COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Θαλάσσιες ζώνες στο Αιγαίον για διαπραγμάτευση δεν υπάρχουν!!!!


Η αποχώρηση του πειρατικού πλοίου από την  Ελληνικήν και Κυπριακήν υφαλοκρηπίδα, όπου έκανε παράνομες έρευνες επί 33 ημέρες διεκόπη. Η ξαφνική αυτή στάση, παρά τις συνεχείς δηλώσεις της τουρκίας ότι θα παραμείνει σε έρευνες, δεν προμηνύει ευχάριστα για την Ελλάδα.
Πρώτον απεχώρησε για να αποφύγει τις τυχόν χαϊδευτικές κυρώσεις από την άβουλη Ανενωμένην Ευρώπην. Στις 24  Σεπτεμβρίου που συνέρχεται η κορυφαία επιτροπή, θα ανακοινωθεί ότι η τουρκία εμείωσε τις εντάσεις και ως εκ τούτου παρέλκει κάθε κύρωση…… Την άποψη αυτήν θα υποστηρίξουν καθ’  υπόδειξη της Γερμανίας και υποτακτικά σ’ αυτήν κράτη!
Δεύτερον θέλει να ιδιοποιηθεί τους θαλάσσιους χώρους όπου παρανόμως έκανε έρευνες και γι’ αυτό ελίσσεται!

Τρίτον θέλει να σύρει την Ελλάδα σε διάλογον για να ζητήσει μόνον τις θέσεις της.  Τα διαδιδόμενα ότι θα συζητηθεί σε τυχόν συνάντηση μόνον η υφαλοκρηπίδα είναι απίστευτον.
Ο Πρωθυπουργός, μας αναφέρει ότι συνομιλία με την τουρκίαν θα γίνει μόνον για τις θαλάσσιες ζώνες στο Αιγαίον και την Ανατολικήν Μεσόγειον!  Τι είδους θαλάσσιες ζώνες θα ρυθμιστούν στο Αιγαίον;; Τα σημερινά χωρικά ύδατα καθορίζουν την θαλάσσιαν ζώνην της τουρκίας ανατολικώς, από βορράν μέχρι Ρόδον. Είναι ρυθμισμένα. Δεν πιστεύομεν να απαιτήσει  ΑΟΖ δυτικώς των νησιών μας!!!! Κάτι τέτοιο θα ήταν ο απόλυτος παραλογισμός!!!! αφού θα συμβάλλει σε παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας!
Ρύθμιση θαλασσίων ζωνών θα γίνει Νοτιοανατολικώς της Ρόδου, της Καρπάθου, της Κάσου, του Καστερορίζου και ανατολικώς της Κρήτης. Πρέπει να προηγηθεί η ρύθμιση της ΑΟΖ με την Κύπρον, κάτι που κακώς δεν έχει γίνει από δεκαετίες και απ΄ εκεί να καθορισθεί η έκταση της ΑΟΖ με την τουρκίαν. Το Καστελόριζον δικαιούται 200 ν.μ. ΑΟΖ όπως και τα άλλα νησιά που αναφέραμεν. Η εξάπλωση θα γίνει μέχρι τον 30ον μεσηβρινόν και σ’ αυτόν τον χώρον θα γίνει η κατανομή των θαλασσίων ζωνών.
Θα διεδικήσομεν σθεναρώς αυτά που εκ φύσεως μας ανήκουν ή θα υποχωρήσομεν και θα παραχωρήσομεν πλουτοφόρες εκτάσεις στην τουρκίαν;
Συνομιλίες με την τουρκίαν δεν έπρεπε να γίνουν πριν παρέλθει έτος από την αποχώρηση των πολεμικών πλοίων  και την διακοπήν των παραβιάσεων του εναερίου χώρου από τα αεροπλάνα, πράξη μάλλον ταπεινωτική για μας που την ανεχόμεθα 40 χρόνια!!!!!!
Ενδιάμεσες συνομιλίες  με την  μορφήν «Μέτρων Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης»  όσες φορές έγιναν δεν απέδωσαν! Οι τούρκοι μόνον ωφελήθησαν!
Κατά ποίαν λογικήν αλληλουχίαν οι μανιωδώς επιδιωκόμενες από εμάς συνομιλίας θα είναι  επωφελείς;;;
                                        Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.