COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Περιορίσατε τα εγκλήματα. Περικόψετε τις εκτενείς ανακοινώσεις από Τηλεοράσεως!

Τα δελτία ειδήσεων που δυστυχώς παρακολουθεί ο Ελληνικός Λαός είναι στο σύνολόν τους αναφορές σε εγκλήματα. Και δεν αναφέρουν απλώς και με δύο λέξεις όπως επιβάλλεται ότι π,χ,  «Πατέρας πυροβόλησε και σκότωσε τον υιόν του» ή  «Κτηνώδης  σύζυγος έδειρε μέχρι θανάτου την συμβίαν του»  και εκατοντάδες άλλα εγκλήματα ειδεχθή που συμβαίνουν καθημερινώς.  Έτσι  έπρεπε να αναφέρονται. Λιτώς. Χωρίς τα εκτενή ρεπορτάζ των Δημοσιογράφων   τα οποία δεν οφελούν σε τίποτε αλλά μάλλον βλάπτουν μεγάλους και μικρούς!!! Η έκτασή με την οποίαν μας παρουσιάζονται είναι ανεπίτρεπτη. Λέει ο ρεπόρτερ. Σ’ αυτό τα σπίτι που βλέπετε πίσω μου έγινε το έγκλημα ή στο σημείο  αυτό του δρόμου έγινε η θανατηφόρα σύγκρουση και άλλες άνευ ουδεμιάς σημασίας λεπτομέρειες. Οι λεπτομέρειες αφορούν τις ανακριτικές αρχές και εν συνεχεία τις Δικαστικές αρχές. Απαράδεκτες είναι επίσης και οι αναφορές που καταγράφονται από γείτονες. Ένα έγκλημα έγινε στις 3 τα ξημερώματα και στις 9 το πρωί κάποιοι αναφέρουν «λεπτομέρειες»  για την εκτέλεσή του στους Δημοσιογράφους!  Που ξέρουν πως έγινε αφού κοιμώταν;

Οι παρατεταμένες αναφορές γύρω από τα εγκλήματα, τα βιογραφικά των δραστών, οι αναδρομές σε όμοια συναφή είναι ανωφελή και δεν έπρεπε να λέγοντα.  Μόνον το γεγονός, λιτώς όπως το προεθίξαμεν και κατόπιν το αποτέλεσμα της δίκης, αν έχει συλληφθεί ο δράστης. Οι εκτενείς και καθημερινές αναφορές γύρω από εγκλήματα δημιουργούν επικίνδυνα συναισθήματα στην νεολαίαν με τάσεις μιμιτισμού λόγω της αενάου προβολής του εγκληματία. Ανάλογες μιμητικές τάσεις παρουσιάζονται και σε λοιπά εγκλήματα, κλοπές, μοιχείες, παιδεραστίες κλπ. Η αποφυγή είναι επιβεβλημένη για προστασία της νεολαίας και ψυχική ηρεμίαν  των ακροατών.

Ακόμα ακούμεν το άλλον απαράδεκτον. Λεπτομερειακές αναφορές από τα πρακτικά της ανακρίσεως!! Τι μας ενδιαφέρουν; Αυτά ανήκουν στα interna corporis των Δικαστηρίων. Οι εμπλεκόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση.

Απαράδεκτες επίσης είναι και οι αναφορές εγκλημάτων που έγιναν σε άλλες χώρες, τροχαίων ή ανθρωποκτονιών!

Καλον είναι να απαλλαγεί  η Ελληνική δημοσιογραφία από την εκτενεστάτην και πολύλεπτην καθημερινώς αναφοράν  σε εγκλήματα και πορνείες όχι από έναν αλλά από πολλούς Δημοσιογράφους του ιδίου Σταθμού την αυτήν ώραν!

Ειδήσεις θέλομεν καθαρές και προαγωγικές.

14/12/2021

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.