματικής εκτροπής

-Ο Διογένης και η σωτηρία της Ελλάδος-
Η Πατρίδα μας έχει χρεοκοπήσει. Αυτό είναι κοινή διαπίστωση όλων μας, αλλά και των διεθνών αναλυτών. Παραληρούμε καθημερινώς για όλα αυτά που συμβαίνουν εις την χώρα μας, για όλα αυτά που καλείται τώρα ο πληρώσει ο καθένας μας. Η αριθμομανία κατατρέχει όλους τους Έλληνες, η οποία όμως, δυστυχώς, έχει διαχωρίσει τους πολίτες σε δύο κατηγορίες: Σε αυτούς του πολιτικού συστήματος εξουσίας, οι οποίοι πιστοί και λάτρεις αυτού, αποφασίζουν αυθαίρετα δια αλλεπάλληλων και βάρβαρων νομοθετημάτων πόσα οφείλει να πληρώσει η άλλη κατηγορία: η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, η οποία επιλέγει ως εξιλαστήριο θύμα, και η οποία όμως εξαντλημένη από τα πολλαπλά εξοντωτικά μέτρα των ατιμώρητων του πολιτικού συστήματος εξουσίας δεν αντέχει άλλο πια. Και απελπισμένη από την ανέχεια, αλλά και από τον συνεχή βάρβαρο βομβαρδισμό των φορολογικών μέτρων, των μειώσεων μισθών και συντάξεων, την τεράστια ανεργία και φτώχεια, με απλωμένα  και ανυψωμένα τα χέρια από την απελπισία, αναφωνεί καθημερινώς: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ!

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

«Μεγάλη καθυστέρηση στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την ολοκλήρωση του έργου προστασίας του λιμανιού της Κορώνης»

21/7/2014
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

·        ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
·        ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
·        ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Θέμα: «Μεγάλη καθυστέρηση στην έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την ολοκλήρωση του έργου προστασίας του λιμανιού της Κορώνης»
Τον Δεκέμβριο του 2008 στο λιμάνι της Κορώνης έγιναν μεγάλες ζημιές από την θαλασσοταραχή. Τα έργο αποκατάστασης των ζημιών, που έγινε το 2009, χαρακτηρίστηκε ως επείγον και πήρε απαλλαγή περιβαλλοντικών όρων. Για να προχωρήσει όμως το έργο της β’ φάσης για την προστασία του λιμανιού της Κορώνης, είναι απαραίτητη η νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων που ανακατασκευάστηκαν. Η νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων απαιτεί την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του εκτελεσμένου έργου αποκατάστασης.

«Ρύθμιση οφειλών των δικηγόρων προς το ΕΤΑΑ»

Προς το Προεδρείο της Βουλής
18/07/2014
ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ Υπουργούς
·       Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
·       Οικονομικών

Θέμα: «Ρύθμιση οφειλών των δικηγόρων προς το ΕΤΑΑ».

Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιος Πετράκος κατάθεσε ως αναφορά προς τα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Οικονομικών την επιστολή-πρόταση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, με την οποία ζητά να γίνει νομοθετική ρύθμιση για ρύθμιση των οφειλών των δικηγόρων προς το ΕΤΑΑ (πρώην Ταμείο Νομικών).
Δυστυχώς, λόγω της συρρίκνωσης των εισοδημάτων των δικηγόρων εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών, το μεγαλύτερο ποσοστό των δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας δεν μπόρεσαν να καταβάλουν στο ΕΤΑΑ το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών. Φυσικά ανάλογη είναι η κατάσταση και στο σύνολο των δικηγόρων της Χώρας. Αποτέλεσμα είναι σχεδόν όλοι οι δικηγόροι να έχουν οφειλές και από τα προηγούμενα χρόνια. Η κατάσταση πλέον έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Προβλήματα στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας και την Εισαγγελία Κυπαρισσίας

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ Υπουργό
Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
ΘΕΜΑ: Προβλήματα στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας και την Εισαγγελία Κυπαρισσίας.

Το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα λειτουργίας, καθώς ο όγκος έχει υπερδιπλασιασθεί από πέρυσι κι αυτό φαίνεται στον ορισμό δικασίμων, οι οποίες πλέον υπερβαίνουν κατά πολύ τον ένα χρόνο. Οι υποθέσεις Εκουσίας Δικαιοδοσίας (των υπερχρεωμένων νοικοκυριών), προσδιορίζονται για τον μήνα Ιανουάριο του έτους 2017.
Εδώ και 23 χρόνια έχει να διορισθεί γραμματέας στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει με συνταξιοδότηση τουλάχιστον πέντε άτομα. Έλλειψη, φυσικά, υπάρχει και σε ειρηνοδίκες, οι οποίες πραγματικά τρέχουν και δε φτάνουν.

