COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Σαράντα πέντε (+3) Ερωτήσεις για τον κύριο Μητσοτάκη (Μέρος Γ)


Σαράντα πέντε (+3) Ερωτήσεις για τον κύριο Μητσοτάκη (Μέρος Γ)

 Σε μια προσπάθεια να κατανοήσω και να βοηθήσω και άλλους να κατανοήσουν ‘τι μέλλει γενέσθαι’ με τον κύριο Μητσοτάκη σαν πρωθυπουργό, συνέλεξα υλικό και σχημάτισα 45 (+3) ερωτήσεις.
Τα προσωπικά μου συμπεράσματα παραθέτονται σαν επίλογος στο τελευταίο μέρος του άρθρου.

Σχόλια και απαντήσεις  που αφορούν τις παρακάτω ερωτήσεις και που θα με βοηθήσουν  στο να διορθώσω τυχόν λάθη, παραλείψεις αλλά και ενδεχόμενες αδικίες, είναι καλοδεχούμενα.

Οι ερωτήσεις που ακολουθούν είναι τροφή για σκέψη.
 
Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης


Ερώτηση 26η

Σε τι ακριβώς εξυπηρετούν οι ευρείες κυβερνητικές συσκέψεις;

 

Έτσι, μετά το χάος στο πανέμορφο θρακιώτικο νησί και τον πολυήμερο αποκλεισμό χιλιάδων επισκεπτών, έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη «για να δρομολογηθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα που προέκυψε στη Σαμοθράκη, με τη συμμετοχή των υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού, Υποδομών και Μεταφορών, Εσωτερικών, του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης». Έξι υπουργοί χρειάζονται για μια ακτοπλοϊκή σύνδεση 24 ναυτικών μιλίων.

 


 

 

Ερώτηση 27η

Απαγόρευσες την πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού; Ή όχι;

 

Στους υπουργούς και τους υφυπουργούς έθεσε ασυμβίβαστα. Μεταξύ άλλων, απαγόρευσε την πρόσληψη συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβασης με το δημόσιο έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών. Όμως ο Κωστής Χατζηδάκης, όπως θα δείτε στο ΦΕΚ που ακολουθεί, η δικηγόρος Μαρίνα  Καλαϊτζή, αδερφή της συζύγου  του, διορίστηκε 

 σύμβουλος της υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη. Βεβαίως είναι συγγενής πρώτου βαθμού αλλά από την πλευρά της συζύγου. Τελικά, ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό;



 

 

Ερώτηση 28η

Κόντρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας ;

 

Σε αντίθεση με τις δύο αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, με τις οποίες, τα προγράμματα Σπουδών στο μάθημα των Θρησκευτικών και τα βιβλία των Θρησκευτικών (που είναι οι εφαρμογές των προγραμμάτων Σπουδών), κρίθηκαν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, αυτά ξανά μπαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας;

 


 

 

Ερώτηση 29η

Εγκαταλείπεις ΤΗ Θητεία ΚΑΙ ΤΗ Δομή των ενόπλων δυνάμεων στον βωμό του πολιτικού κόστους;

 

Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στον «Alpha 98,9» ανέφερε πως δεν «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανατραπεί το υφιστάμενο καθεστώς», εννοώντας πως δεν τίθεται κανένα ζήτημα αύξησης της θητείας.

 

Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε μάθει να αρεσκόμαστε σε ευχολόγια και όλα να τα μετράμε με γνώμονα το πολιτικό κόστος. Ως εκ τούτων παρά το γεγονός πως η θητεία επιβάλλεται να αυξηθεί τουλάχιστον στους 14 μήνες ώστε να υπάρχει επαρκής επάνδρωση κανείς δεν το τολμά. Το σύνολο του πολιτικού κόσμου τρέμει στην ιδέα να αυξηθεί η θητεία μήπως και δυσαρεστηθούν οι κομματικές νεολαίες. Και φυσικά όχι μόνον πρέπει να αυξηθεί η θητεία αλλά κυρίως να αναβαθμιστεί ποιοτικώς και να εντατικοποιηθεί η παρεχόμενη εκπαίδευση.

