COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Σαράντα πέντε (+3) Ερωτήσεις για τον κύριο Μητσοτάκη (Μέρος Ε)

Το πέμπτο και τελευταίο μέρος της έρευνας μου.
 Σχόλια και απαντήσεις  που αφορούν τις παρακάτω ερωτήσεις και που θα με βοηθήσουν  στο να διορθώσω τυχόν λάθη, παραλείψεις αλλά και ενδεχόμενες αδικίες, είναι καλοδεχούμενα.
 
Οι ερωτήσεις που ακολουθούν είναι τροφή για σκέψη.
 
Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης
 
Ερώτηση 56η
Ενώ μιλάτε για σαξες στορυ το World Bank Doing Business 2020 τι μας λέει;
 
Πρόσφατα, κυκλοφόρησε η έκθεση της World Bank Doing Business 2020, με στοιχεία 2019, όπου γίνεται μια κατάταξη των χωρών του κόσμου με βάση κριτήρια ευκολίας άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην κάθε χώρα. Η Ελλάδα βρίσκεται συνολικά σήμερα στην 79η θέση μεταξύ 190 χωρών, έχοντας υποχωρήσει κατά 19 θέσεις από το 2015, όταν βρισκόταν στην 60η θέση (ΣΕΒ, δελτίο, 174, 07/11/2019).
 


Ερώτηση 57η
Δεν είναι αντίθετο στις εξαγγελίες σου και μάλλον παράνομο;
 
Πρόσφατα αποκαλύφθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, ότι δύο βουλευτές του κόμματος των αρίστων της ΝΔ  (ο Γ. Κωτσός της Καρδίτσας και ο Γ. Κοτρωνιάς της Φθιώτιδας) προσέλαβαν στο γραφείο τους  ο ένας τη σύζυγο του άλλου! Καμία κοινοβουλευτική επιτροπή του κόμματός τους δεν τους κάλεσε σε απολογία, ούτε φυσικά ο κ. πρωθυπουργός τους επέπληξε.

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/10/20.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FUwvTr+%28%CE%91%CF%85%CF%84%CF%8C%CF%87%CE%B8%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%82+%CE%88%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82%29 
 
 
Ερώτηση 58η
Σε νοιάζουν τα δημόσια σχολεία;
 
Πάμε στους δυόμιση μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και δεν έχουν καθηγητές στο 2ου γυμνασίου Νάουσας αλλά και αλλού.
 
 
Ερώτηση 59η
Με τροποποίηση του ποινικού κώδικα προβλέπεται για τους ανθρώπους που είναι ύποπτοι ποινικής απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες να ανακτήσουν περιουσιακά στοιχεία που έχουν παγώσει από το δικαστήριο, εάν δεν τεθούν σε δίκη εντός 18 μηνών;
 
Χρειάζονται τρία έως πέντε χρόνια στην Ελλάδα για να περάσει ποινική υπόθεση από προκαταρκτική έρευνα σε ακροαματική διαδικασία, σύμφωνα με τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ η διαδικασία προσφυγής μπορεί να πάρει εξίσου μεγάλη διάρκεια.
 
Financial Times: Οι Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα ευνοούν το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
Με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης ψηφίστηκαν επί της αρχής, στην Ολομέλεια της Βουλής, οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και οι διατάξεις που προσφέρουν «ασυλία» σε τραπεζικά στελέχη και διοικήσεις τραπεζών για τα «θαλασσοδάνεια».
 
 
 
 
Ερώτηση 60η
Αληθεύει κύριε Μητσοτάκη;
 
Ότι επινοείται και εφευρίσκετε θέσεις (η νδ) για τους επιτρεχάμενους του κόμματος (όπως θέση αναπληρωτή προέδρου στο ταμείο Παρακαταθηκών) με αμοιβές που φτάνουν τα 7000 και καμιά φορά τα 10.000 ευρώ το μήνα;
 
 
Ερώτηση 61η
Αληθεύει κύριε Μητσοτάκη;
 
Στο άρθρο 158 του πολυνομοσχεδίου ορίζεται ότι οι βασικοί και απλοί μέτοχοι σε τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης ή συνδρομητικών υπηρεσιών, ραδιοφώνων, σάιτ, ημερήσιων ή περιοδικών εντύπων, όπως επίσης σε πρακτορεία διανομής Τύπου ή εταιρείες εκτυπωτικής δραστηριότητας εξαιρούνται της υποχρέωσης που είχε θεσπιστεί με τον νόμο ν. 4339/2015 περί ονομαστικοποίησης των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου. Και συνεπακόλουθα βασικοί ή μη μέτοχοι δεν θα είναι πλέον υπόχρεοι υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.
Μπορείτε να μου αποδείξετε ότι έτσι ΔΕΝ θα προστατευτεί το μαύρο χρήμα;
 
 
Ερώτηση 62η
Αληθεύει κύριε Μητσοτάκη ότι έχουμε μια παράτυπη τοποθέτηση;
 
Πρόκειται για τον Κώστα Ξιφαρά ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), παρά το γεγονός ότι μέχρι το 2016 εργαζόταν στον Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ). Κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά από την ελληνική αλλά και την κοινοτική νομοθεσία καθώς από την παραίτησή του έχουν περάσει μόλις τρία χρόνια. Η παράγραφος 7 του άρθρου 63 Δ του νόμου περί «Ανεξαρτησίας του προσωπικού και διοίκησης του ΔΕΣΦΑ» που έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ορίζει με σαφήνεια τα κωλύματα που υπάρχουν για τα μέλη του ΔΣ του ΔΕΣΦΑ σχετικά με τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες και ειδικότερα σε σχέση με τη ΔΕΠΑ.
 
