COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΕΝΑΚ) - ΚΕΡΚΥΡΑ: ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΥΡΟ. ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ / ΕΡΑ - ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ.  Απροειδοποίητα μέσα σε μια νύχτα 2.600 εργαζόμενοι απολύθηκαν με πρωτοφανή εκδικητικό τρόπο, κατασυκοφαντημένοι ως "επίορκοι και υψηλά αμειβόμενοι".
Οι εργαζόμενοι χρεώθηκαν σπατάλες και σκάνδαλα που συνέβαιναν στα υψηλά κλιμάκια της ΕΡΤ, τη στιγμή που πρώτοι αυτοί διαμαρτύρονταν έντονα για αυτά και κάνοντας επανειλημμένα εκκλήσεις για νομιμότητα.
Σκάνδαλα, σπατάλες κι αδιαφάνεια, που συντηρούνταν πάντα από την εκάστοτε κυβέρνηση, ακόμη κι από την κυβέρνηση που έριξε το μαύρο και τη χαριστική βολή στην ΕΡΤ, που αφορούν άμεσα ακόμη και τον αρμόδιο υπουργό που εξήγγειλε το κλείσιμο!
Σκάνδαλα, κατασπατάληση δημοσίου χρήματος  και διορισμοί “φίλων” που συνεχίζονται τώρα στη λειτουργία της επονομαζόμενης ΝΕΡΙΤ , επιβεβαιωμένα ακόμη κι από διευθυντές, οι οποίοι διαδέχονται ο ένας τον άλλον με αδιαφανείς διαδικασίες και καθιστούν τη λειτουργία της ζημιογόνα για το Ελληνικό δημόσιο.

Η ΕΡΤ δεν ήταν απλά μια κερδοφόρα ΑΕ, ήταν μια εταιρεία υπό τον έλεγχο του Δημοσίου με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ αποθεματικό, ενώ λίγο πριν το λουκέτο εισέφερε στον προϋπολογισμό 80 εκατ. ευρώ σε φόρους και 75 εκατ. ευρώ για τις "ανανεώσιμες πηγές ενέργειας".
Το ερώτημα που τίθεται είναι, για ποιόν λόγο έκλεισε η ΕΡΤ.. 
Η ΕΡΤ έκλεισε με νομοθέτημα το οποίο ουδέποτε πέρασε από τη βουλή όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Η κυβέρνηση αγνόησε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για επαναλειτουργία των συχνοτήτων.
Η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη του κόσμου στην Αθήνα αλλά και σε όλα τα μέρη της Ελλάδας ήταν άμεση, πρωτοφανής και συγκινητική και συνεχίζεται ένα χρόνο μετά. Ευρύτατη ήταν η καταδίκη από πολιτικές δυνάμεις, απο τον εργαζόμενο κόσμο, απο τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού. Η διεθνής κατακραυγή ήταν τεράστια.
Οι εργαζόμενοι παρέμειναν με αξιοπρέπεια στις θέσεις τους μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, διαφυλάττοντας την ανυπολόγιστη περιουσία της κι ενώ η κυβέρνηση τους κατέστησε υπεύθυνους μέχρι την παραλαβή, την ίδια στιγμή τους κατηγορούσε ως καταληψίες και δολιοφθορείς, χρησιμοποιώντας το διαδικτυακό “παρακράτος” της για να τους διασύρει στην αντίληψη της κοινής γνώμης.
Η παράδοση - παραλαβή της ΕΡΤ πραγματοποιήθηκε μετά από 5 μήνες από .. ισχυρές δυνάμεις  των ΜΑΤ με την παρουσία του εισαγγελέα απλά τυπική.
Ένα χρόνο μετά, οι λόγοι του κλεισίματος είναι πλέον γνωστοί.
 Φίμωση της στοιχειώδους δυνατότητας για δημόσιου χαρακτήρα - πολυφωνική ενημέρωση, αφαιρώντας το δικαίωμα από τον Έλληνα πολίτη στην είδηση - ενημέρωση. Τυφλή υπακοή στα ξένα κέντρα.
 Ξεπούλημα,  ή καλύτερα  χάρισμα των ψηφιακών συχνοτήτων σε ιδιωτικά κανάλια διαπλεκόμενων μεγαλοεργολάβων, αυτά που επί 20 χρόνια τώρα απασχολούν το Ελληνικό "γυαλί" με χαμηλής και κακής ποιότητας πρόγραμμα και προπαγανδιστική - παραπλανητική ενημέρωση, ενώ δεν έχουν άδεια λειτουργίας, δεν έχουν πληρώσει για τη χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων αφήνοντας τρύπα στα δημόσια ταμεία πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
 Επίδειξη δύναμης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, που εφαρμόζοντας το δόγμα του σοκ και με "λογική" αποφασίζω και διατάζω, θέτει εαυτόν υπεράνω και του ίδιου του συντάγματος.
 Δημιουργία ενός "δημόσιου" Ραδιοτηλεοπτικού φορέα, απόλυτα ελεγχόμενου από την κυβέρνηση .
 Πραγματοποιήθηκαν και με το παραπάνω οι 2000 απολύσεις που ζητούσε η τρόικα.
 Ανοίγει τον δρόμο των ομαδικών απολύσεων στο δημόσιο τομέα.
Το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ συνδέεται με μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας της χώρας και αποτελεί μελανή πρωτιά παγκοσμίως.
Μετά από 75 χρόνια προσφοράς σίγησε όχι μόνο η Ελληνική  Δημόσια  Ραδιοτηλεόραση αλλά και  η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ. Μαύρο στους δέκτες, μαύρο στην ενημέρωση, μαύρο και στον πολιτισμό! Μαύρο και για τον απόδημο Ελληνισμό ανά τον κόσμο.
Το μέλλον και η τύχη της ανυπολόγιστης περιουσίας της ΕΡΤ, περιουσία του Ελληνικού δημοσίου παραμένουν άγνωστα.
Το αρχείο της ΕΡΤ διαφυλάττει το 85% της οπτικοακουστικής και ραδιοτηλεοπτικής κληρονομιάς της χώρας, καθιστώντας την εθνικό κεφάλαιο.
Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός της ΕΡΤ ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ενώ το μουσείο της περιλαμβάνει σπάνιο εξοπλισμό ανεκτίμητης αξίας.
Παρά την δυσπραγία και το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι, συνεχίζουν καθημερινά 24ωρο πρόγραμμα διαδικτυακά και αναλογικά, όπου είναι δυνατό ανά την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας αυτοσχέδιο εξοπλισμό.
Οι εργαζόμενοι ζητούν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Οι εργαζόμενοι ζητούν και παλεύουν για την δικαίωση τους. Μετά από έναν χρόνο δεν έχουν καν αποζημιωθεί.
Μετά από ένα χρόνο μετρούν 12 απώλειες συναδέλφων τους.  
Οι εργαζόμενοι ζητούν την ηθική τους αποκατάσταση, ζητούν τις ζωές τους πίσω. 
Η ΕΝΑΚ συμμετέχει ενεργά στον αγώνα και την αγωνία των εργαζομένων και ενώνει την φωνή της με την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που ποτέ δεν δέχτηκε το κλείσιμο της ΕΡΤ και των σταθμών της ΕΡΑ. Ένα χρόνο μετά, το εθνικό παλλαϊκό αίτημα, το αίτημα του εργατικού λαϊκού κινήματος είναι: ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ / ΕΡΑ - ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.