COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ

Γράφει ο Δημήτρης Περδίκης

   Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ προηγείται. Μικρές διαφορές από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση, ως προς τα ποσοστά του μόνο υπάρχουν. Ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 30% δείχνει αποφασισμένους να το ψηφίσουν, με την Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί αρκετά κοντά μεν αλλά χωρίς καμία σιγουριά πως θα μπορέσει τις τελευταίες ημέρες να περάσει μπροστά. Σε αυτά θα πρέπει να συνυπολογιστεί ένα σημαντικό ποσοστό αναποφάσιστων και το ποσοστό της αποχής.  Πολύ πιθανό  λοιπόν είναι να δούμε στην εξουσία ένα κομμουνιστικό κόμμα.          Μπορεί να φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να πετύχει την αυτοδυναμία, όμως κάποια από τα υπόλοιπα κόμματα που ακολουθούν με μεγάλη διαφορά, γύρω στο 4-5%, μπορεί τελικά να γίνουν το σκαλοπάτι του κόμματος αυτού προς την εξουσία.


        Μιλώντας με αρκετό κόσμο, άκουσα πολλοί να μου λένε πως όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κομμουνιστικό κόμμα, αριστερό είναι και σαν τέτοιο τι πειράζει, αριστερό, δεξιό, πιο αριστερό, πιο δεξιό. Έτσι γίνεται εύκολα αποδεκτό.

       Όμως δεν είναι έτσι, είναι ένα κόμμα κομμουνιστικό, εχθρικό προς την αστική δημοκρατία, υπέρμαχο της ταξικής πάλης με όνειρα λαϊκής δημοκρατίας και μαρξιστικής - λενινιστικής οικονομίας κεντρικού σχεδιασμού.

       Ας κάνουμε λοιπόν μία αναδρομή για να δούμε καθαρά πως έχουν τα πράγματα. Το ΚΚΕ δημιουργήθηκε το 1918 με αρχική ονομασία: Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα Ελλάδος (Σ.Ε.Κ.Ε.). Την σημερινή του ονομασία την πήρε το 1924. Το 1947 κηρύσσεται παράνομο και μετά από λίγα χρόνια χρησιμοποιεί την ΕΔΑ ως φορέα πολιτικής παρουσίας. Φθάνουμε στο 1968 οπότε το κομμουνιστικό κόμμα διασπάται σε ΚΚΕ (πιστό στην Σοβιετική Ένωση) και στο ΚΚΕ Εσωτερικού που δεν δέχεται την ηγεμονία της ΕΣΣΔ. Το 1988 το ΚΚΕ εσωτ. μετονομάζεται σε Ελληνική Αριστερά (ΕΑΡ) και μετά από έναν χρόνο το ΚΚΕ ενώνεται με την ΕΑΡ στον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου από τον οποίο θα αποχωρήσει μετά από δύο χρόνια. Το 2004 ο Συνασπισμός της Αριστεράς μαζί με διάφορα μικρά κομμουνιστικά κόμματα δημιουργούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα μικρά αυτά κόμματα που απετέλεσαν τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα: ΑΚΟΑ (Ανανεωτική Κομμουνιστική Οικολογική Αριστερά), Κομμουνιστές Οικολόγοι, ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά), Κομμουνιστές Τροτσκιστές, ΕΠΑ (Ενεργοί Πολίτες Αριστεροί), ΚΕΔΑ (Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς), Κομμουνιστές Ενωτικοί, Κοκκινοκομμουνιστές Τροτσκιστές, ΣΥΝ (Ευρωκομμουνιστές Μαρξιστές), Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα, ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας), Κομμουνιστές Μαοϊκοί, Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας, ΑΠΟ (Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα), Ομάδα Ρόζα και κάποιες μικρές ομάδες ακόμα. Γίνεται λοιπόν σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα κομμουνιστικό, σαρξ εκ σαρκός. Οι διαφορές του με το ΚΚΕ βρίσκονται στο ποιος θα ηγείται αλλά και στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περιλάβει Τροτσκιστές, Μαοϊκούς κλπ οι οποίοι δεν είναι αποδεκτοί από το ΚΚΕ που ακολουθεί με ευλάβεια τις δογματικές αρχές του.

        Πιστεύω πως κάθε ψηφοφόρος θα πρέπει αυτά να τα γνωρίζει ώστε συνειδητά πλέον να αποφασίσει για το μέλλον του και για το μέλλον των παιδιών του. Πολλοί ελπίζουν πως το τόσο όμορφο εξωτερικά κουτί που τους παρουσιάζουν θα τους φέρει ένα καλλίτερο αύριο. Όμως το βράδυ των εκλογών αν το κουτί της Πανδώρας θα ανοίξει, από μέσα θα πεταχτούν όλες οι συμφορές και μόνο η ελπίδα θα μείνει μέσα να περιμένει.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.