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Βουλή Των Εφήβων» - ΙΘ΄ Σύνοδος 2013-2014

Αρχίζουν αύριο οι εργασίες της ΙΘ΄ Συνόδου του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Βουλή των Εφήβων». Οι εργασίες θα κορυφωθούν τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014, με την συνεδρίαση της Ολομέλειας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. 
Η φετινή διοργάνωση διατηρεί μεν τον χαρακτήρα του προγράμματος προσομοίωσης της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, ωστόσο αποτελεί και την αφετηρία για καινοτομίες, οι οποίες εισάγονται κατά την ΙΘ’ Σύνοδο.  Συγκεκριμένα, αξιοποιήθηκαν οι νέες τεχνολογίες (Facebook, blog, Wiki) για την επιλογή των «Εφήβων Βουλευτών», επιχειρήθηκε η εισαγωγή στοιχείων προσομοίωσης κοινοβουλευτικού ελέγχου, ενώ ξεκίνησε και η συνεργασία με τον Συνήγορο του Παιδιού, ο οποίος θα έχει ενεργό συμμετοχή και κατά τις εργασίες της Συνόδου στην Αθήνα, με στόχο την ουσιαστικοποίηση του διαλόγου και του προβληματισμού μεταξύ των μαθητών.

Αναλυτικά:

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Βοϊζεμπέργκ προς Ρέντσι: "Η Ευρώπη χρειάζεται αναγέννηση ιδεών και αρχών"

Στο πλαίσιο της πρώτης παρέμβασης της, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η νεοεκλεγείσα ελληνίδα Ευρωβουλευτής, Ελίζα Βοϊζεμπεργκ και απευθυνόμενη στον Ιταλό Πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι τόνισε μεταξύ άλλων: "Κύριε Πρωθυπουργέ της Ιταλίας σας συγχαίρω θερμά για την ομιλία σας και τη γνώση της Ελληνικής Ιστορίας.  Αναφερθήκατε στον Παρθενώνα, στον Αριστοτέλη, στον Αρχιμήδη, στον Οδυσσέα και στον Τηλέμαχο, υποστηρίζοντας προφανώς ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Παραλαμβάνετε λοιπόν μια υγιή και δυνατή σκυτάλη, γιατί κατά γενική παραδοχή η Κυβέρνηση της πατρίδας μου, είχε άριστα αποτελέσματα με ελάχιστο κόστος και σε λίγο χρόνο. Με 67 νομοθετήματα και 15 παρεμβάσεις, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εμβάθυνση των ευρωπαϊκών θεσμών. Γνωρίζουμε ότι η Ιταλία γέννησε την Αναγέννηση, τώρα χρειάζεται αναγέννηση ιδεών και αρχών που έχει ανάγκη η Ευρώπη μετά την κρίση. Σας εύχομαι καλή επιτυχία και πιστεύω ότι με το πάθος που σας διακρίνει θα υπηρετήσετε τον κοινό μας στόχο που θέλει την Ευρώπη ουσιαστική πρωταγωνίστρια των εξελίξεων για τις επόμενες γενεές".

Άκου, συντρόφισσα


Αν θέλομε να είμαστε λιγάκι σοβαροί και να μην πετάμε στα σύννεφα θα παραδεχθούμε ότι ορθώς η κεντρική επιτροπή του Συ.Ριζ.Α. την στραβοκατάπιε πριν λιώσει, την καραμέλα για την «κατάργηση» και την «ακύρωση» των μνημονίων. 

Τώρα πια, συντρόφισσα θα τα έμαθες, γίνεται λόγος για απλή «απεμπλοκή» από τα Μνημόνια και κάποιοι ούλτρα (sicαριστεροί, δευτεροκλασάτοι, με τα δικά τους δίκια κι αυτοί, σηκώνουν το μπαϊράκι τους, αλλά αυτή η αναθεώρηση ακούγεται σαν να βάζει τα πράγματα σε μια πιο ρεαλιστική βάση, αφού η μεγάλη πλειοψηφία μας θέλει την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.