Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση Νίκου Ανδρουλάκη με τον Υφυπουργό Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ της Κϊνας

   Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΚ της Κίνας 
O Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκε σήμερα με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία αξιωματούχων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC) με επικεφαλής τον Li Jinjun, Υφυπουργό Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της ΚίναςCPC) και τον Ειδικό Επιτετραμμένο της Πρεσβείας της Κίνας στην Ελλάδα, Xiao Yewen.


Ο Ν. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στις πρόσφατες ευρωπαϊκές εξελίξεις τονίζοντας ότι μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο που απομακρυνόμαστε από την πολιτική της λιτότητας. Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, ο Γραμματέας της ΚΠΕ επεσήμανε τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας και το ΠΑΣΟΚ ως μέλος της κυβέρνησης ώστε να κοινωνικοποιηθούν τα οικονομικά αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί με τις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού  τα τελευταία χρόνια. Όσον αφορά στις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κίνας υποστήριξε ότι παρά τις ισχυρές εμπορικές συναλλαγές, οι άμεσες ξένες επενδύσεις αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 3% του συνόλου των εκροών, γεγονός που οδηγεί στην ανάγκη βελτίωσης και ενίσχυσης του επενδυτικού συμφώνου μεταξύ ΕΕ και Κίνας. Ολοκληρώνοντας, υπογράμμισε ότι «όλοι έχουμε ανάγκη να υπάρξει ένα αειφόρο μοντέλο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι τις αγορές».

Ο Li Jinjun υποστήριξε ότι η συνάντηση με τον Γραμματέα της ΚΠΕ αποτελεί ένα ιδιαίτερα ευχάριστο γεγονός καθώς όπως σημείωσε «φέτος ολοκληρώνονται 30 χρόνια από τη σύναψη σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας με το ΠΑΣΟΚ». Και υποστήριξε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο κομμάτων ήταν και είναι σημαντικές διότι συνέβαλαν αποφασιστικά στην προώθηση των  διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο λαών. Ο Υφυπουργός Διεθνών Σχέσεων του CPC τόνισε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο κομμάτων πρέπει να ενισχυθούν το επόμενο διάστημα με τη συνέχιση των επισκέψεων των αντιπροσωπειών και την ενδυνάμωση της επικοινωνίας μεταξύ των δύο κομμάτων τόσο για τα μεγάλα διεθνή θέματα όσο και για τα περιφερειακά ζητήματα. Τέλος, ενημέρωσε τον Γραμματέα της ΚΠΕ για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα ακολουθήσει η Κίνα το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.