 
Ερώτηση 63η
Η προοπτική αυτής της χώρας είναι να γίνει λίκνο Ασιατών μεταναστών;
 
Το είπε ο κος Στάθης Καλύβας, πανεπιστημιακός και μέλος της Επιτροπής "Ελλάδα 2021", έτσι τουλάχιστον διάβασα:
 
Η προοπτική αυτής της χώρας είναι να γίνει λίκνο Ευρωπαίων συνταξιούχων & Ασιατών μεταναστών, ενώ ο δικός μας ρόλος..."ως ένας κρίκος σε μια μακρινή ανθρώπινη αλυσίδα που έζησε στον τόπο αυτόν" (όχι ως γενεές Ελλήνων) ...είναι να μεταδώσουμε κάποιες αξίες μας σε αυτούς που θα μας διαδεχθούν (πριν εξαλειφθούμε...)*  "είτε συνδεόμαστε γονιδιακά μαζί τους είτε όχι"...(Καθημερινή, 3/Νοεμ/2019)
 
 
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ; ΝΑ ΣΒΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ;
 
 
Ερώτηση 64η
Σε πάνελ του συνεδρίου του ΕΛΚ για την κλιματική αλλαγή είπατε ότι  στόχος είναι  η Ελλάδα να γίνει μια πρωτοπόρος χώρα στην παραγωγή καθαρής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και η πλήρη απολιγνιτοποίηση τουλάχιστον ως το 2028 και την απαγόρευση των πλαστικών μιας χρήσης έως το 2021;
 
 
Και όταν ήσασταν βουλευτής και υπουργός τι κάνατε ώστε να σταματήσουν οι Έλληνες να καίνε πλαστικά; Να πετανε πλαστικά από το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου;
 
Ξέρετε πόσους καρκίνους έχουμε από την καύση πλαστικών στο χρονικό διάστημα που είστε στο κοινοβούλιο εκλεγμένος;
 
Και πως θα πληρωθούν οι νέες μορφές ενέργειας από την στιγμή που θα σταματήσει ο λιγνίτης;
 
 
Ερώτηση 65η
Διαβάζω ότι έχετε βάλει μονάδες του ελληνικού στρατού σε ρόλο 'φιλιππινέζας'  των λαθρο μεταναστών. Αληθεύει;
 
Μου είπαν φίλοι και γνωστοί ότι το είδαν με ιδίοις όμμασι. Αληθεύει;
 
Γιατί αν αληθεύει, τότε, μιλάμε για ταπείνωση και αποκαθήλωση της υπερηφάνειας και του ενδόξου παρελθόντος του Ελληνικού Στρατού. Μιλάμε για υποτίμηση, μείωση και εξευτελισμό.
 
Και καθώς η πλειονότητα των Ελλήνων Πολιτών είναι ανιστόρητοι, να θυμίσουμε ότι έχει μια ιστορία τρισχιλιετή – τουλάχιστον – αρχής γραπτώς γεννωμένης με τον Τρωικό Πόλεμο. Και στις σελίδες του έχει καταχωρήσει Μαραθώνα, Θερμοπύλες, Κοκκάλια, Σαλαμίνα, Δερβενάκια, Σαραντάπορο, Κιλκίς Λαχανά, Ύψωμα 731 κλπ.
 
Κάποιοι λένε: Ο σκοπός είναι προφανής.  Και ο νοών νοείτω.
 
 
Ερώτηση 66η
4,500,000 ευρώ το έτος. Αληθεύει;
 
Οι ‘κακές γλώσσες’ λένε ότι οι δημοσιογράφοι που έχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ενταχθεί στο Μαξίμου (μετά την εκλογή της νδ), στα υπουργικά και βουλευτικά γραφεία, στην ΕΡΤ, το κανάλι της Βουλής, το ΑΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, το Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, λένε, ότι ίσως η δαπάνη να αγγίζει τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. 4,500,000 ευρώ το έτος.
Αληθεύει;
 
 
 
 
Ερώτηση 67η
Περί τα 158 εκατομμύρια ευρώ για μετακλητούς και αποσπασμένους στην τετραετία κύριε Μητσοτάκη; Αληθεύει;
 
Τουλάχιστον 158 εκατ. ευρώ θα κοστίσει στους Έλληνες φορολογούμενους το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη στο κομμάτι που αφορά τους μετακλητούς και τους αποσπασμένους υπαλλήλους, γεγονός που καταρρίπτει τα επιχειρήματα τόσο της κυβέρνησης όσο και του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, οι οποίοι κατήγγειλαν πριν από λίγο καιρό πως την εποχή της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ γινόταν πάρτι με τους μετακλητούς με κόστος 120 εκατ. ευρώ στην τετραετία.
O «στρατός» των μετακλητών του «επιτελικού κράτους» Μητσοτάκη
 
Θυμάμαι έναν φίλο, έναν καταπληκτικό επιστήμονα που έψαχνε 110.000 ευρώ για να ιδρύσει εργαστήριο. Ούτε επί συριζα μπορούσε να τα βρει ούτε τώρα επί νδ μπορεί να τα βρει. Αλλά τον βρήκαν κάτι Φινλανδοί.
 
