COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις στους πολίτες


Posted by: Daemon
Στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κάνει μια επισκόπηση της μέχρι τώρα πορείας -στα πρώτα του στάδια- του προγράμματος εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτό συμφωνήθηκε μετην τρόικα (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ). Το περιεχόμενο του προγράμματος είναι γνωστό και δεν επιδέχεται ελαστικών ερμηνειών. Η ΕΛλάδα πρέπει αμέσως, χωρίς καμία καθυστέρηση, να προβεί στις εξής συγκεκριμένες ενέργειες:
- Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα αλλάζουν τη δομή της οικονομίας μας επί το παραγωγικότερον.
- Εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις, δηλαδή ουσιαστικά απάρνηση του επιχειρηματικού ρόλου που ως τώρα έπαιζε το ελληνικό Δημόσιο.
- Απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, δηλαδή ουσιαστικά τερματισμός των προνομίων που κέρδιζαν οργανωμένες συντεχνιακές μειοψηφίες.
- Συγχώνευση δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών του Δημοσίου.
Αυτά η κυβέρνηση πρέπει να τα δρομολογήσει ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ. Ως εδώ καλά. Γεννιέται, όμως, ένα διπλό ζήτημα, που πρέπει να διευκρινιστεί: Το πρώτο είναι ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; Υπενθυμίζω ότι ο πρωθυπουργός σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, απευθυνόμενος σε υπουργό του είπε ρητά και ξεκάθαρα ότι τα μέτρα είναι “εκτός της ιδεολογίας και της φιλοσοφίας του ΠΑΣΟΚ”. Επειδή εδώ παίζεται το μέλλον του τόπου μας και δεν έχουμε ως λαός και ως Έθνος περιθώρια για πειραματισμούς και δοκιμές, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να μας διευκρινήσει η κυβέρνηση αν τα μέτρα αυτά ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ως αναγκαία για την ανάκαμψη της χώρας ή όχι. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ των κυβερνώντων να ξεκαθαρίσουν το θέμα αυτό.
Η δεύτερη διάσταση του ζητήματος είναι αν αυτά τα μέτρα λαμβάνονται ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, λόγω της κρίσιμης συγκυρίας κι αν πρόθεση της (σοσιαλιστικής…) κυβέρνησης είναι στη συνέχεια να επαναφέρει τη σημερινή κατάσταση, δηλαδή: Να ξανακάνει το κράτος επιχειρηματία, να “ξανακλείσει” πολλά επαγγέλματα, να προχωρήσει σε κρατικοποιήσεις, να ξαναστραφεί προς μια κρατικοδίαιτη οικονομία. Αυτά πρέπει να τα ξεκαθαρίσει το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα παίζουμε με το μέλλον του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.