COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Βραδύτατα και επικινδύνως αργά το αντελήφθητε κύριοι Πολιτικοί!!!!

 
Επί έτη η τουρκία, μας προκαλεί ασυστόλως, προσβλητικώς και λίαν επαχθώς, αλλά οι πολιτικοί μας, Κυβερνώντες και οι λοιποί εκ των τριακοσίων, ουδόλως αντιδρούν έστω και στοιχειωδώς και στα όρια της  ευπρεπείας.

Οσάκις υπήρχε κάποια  τουρκική πρόκληση, οι δικοί μας συζητούσαν την περίπτωση με επικρίσεις στους ευρωπαίους, αλλά στο τέλος κατέληγαν.

n  Βεβαίως και προσβλέπομεν στην ευρωπαϊκήν προοπτικήν της τουρκίας.

Πρωθυπουργοί, Υπουργοί Εξωτερικών αλλά και Βουλευτές σε συζητήσεις σε τηλεοράσεις ανέφεραν μιμητικώς αυτά που ελέγοντο  από  Πρωθυπουργούς ή τους Υπουργούς.  Είχαν  όλοι άκρως αυξημένην φροντίδα και στόχον  για την είσοδον της τουρκίας στην Ευρωπαϊκήν ΄Ενωση, Γιατί επέμεναν τόσον πολύ; Τι θα ωφελούσε την Ευρώπην αυτή  η διεύρυνση; Και η άκρως επιμονή των Ελλήνων Πολιτικών τι συμφέροντα εξυπηρετούσε; Δεν είχε κανέναν απολύτως λόγον η Ελλάδα να υποστηρίζει αυτήν την εισαγωγήν. Αλλά και αρνητικοί να είμεθα δεν είχαμεν την δύναμη να προβάλομεν βέτο γιατί έπρεπε να  υπακούσομεν  στους φιλότουρκους ευρωπαίους. Άρα εδώ έχομεν και απώλειαν ταυτότητάς μας. Δεν έχομεν λόγον. Επιτασσόμεθα!!

Προσωπικώς κατέκρινα κάθε φοράν τους υποστηρικτές της ενώσεως της τουρκίας με την Ευρώπην  οσάκις άκουγα τους υπευθύνους μας να την υποστηρίζουν με φανατισμόν!! Και η άποψη μου δεν θα είχε μόνον εμένα υποστηρικτήν αλλά μέγιστον πλήθος του Ελληνικού Λαού.

Και η επιβεβαίωση για την μόνιμην περιφρόνηση του Λαού ήλθε πανηγυρικώς στις  19 Οκτωβρίου, όταν ο Υπουργός Εξωτερικών έστειλε αίτηση στον υπεύθυνον της Ευρωπαϊκής Ενώσεως να ακυρωθούν οι διαδικασίες εντάξεως της τουρκίας στην Ευρώπην!!!Τώρα το αντελήφθητε κε Υπουργέ;; Τόσα χρόνια που ο Λαός δεν συμφωνούσε γιατί δεν τον ακούγατε;;;Γιατί υπήρχε η έπαρση ότι οι Υπουργοί γνωρίζουν τα πάντα. Τώρα είναι πολύ αργά. Μέχρι τώρα έχομεν υποστεί  δεινές ταπεινώσεις από την  τουρκίαν και δεν έχετε κάμει ένα θετικόν βήμα να μας προστατέψετε.  Διαμαρτυρίες στην γιαγιά και στην  μαμά, όταν η  τουρκία  εξαπλώνεται παντού, μέχρι και στο Αιγαίον με Νόμον!!!

Τόσα χρόνια που υποστηρίζατε την ένταξη της τουρκίας η Ελλάδα πλήρωσε πολλά εκατομμύρια για τον σκοπόν αυτόν, Και τώρα πληρώνομεν στην τουρκίαν πολλά δις μέσω της Ευρώπης για να μη  αποστείλει πρόσφυγες, αλλά  εκείνη το αντίθετον πράττει.  Την πληρώνομεν,  όταν υφιστάμεθα ζημιές δις με τις παράνομες υπερπτήσεις στο Αιγαίον σε καθημερινήν  βάση.

Βραδέως αντελήφθητε ότι είσασθε  σε λάθος δρόμον.

Βραδέως αντελήφθητε ότι η επέκταση των χωρικών υδάτων πρέπει να γίνει,  κάτι που έπρεπε να είχε συμβεί από το1985.

Βραδέως αναφέρετε ότι ο καθορισμός ΑΟΖ με την Κύπρον θα γίνει όταν ωριμάσουν οι συνθήκες. Αυτές είναι ώριμές πολλές δεκαετίες πρίν! Αν είχε ορισθεί η ΑΟΖ, η τουρκία δεν θα διεκδικούσε δικαιώματα στην ανατολικήν Μεσόγειον, ούτε θα είχε συνάψει συμφωνίαν με Λιβύην, βοηθούντος αρνητικώς σε τούτο τα μέγιστα και του χάρτου της Σεβίλλης τον οποίον ουδέποτε αξιοποιήσατε. Βραδυπορία ή αδράνεια παντού.

Κάπως διαφορετική έπρεπε να είναι η στάση της Ελλάδος έναντι των τουρκικών προκλήσεων, λόγω και έργω, σε βάρος μας. Δεν εννοούμεν εμπόλεμην.

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.