 
Ερώτηση 68η
Θυμάμαι Κύριε Μητσοτάκη τα πέντε άλφα που διαλαλούσατε, Ανάπτυξη – Αξιοκρατία – Αλληλεγγύη – Αριστεία – Αξιοπιστία αλλά και κάτι για ένα μητρώο στελεχών με βιογραφικά αριστείας. Τι γινήκανε (έτσι εκφράζονται οι παππούδες) αυτά;
Γιατί αντιλαμβάνομαι ότι σε επιτελικές θέσεις και θέσεις ευθύνης μπαίνουν μόνο κομματικά στελέχη και πρόσωπα με βαριά βιογραφικά μένουν στην αφάνεια;
 
 
Ερώτηση 69η
Υπήρχαν νομικοί οι οποίοι είχαν πελάτες στην δίκη της Siemens που βρισκόταν σε εξέλιξη και παράλληλα συμμετείχαν στην επιτροπή αναθεώρησης του Ποινικού Κώδικα;
 
 
 
Ερώτηση 70η
Ακούω για περικοπές σε κεα, επιδόματα και βοηθήματα αλλά και πιθανολογούμενες αυξήσεις σε ασφαλιστικές εισφορές (όπως των αγροτών), τι ισχύει από όλα αυτά. Μήπως τέλειωσε ο Μήνας του Μέλιτος;
 
Φοβερή η ελληνική γλωσσά: το Μέλι, του Μέλιτος.
 
 
 
Ερώτηση 70η
Είπατε; «Δεν θα κάνω κυβέρνηση τουρλού! Εγώ δεν πρόκειται να ανεχτώ, πολιτευτές διοικητές Νοσοκομείων»
 
 
Το είπατε;
Και τι κάνατε;
Αυτό που είπατε ότι δεν θα κάνατε.
Μας κοροϊδεύετε κατάμουτρα;
Προφανώς.
 
 
 
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Είδα και άκουσα για λίγο τις αντιπαραθέσεις Μητσοτάκη και Τσίπρα για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. ΘΛΙΒΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΑ λόγια, παρακαταθήκη του κομματικού κράτους. ΘΛΙΒΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ παιχνίδια με το ιστορικό μέλλον ενός ολοκλήρου λάου. Προϊόν κομματικής συνδιαλλαγής παραμένει η εκλογή του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
 
 
 
Κυριάκο,
Εγώ τα έχω βγάλει τα συμπεράσματα μου για το πρόσωπο σου σαν πρωθυπουργός.
 
Ύστερα από βασανιστική σκέψη, έρευνα ανάλυση και συζήτηση, η γενικότερη εντύπωση, σε μένα,  κύριε Μητσοτάκη, είναι ότι συνεχίζεται την πολιτική συριζα, με εξαίρεση λίγες λεπτομέρειες χάριν εντυπώσεων.
 
Παύω εδώ την ερεύνα μου γιατί θεωρώ σίγουρο ότι όσο συνεχίζω τόσο θα ανακαλύπτω ερωτήματα και θα γεννιούνται απορίες.
 
Πιστεύω ότι δεν σε ενδιαφέρει η προοπτική της Ελλάδος ούτε η επιβίωση της. Δεν αντιτάσσεσαι σε εκείνα που επιφέρουν ρωγμές στην συνοχή της Ελλάδας και δεν λαμβάνεις εκείνα τα μέτρα που θα οδηγήσουν στην ενδυνάμωση της.
 
Αντιθέτως, προωθείς και τοποθετείς δικά σου πρόσωπα στο κόμμα και την δημόσια διοίκηση με στόχο μακροπρόθεσμα να έχεις έρεισμα και δυναμική στο κόμμα και την δημόσια διοίκηση, και βεβαίως στην κοινωνία.
 
Επιδιώκεις το γνωστό ‘άρτος και θέαμα’ και κλασσική περίπτωση είναι ο αντικαπνιστικός νόμος. Σε ενδιαφέρει η δημιουργία εντυπώσεων και όχι η ουσία.
 
Αυτό όμως δεν εξυπηρετεί ούτε την ΑΝΑΠΤΥΞΗ ούτε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ούτε το μέλλον της χώρας με τρισχιλιετή ιστορία και παράδοση.
 
Εφ εξής, δεν θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου.
 
 



---------------------------------------------------------

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης
Βάρδα Ηλείας, 270 52
697 3386615

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.