COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ:«Παράκαμψη Σπάρτης (Σκούρα-Πυρί)»

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,

Χθες 4 Μαΐου 2011 είδε το φως της δημοσιότητας καταγγελία 5 εργαζομένων στον αυτοκινητόδρομο Σκούρα-Πυρί για οφειλόμενα δεδουλευμένα την ίδια ώρα που ο εργολάβος έχει εισπράξει 5,5 εκατ. ευρώ παραπάνω από το κόστος των εργασιών που έχει υλοποιήσει.

Με δεδομένο μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι:

«Η εταιρεία (σ.σ. που είχε αναλάβει την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου) περί το τέλος του έτους 2008, με διάφορους παράνομους τρόπους και για τους δικούς της λόγους, επιχείρησε να μας απολύσει. Επειδή όμως εμείς διαπιστώσαμε έγκαιρα πως σκοπός της εταιρείας ήταν να μας μεταχειριστεί χωρίς να μας πληρώσει, καταγγείλαμε τις συμβάσεις μας με αυτήν στην αρμόδια επιθεώρηση εργασίας και παράλληλα απευθυνθήκαμε σε Δικηγόρο προκειμένου να εισπράξουμε δεδουλευμένες αποδοχές μας.

Επίσης απευθυνθήκαμε και στο αρμόδιο τμήμα της περιφερείας Πελοποννήσου που ουσιαστικά ήταν ο φορέας χρηματοδότησης της εταιρείας η οποία δια των αρμοδίων της μας καθησύχαζε λέγοντας μας, πως υπάρχουν χρηματικά κονδύλια δεσμευμένα, αφού η εταιρεία ουσιαστικά είχε παύσει τις εργασίες κατασκευής του αυτοκινητόδρομου και δεν δικαιούτο να τα λάβει.

Επιπρόσθετα κοινοποιήσαμε στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφερείας (Δ.Ε.Κ.Ε.) εξώδικη δήλωση με την οποία ζητήσαμε να μην πληρωθεί η εταιρεία αλλά εμείς προνομιακά σύμφωνα με το Νόμο. (Π.Δ. 609/1985).Στις συνεχείς οχλήσεις μας οι αρμόδιοι για μία φορά ακόμη μας διαβεβαίωσαν πως υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούμε και μας ζήτησαν απόφαση Δικαστηρίου.

Πράγματι εμείς είχαμε καταθέσει αγωγή στο αρμόδιο Δικαστήριο το οποίο τελικά εξέδωσε απόφαση με βάση την οποία έπρεπε να μας καταβληθούν οι δεδουλευμένες μας αποδοχές και παράλληλα πιέσαμε προς το σκοπό αυτό, υποβάλλοντας εγκλήσεις στις αρμόδιες Εισαγγελίες.

Όμως εν τω μεταξύ η εταιρεία ήταν ουσιαστικά σε κατάσταση πτωχεύσεως και είχε ήδη αποσύρει από το έργο τα μηχανήματα έργων που χρησιμοποιούσε, εγκαταλείποντας αυτό, ανολοκλήρωτο.

Εμείς εν συνεχεία και λόγω του ότι δεν καταφέραμε να εξεύρουμε ακίνητη περιουσία για να ικανοποιηθούν οι αξιώσεις μας, κοινοποιήσαμε στην περιφέρεια κατασχετήριο, προκειμένου να εισπράξουμε τα ποσά που μας αναλογούσαν από τα χρηματικά κονδύλια που οι αρμόδιοι της περιφέρειας μας υπόσχοντο ότι υπάρχουν. Όμως η περιφέρεια Πελοποννήσου δια των αρμοδίων της υπαλλήλων μας είχε ουσιαστικά εμπαίξει με δεδομένο πως χρήματα δεν υπήρχαν πλέον, ούτε εκεί ούτε πουθενά διαπιστώσαμε όμως από πληροφορίες από τον Τύπο (real news φύλλο 3/4/2009, καθώς και από το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι super, ότι ο εν λόγω εργολάβος εισέπραττε χρήματα για το έργο αυτό μέσα στο έτος 2009, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και επίσης πως εισέπραξε ποσό 5.000,000 ευρώ!‼ μέσα στο έτος 2010.