Ούτε καν δεν παίρνεται απόφαση για στράτευση στα 18 ώστε να περιοριστεί το κύμα των φυγόστρατων.

 

Στην Ελλάδα δεν κάνουμε μια δομή δυνάμεων που δεν θα εξυπηρετεί τις τοπικές κοινωνίες και τις συντεχνίες των στρατιωτικών αλλά το επιχειρησιακό όφελος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μετεγκατάσταση της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών. Άλλο παράδειγμα. Ο νέος ΥΕΘΑ δεν θέλησε να καταργήσει το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης στην Καβάλας ενώ είχε παρθεί η σχετική απόφαση. Το ΠΝ δεν κλείνει τη Ναυτική Διοίκηση Βορείου Αιγαίου στη Θεσσαλονίκη ή τη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου στη Κέρκυρα δεδομένου πως πρέπει να υπάρχει ΠΝ στη Θεσσαλονίκη ή τη Κέρκυρα ώστε να γίνονται τα ρουσφέτια των τοπικών βουλευτών. Ο ΕΣ εξακολουθεί να διατηρεί στρατόπεδα και σχηματισμούς στην ηπειρωτική χώρα ή να μην ανασυγκροτεί τις δυνάμεις του με γνώμονα το επιχειρησιακό όφελος.

 


 

 

Ερώτηση 30η

Ο κος Μαρινάκης παίρνει Forthnet και NOVA με κούρεμα δανείων 90% ;

 


 

Και αυτός που χρεωστάει 3000 ευρώ στην εφορία κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του;;;

 

 

Ερώτηση 31η

Τι ακριβώς προσέφερε στην Ελλάδα ο κος Λιβάνης για να δικαιούται κάτι τέτοιο;;;

 

Ο Μπακογιάννης χορηγεί χώρο τιμής ένεκεν στον Λιβάνη.

Αναρωτιέμαι, κ. Μπακογιάννη, ποια ακριβώς είναι η προσφορά του μακαρίτη του Λιβάνη στο έθνος, που δικαιολογεί την απόφαση αυτή. Τι ακριβώς ήταν ο Λιβάνης;  Τι ακριβώς δικαιολογεί την ευγνωμοσύνη του δημάρχου Αθηναίων;



 


Ερώτηση 32η

Αληθεύει κύριε Μητσοτάκη ότι ζητήσατε αποζημίωση για 50 ελαιόδεντρα;

 

Ο Μητσοτάκης το 2019 ζητά από το Δημόσιο να τον αποζημιώσει για 50 ελαιόδεντρα ως πλημμυροπαθής

 


 


 

σας απασχολούν 50 ελαιόδεντρα και όχι τα καταλυτικά προβλήματα της Χώρας;;;;

 

 

Ερώτηση 33η

Αληθεύει κύριε Μητσοτάκη ότι:

δεν απαντήσατε στο που βρήκατε 750.000 ευρώ για το σπίτι στο Παρίσι;

Και ότι είναι λίγο μπερδεμένο και ασαφές το πόθεν εσχες σας;

 


 


 

Ανακριβές και το νέο Πόθεν Έσχες του ζεύγους Μητσοτάκη


 

