COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Μπάμπης Βακαλόπουλος:Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ

Αυτές τις  ώρες που γράφω αυτό το σχόλιο , ίσως να έχει κατατεθεί στην  Ολομέλεια της Βουλής για κατεπείγουσα ψήφιση το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα , έτσι ώστε η χώρα μας να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση της από την Τρόικα ( θεσμούς κατά άλλους) . 
Μια συμφωνία που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι ίσως πολύ πιο σκληρότερη από οιοσδήποτε προηγούμενη. 
Μια συμφωνία που αν γινόταν  με τον ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση θα είχε σαν αφορμή να  κατέβει όλος ο κόσμος στους δρόμους  και να διαδηλώνει για τους επαίσχυντους ..τους μερκελιστές…τους…. τους….. που ταπεινώνουν την αξιοπρέπεια της χώρας μας.
Δεν μπορώ να ξεχάσω τις επιθέσεις (όχι πολιτικές ..αλλά κάτι χειρότερο) του ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΗΜΑΡ για την συμμετοχή της στην κυβέρνηση , δεν μπορώ να ξεχάσω το κούνημα των χεριών κάποιων όψιμων «επαναστατών» , δεν μπορώ να ξεχάσω τους προπηλακισμούς μελών και στελεχών της ΔΗΜΑΡ.

Σήμερα όμως το παράδοξο είναι ότι γίνεται η χειρότερη συμφωνία (οι ιστορίες για σκληρές διαπραγματεύσεις , είναι ιστορίες για δράκους) και ο κόσμος  αυτός που μας έλεγε ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ για να σκίσει τα  μνημόνια , για την αξιοπρέπεια του αλλά και για την περηφάνια του ….. την αποδέχεται χωρίς να αντιδρά. {και το παράδοξο είναι  ότι  οι βουλευτές του από την μια ψηφίζουν οτιδήποτε τους πει η Τρόικα  και από την άλλη διαδηλώνουν εναντίον των μέτρων…(βλέπε λιμάνι Πειραιά, βλέπε συνταξιοδοτικά κλπ)…..εδώ όμως η ψυχιατρική σηκώνει τα χέρια της}.
Η ΔΗΜΑΡ  το 2012 μίλησε για εντολή για ΛΥΣΗ και ο Ελληνικός λαός την τίμησε με  ποσοστό του 6.23%  γιατί του είπε την αλήθεια. Μπορούσε κάλλιστα να κάθεται στην αντιπολίτευση και να ανεβάζει τα ποσοστά της , αλλά προτίμησε να  βοηθήσει μπαίνοντας στην τρικομματική κυβέρνηση για να βοηθήσει στην προσπάθεια  να ξεπεράσει η χώρα  μας την  κρίση  και αυτό  από μόνο του ήταν η θετική πλευρά..
Για την αποχώρηση της, ή  την μη ψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας  έχουν γραφτεί πολλά….έχουν ειπωθεί πολλά….αλλά και κρίθηκε από τον Έλληνα ψηφοφόρο.
Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2010 με την δημιουργία της ΔΗΜΑΡ και με όσες δυνάμεις της έχουν απομείνει θα συνεχιστεί γιατί οι ιδέες της ανανεωτικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογία ς και σοσιαλδημοκρατίας είναι επίκαιρες όσο ποτέ.
Κάναμε μια προσπάθεια για την συγκρότηση του λεγόμενου χώρου της «κεντροαριστεράς» με την δημιουργία της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ και το αποτέλεσμα ήταν θετικό…όμως δεν μένουμε εκεί… συνεχίζουμε με πρόσκληση σε όλες τις δυνάμεις του χώρου αυτού (ΠΟΤΑΜΙ και διάφορες κινήσεις) αλλά και  στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που είναι δυσαρεστημένοι να συμπαραταχθούν σε αυτή την προσπάθεια .
Δεν πρέπει να λείψει κανένας από αυτή την προσπάθεια .

Μπάμπης Βακαλόπουλος
Μέλος της Ε.Ε της ΔΗΜΑΡ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.