Με την παρούσα επιστολή –καταγγελία μας ζητάμε τα παρακάτω

Να ελεγχθεί πρωτίστως η αξιοπιστία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των αρμοδίων υπαλλήλων οι οποίοι μας ενέπαιξαν σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, με αποτέλεσμα σήμερα εμείς μολονότι δικαιωθήκαμε από τα Ελληνικά Δικαστήρια δεν έχουμε λάβει κανένα ποσό σε αντίθεση με την παραπάνω εταιρεία η οποία πληρώθηκε για έργο ανύπαρκτο (σύμφωνα με όλα τα ανωτέρω) και να αποδοθούν ευθύνες εάν υπάρχουν.»

Μετά απ’ αυτές τις καταγγελίες των εργαζομένων και επειδή οι απαντήσεις που μου δόθηκαν από τον κ. Περιφερειάρχη, όταν συζητήθηκε η επερώτηση που είχα καταθέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο από 31/1/2011, όπως είχα τονίσει στη δευτερολογία μου στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν ήταν ικανοποιητικές, θεωρώ υποχρέωσή μου να επανέλθω με νέα επερώτηση για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στο έργο της παράκαμψης της Σπάρτης (Σκούρα-Πυρί) και να ζητήσω:

1) Να εξουσιοδοτηθεί το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου να ζητήσει από την 3η ΔΕΚΕ, που είχε την ευθύνη του έργου και η οποία μέχρι σήμερα ανήκει στην αποκεντρωμένη διοίκηση να απαντήσει στα ερωτήματα που έχω ήδη καταθέσει από τις 31/1/2011 και είναι τα εξής:

α) Ποιος ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου;

β) Ποιος ο προϋπολογισμός της σύμβασης;

γ) Αν υπάρχει ανακεφαλαιοποιητικός πίνακας του έργου.

δ) Να δοθούν τα αντίγραφα των λογαριασμών που εκδόθηκαν από την 3η ΔΕΚΕ.

ε) Ποιος ο προϋπολογισμός αποπεράτωσης του έργου;

στ) Αν τηρήθηκαν οι μελέτες στην κατασκευή του έργου.

ζ) Τι συνέβη και ο ανάδοχος του έργου αυτού κηρύχθηκε έκπτωτος;

η) Αληθεύει ότι ο ανάδοχος είχε πάρει 5,5 εκατ. ευρώ παραπάνω από το ύψος του έργου που είχε υλοποιήσει;;;

θ) Και αν ναι, ποια υπηρεσία έχει την ευθύνη γι’ αυτό και ποια συγκεκριμένα στελέχη της;

ι) Αν αληθεύει ότι ο προϋπολογισμός ολοκλήρωσης του έργου είναι υπερδιπλάσιος της αρχικής σύμβασης και γιατί;

2) Να εκδώσει απόφαση – ψήφισμα το Περιφερειακό Συμβούλιο και να ζητά από την 3η ΔΕΚΕ να βρει τον τρόπο να καταβληθούν στους εργαζόμενους οι δεδουλευμένες αποδοχές τους.

Επειδή το θέμα κατά τη γνώμη μου, είναι ιδιαίτερα σοβαρό και είναι γνωστό ότι έχει επιληφθεί και Εισαγγελέας, έχω τη γνώμη ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει πολιτικά να απαιτήσει να χυθεί άπλετο φως, να απαντηθούν τα ερωτήματα που θέτω και να καταλογιστούν οι ευθύνες σε όσους τις έχουν.

Σας ερωτώ λοιπόν, συμφωνείτε με τα όλα παραπάνω;

5/5/2011

Ο επικεφαλής του συνδυασμού

«Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.