Επίσης διαβάζουμε ότι: Νέος προϊστάμενος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, η οποία συνεπικουρεί και υποστηρίζει το έργο της επιτροπής πόθεν έσχες που αποφαίνεται για το ποιες δηλώσεις αιρετών έχουν θολά σημεία και πρέπει να ελεγχθούν, διορίστηκε ο Στυλιανός Γαλούκας. Πρόκειται για υπάλληλο της Βουλής, ο οποίος εργαζόταν μέχρι πρότινος στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωσότου αυτός μετακόμισε στο Μέγαρο Μαξίμου. Επιπλέον ο Στυλιανός Γαλούκας εντοπίζεται και το 2016 σε ανακοίνωση της Πειραιώς ως ένα από τα στελέχη της ΝΔ που θα συγκροτήσουν το τμήμα δικαιοσύνης του κόμματος. Επιπλέον στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, η οποία θεωρητικά είναι και το κοινοβουλευτικό όργανο που ελέγχει τις δηλώσεις πόθεν έσχες, συμμετέχει ένας ακόμη πρώην συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Άγγελος Μπίνης διορίστηκε διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, που δημιουργήθηκε με το νομοσχέδιο για το «επιτελικό κράτος». Πρόκειται για το πρόσωπο που αντικατέστησε στην Επιτροπή την πρώην γενική Διευθύντρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

Η εν λόγω Επιτροπή, πριν από λίγες ημέρες, αποφάσισε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του ελλειμματικού πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους με τα «ορφανά» 725.000 ευρώ...

 


 

 

Ερώτηση 34η

Αληθεύει κύριε Μητσοτάκη ότι:

 

Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είτε απείχαν, είτε καταψήφισαν (Σπυράκη) είτε ψήφισαν λευκό!, σε ψήφισμα που καταδικάζει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ναζισμό και τον Κομμουνισμό (στην ευρωβουλή); Φωτεινή και μοναδική εξαίρεση η κα Ασημακοπούλου που έσωσε την τιμή της Νέας Δημοκρατίας ψηφίζοντας υπέρ όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του κοινοβουλίου.

 


 

 

Ερώτηση 35η

Αλήθεια κύριε Μητσοτάκη, Έχετε Εθνική Αγροτική Πολιτική;

 


 

Την ανάγκη διαμόρφωσης εθνικής στρατηγικής για το ελληνικό ελαιόλαδο συζήτησαν, μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου (Ε.Δ.Ο.Ε.) στη συνάντηση που είχαν, την Πέμπτη (12/9/2019) με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.

 

Ο Υπουργός έκανε σαφές ότι τη συγκεκριμένη εθνική στρατηγική πρέπει να χαράξει η Ε.Δ.Ο.Ε. και το Υπουργείο θα την υπηρετήσει με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

 

Τι μας λέει όλο αυτό;;;

Ότι δεν έχουν εθνική πολιτική για το ελαιόλαδο, ένα πολύ σημαντικό αγροτικό προϊόν, και πιθανότατα δεν έχουν εθνική αγροτική πολιτική,,, καν.

 

 

Ερώτηση 36η

Κατά την παραμονή σας στις ΗΠΑ, είπατε κύριε Μητσοτάκη ότι τα χρόνια της κρίσης τελείωσαν;

 

Επίσης είπατε ότι πλέον η χώρα είναι πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα;

 


 

Αν αύριο, εμένα ή κάποιον άλλον, μας τοποθετήσει κάποιος διοικητή σε έναν κρατικό οργανισμό ή διευθύνων σύμβουλο σε μια μεγάλη εταιρεία, ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ/ΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΤΟΠΙΑ;

 

3-6 ΜΗΝΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.

 

ΕΣΕΙΣ κύριε Μητσοτάκη όμως μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες τελειώσατε τα χρόνια της κρίσης και παράλληλα κάνατε την χώρα πιο φιλική στην επιχειρηματικότητα ενώ την ίδια στιγμή δεν μπορούσε να λυθεί το πρόβλημα με τους εγκλωβισμένους στην Σαμοθράκη. Ειρωνεία.

 

Εμμέσως πλην σαφώς μας λέτε ότι είχε αποτέλεσμα η διακυβέρνηση Τσίπρα;

 

 

Ερώτηση 37η

Κυριάκο, τέσσερις αυτοκτονίες σε έξι ημέρες στα Χανιά;

 

Κυριάκο εσύ που σήκωσες το κινητό σου και κάλεσες έναν επιτυχόντα των πανελλαδικών μαθητή για να του ευχηθείς, σήκωσες το κινητό για να καλέσεις μια εκ των τεσσάρων οικογενειών εκ των οποίων αγαπημένα τους πρόσωπα αυτοκτόνησαν; Και δεν ήταν μακριά σου, στα Χανιά ήταν, κάπου εκεί κοντά σου δηλαδή.

