COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Οι τούρκοι δεν προκαλούν αλλά… πολεμούν!!

Όλες οι κινήσεις των τούρκων στο Αιγαίον Πέλαγος, στην Κύπρον, στην Ανατολικήν Μεσόγειον γενικότερον, δεν είναι προκλήσεις, όπως τις αποκαλούν οι κυβερνώντες μας και οι διάφοροι αναλυτές και τους προσκαλούν να σεβαστούν τις Διεθνείς συμβάσεις!!  Οι τούρκοι διεξάγουν πόλεμον άνευ αντιπάλου και στον πόλεμον δεν υπάρχει σεβασμός τυχόν διεθνών συμβάσεων!! Χρόνια τώρα καλούμεν τους τούρκους να σεβαστούν το Διεθνές Δίκαιον και να μη παραβιάζουν τον θαλάσσιον και εναέριον χώρον της Ελλάδος,  Γι αυτούς όμως «πέραν βρέχει»!
Οι παραβιάσεις του εναερίου χώρου τις οποίες ήρχισαν δειλώς και αραιώς πριν τριάντα χρόνια και εν συνεχεία τις ενέτειναν, κατέληξαν γι’ αυτούς σε άγραφα «δικαιώματα» επί του Αιγαίου Πελάγους, με τις θρασείς ανακοινώσεις τους να αναφέρουν ότι τα νησιά, τα Ελληνικά και αδιαμφισβήτητα πριν αιώνες νησιά μας, τελούν υπό «Ελληνικήν κατοχήν»!!
 Έπρεπε να τους είχε απαγορευθεί ρητώς ανάλογη αναφορά. Έπρεπε να τους είχε απαγορευτεί  ρητώς να παραβιάζουν τον Ελληνικόν εναέριον χώρον, αλλά και τον θαλάσσιον.
Έπρεπε η  απαγόρευση να ήταν από την αρχήν σαφής και ρητή. Δεν το πράξαμεν και τώρα διεκδικούν το «μισόν Αιγαίον»! Ως σκέψη είναι ταπεινωτικόν. Δεν χρειάζεται καμμμία απολύτως συζήτηση επί του Αιγαίου Πελάγους, όπως ακούγεται ότι θα γίνει. Σε κάθε συζήτηση με την τουρκίαν το Αιγαίον θα είναι εκτός και μετ΄ επιμονής από Ελληνικής πλευράς.
Στην Κύπρον είναι  κατακτητές με στρατόν κατοχής και αντί η αδύναμη Διεθνής Κοινότητα να του είχε επιβάλλει την άμεσον αποχώρηση, καλούσε και καλεί τον κατακτητήν της Νήσου σε διαπραγματεύσεις!  Τι να διαπραγματευτούν;  Τώρα μετά από τόσα χρόνια διεκδικούν και τον υπόγειον πλούτον της Κύπρου και όπως φαίνονται τα πράγματα σε ολίγον θα κάνει εξαγωγή πετρελαίου από ξένα εδάφη!! Πετρέλαια διεκδικεί και από την Ελλάδα και όλην την  Ανατολικήν Μεσόγειον.
Οι διεκδικήσεις αυτές που όλοι τις αποκαλούν «τουρκικές προκλήσεις»  και παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, είναι πόλεμος της τουρκίας επεκτατικός και οικονομικός, άνευ αντιπάλου!! Δεν εμποδίζεται από καμμίαν δύναμη, είτε αμέσως είτε εμμέσως θιγομένην.
Χρειάζεται μεγίστη προσοχή αν συζητήσομεν εκ νέου με την τουρκίαν, δια δήθεν μέτρα οικοδομήσεως εμπιστοσύνης! Οσάκις επεχειρήθηκαν απέτυχαν και ημείς ηττηθήκαμεν.
Προσοχή. Αντιμετώπιση ως γείτονα και φιλικήν χωρα, όχι όμως ενέργειες και διαπραγματεύσεις, που ίσως μας αδικήσουν τρομακτικώς.
Μιχαήλ Στρατουδάκης
31/7/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.