Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

Αύξηση των κονδυλίων για τη στήριξη μικρών επιχειρήσεων και ενίσχυση της απασχόλησης στη φτωχοποιημένη από τα μνημόνια Ελλάδα, ζήτησε στην Ευρωβουλή ο Νότης Μαριάς

Να αυξηθούν τα κονδύλια για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Μικροχρηματοδοτήσεων (PROGRESS) και για την φτωχοποιημένη από τα μνημόνια Ελλάδα, ζήτησε με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στις 14 Δεκεμβρίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς. 
Εξηγώντας το ρόλο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Μικροχρηματοδοτήσεων, ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής είπε ότι διευκολύνει την ίδρυση και τη στήριξη μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να ενισχυθεί η απασχόληση στα κράτη μέλη της Ένωσης.
«Έτσι -συνέχισε ο Νότης Μαριάς- από το 2010 επικεντρώνεται στη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων και γενικά των οικονομικά ασθενέστερων ατόμων, με τη χορήγηση μικροπιστώσεων, κάτω των €25.000, για την ίδρυση και την επέκταση μικρών επιχειρήσεων». Ωστόσο ο ίδιος μηχανισμός στην πορεία του εξελίχθηκε μόνο σε μία «επικερδή Τραπεζική Βιομηχανία», όπως κατήγγειλε ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, που ζήτησε άμεση αύξηση των κονδυλίων για ενίσχυση της απασχόλησης, ιδίως στη φτωχοποιημένη  από τα μνημόνια Ελλάδα, με το 1,5 εκατ. ανέργους και τις χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις που έχουν κλείσει.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε όλη την παρέμβαση του Νότη Μαριά επί του θέματος:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.