 

Για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που βυθίζεται η προοπτική να τα αγοράσει κάποιος ιδιώτης, σήκωσες το κινητό να κάνεις ένα τηλεφώνημα ώστε να μάθεις τι συμβαίνει και να βοηθήσεις στην ομαλή έκβαση;

 

 

Ερώτηση 38η

Γιατί διυπουργική για επενδύσεις στον τουρισμό και την ενέργεια;

Ή έχει να κάνει απλά με το ύψος των χρημάτων;

 


 


 

Η διυπουργική επιτροπή που συγκροτήθηκε ενέκρινε επενδυτικά σχέδια ύψους 800 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Συγκεκριμένα τα σχέδια αφορούν: Τουριστικό κέντρο στον κόλπο της Κισσάμου, προϋπολογισμού 303 εκατ. ευρώ.

Ανάπτυξη σύνθετου τουριστικού ιατρικού πολιτιστικού συνεδριακού πόλου στον Ελαιώνα, προϋπολογισμού 117 εκατ. ευρώ. Ανάπτυξη 16 σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στους νομούς Σερρών και Βοιωτίας προϋπολογισμού 172 εκατ. ευρώ και έργο προϋπολογισμού 214 εκατ. ευρώ συστάδων φωτοβολταϊκών σταθμών σε 12 σημεία στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα.

 

 

Ερώτηση 39η

Είναι μέσα στα άμεσα ή μακροπρόθεσμα σχέδια σας η εγκατάσταση μουσουλμανικών πόλεων;

 

Διαβάζουμε ότι, δεκάδες λεωφορεία ταξιδεύουν στους δρόμους της Βόρειας Ελλάδας μεταφέροντας λ@θρομετανάστες σε διαφορετικά μέρη και πόλεις.



 

από την άλλη, βλέπουμε να μεταφέρονται από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα μετανάστες με σκοπό την εγκατάσταση σε οικισμούς.

 

Υπάρχει κάποιο σχέδιο δημιουργίας μουσουλμανικών οικισμών και κωμοπόλεων;

 

Πανέξυπνη κίνηση η στροφή από το προσφυγικό σε μεταναστευτικό, γνωρίζετε καλά να ‘πιάνετε’ τον παλμό του κόσμου αλλά η πολιτική σταθερά η ίδια.

 

Είπατε επί λέξει στην βουλή;;; «οι έλληνες γερνούν, θα κάνω μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας, θα τους μπολιάσω με πρόσφυγες, έτσι θα λύσω το δημογραφικό μας πρόβλημα, είμαι υπερήφανος που θα μετατρέψω τον λαό μου σε πολυπολιτισμικό»;;;

 


 

τα είπατε αυτά;;; αυτά συνεπάγονται δημογραφική αλλοίωση και προφανώς εθνολογική και θρησκευτική.

 

 

1 σχόλιο:

  1. Δεν χρειάζεται να τις διαβάσω, σίγουρα είναι σωστές και λογικές. Όμως αν λάβουμε υπόψη μας ότι ΟΛΟΙ παιρνουν εντολές από τα διεθνή κέντρα εξουσίας, τότε οι απαντήσεις είναι όλες γνωστές. Τα άλλα είναι -όπως είπες - λαϊκισμός. Χρειαζόμαστε έργα, όχι μόνον την επανάσταση τού ποντικιού και τού πληκτρολογίου. Και ο πιο βλάκας γνωρίζει το πρέπει να κάνει όταν είναι κυβερνήτης. ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!! ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΊΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΟΛΟΓΙΟΥ; ΕΝΩΘΕΊΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΏΝ Ω. ΨΑΞΤΕ ΣΤΟ GOOGLE ΘΑ ΤΟΥς ΒΡΗΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.