COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Η θλιβερή εικόνα της Ν.Δ. για την υπόθεση ΑΓΡΟΓΗ


Posted by Daemon

Δεν χρειαζόταν, βέβαια, η ιστορία της ΑΓΡΟΓΗ για να αντιληφθεί και ο πλέον αδαής πόσο ερασιτέχνες, τσαπατσούληδες, ρουσφετολόγοι στους κολλητούς τους και κυρίως ξένοι με την έννοια της πολιτικής ήταν οι περισσότεροι υπουργοί και φορείς εξουσίας στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας της περιόδου 2004-2009. Το ΠΑΣΟΚ κατόρθωσε με δυο κινήσεις, μόνο δυο, να κάνει ματ στους Μαυρογιαλλούρους που οδήγησαν το μεγάλο κόμμα το οποίο ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην πιο μεγάλη ήττα της ιστορίας του.
Ενώ η υπόθεση της ΑΓΡΟΓΗ σερνόταν, θα έλεγε κανείς, επί μήνες ολόκληρους, ουδείς από τη Νέα Δημοκρατία την αντιμετώπισε με σοβαρότητα. Άλλωστε οι ΝεοΔημοκράτες δεν φημίζονται για την αλληλεγγύη τους, συνεπώς άφησαν τον Χατζηγάκη να βγάλει το (δικό του) φίδι από την τρύπα. Ο καθένας σε αυτό το κόμμα έχει συνηθίσε να βγάζει το δικό του φίδι από την τρύπα, όχι των άλλων, γι αυτό το φίδι που κατατρώγει την παράταξη είναι πάντα μέσα στην γαλάζια τρύπα. Η μόνη ελπίδα είναι ο νέος πρόεδερος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς να τα αλλάξει όλα αυτά.
Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, πολύ πιο σοβαρό και πιο “πολιτικό”, προετοίμασε κατάλληλα την επίθεσή του στοχοποιώντας τη ΝΔ ως “κόμμα ρουσφετιών” (πολύ κοντά στην πραγματικότητα, ιδιαίτερα της περιόδου 20907-2009). Ο κ. Πάγκαλος στα κανάλια ανέγνωσε ονόματα κολλητών και συγγενών της ΝΔ που είχαν διοριστεί στο Δημόσιο δηλαδή στην ΑΓΡΟΓΗ κι έτσι εθεσε την ατζέντα του ζητήματος στην κοινή γνώμη. Από τη μια στιγμή στην άλλη, λοιπόν, οι Μαυρογιαλλούροι της ΝΔ κάθησαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου στα μάτια της κοινής γνώμης. Έκανε “καπάκι” το δεύτερο λάθος -θα πούμε γιατί- να εμφανιστεί στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις ( τον είδα στο Mega) και απλώς… επιβεβαίωσε τον Πάγκαλο. Ο ένα ήτνα κολλητός του, ο άλλος συνμεργάτης του, ο τρίτος μακρινός συγγενής του Γιώργου Σουφλιά και ούτω καθ εξής…
Καλά, θα αναρρωτηθεί κανείς, γιατί τότε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισε να εκτεθεί, απολογούμενος για την υπόθεση της ΑΓΡΟΓΗ; Απλώς, διότι έτσι ήλπιζε να αποκαλύψει το “μεγάλο σκάνδαλο” και να αλλάξει την ατζέντα. Και ποιο ήταν το “μεγάλο σκάνδαλο”; Κατά τον κ. Χατζηγάκη ήταν “η παράδοση της ψηφιοποίησης των αγροτικών δεδομένων στους ιδιώτες, στα συμφέροντα”
Ωραία. Προφανώς, όποιος “εγκέφαλος” εφηύρε αυτή την πατάτα, αμέσως μετά πρέπει να πάει να γραφτεί στο ΚΚΕ, διότι μόνο αυτό το κόμμα προτείνει ΑΥΞΗΣΗ του δημόσιου τομέα και ανάληψη τέτοιων εργασιών από το δημόσιο. Η Νέα Δημοκρατία σταθερά από το 1978 και μετά μιλά για λιγότερο κράτος, άλλοτε φωναχτά, άλλοτε λιγότερο φωναχτά.
Η εικόνα όσων εμφανίστηκαν να υπερασπίζονται τη διατήρηση της ΑΓΡΟΓΗ από τη Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει θλιβερή. Το κύριο ερώτημα είναι “από ποιο βαρίδι να πρωτοαπαλλαγεί ο Σαμαράς”. Ίδωμεν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.