COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Το μεγάλο δώρο που κάνουν στον Σαμαρά οι εχθροί του


Posted by:Daemon
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς έχει πολλούς εχθρούς. Και ποικιλώνυμους. Άνθρωποι που δεν μιλιούνται μεταξύ τους, φαίνεται καθαρά ότι τους ενώνει το πάθος τους να ξαναδούν τον Σαμαρά στα αζήτητα της πολιτικής. Ως εδώ, καλά. Ποτέ, κανείς δεν είπε ότι η πολιτική -και μάλιστα σε τόσο υψηλά επίπεδα- είναι ένα άθλημα όπου οι μεν ραίνουν με άνθη τους δε…
Το ζήτημα εδώ είναι ένα: Επειδή ο Σαμαράς έχει πολύ περισσότερους εχθρούς στην πολιτική τόσο από αυτούς που είχε στην αρχή της θητείας του ο προκάτοχός του Κώστας Καραμανλής, όσο και από αυτούς των αντιπάλων του, Γιώργου Παπανδρέου και λοιπών, φαίνεται ότι το δώρο που η συγκυρία του δίνει, είναι ομοειδές, αλλά μεγαλύτερο από εκείνα που πήραν οι προαναφερθέντες.
Όλοι οι ηγέτες των δυο μεγάλων κομμάτων -Σημίτης, Παπανδρέου, Καραμανλής- πήραν αυτό το δώρο, που το αξιοποίησαν και -συν τοις άλλοις- κατέκτησαν την πολιτική κυριαρχία: Το δώρο ήταν η υποτίμησή τους. Ο Καραμανλής ξεκίνησε ως “Κωστάκης”, ο Παπανδρέου ως “Γιωργάκης”, ο Σημίτης ως “λογιστάκος” κ.ο.κ. Στο Σαμαρά ο Θεός της πολιτικής φέρεται πολύ πιο γενναιόδωρα: Οι αντίπαλοί του τον ψέγουν ως “ακραίο”, “πολιτικά ανίκανο”, “Αντωνάκη”.
Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να θέσουν τον Σαμαρά εκτός κεντρικού πολιτικού πλαισίου, αγνοώντας -οι αφελείς- ότι αυτό ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ. Το ρεπορτάζ λέει ότι αυτό τον καιρό ο Σαμαράς βάζει τις τελευταίες πινελιές στον πίνακα ολικής αναδόμησης της ελληνικής κεντροδεξιάς παράταξης, όπως αυτή εκφράζεται από τη Νέα Δημοκρατία. Κι αυτά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Ευελπιστώ ότι, όταν εκείνος κρίνει ότι ήλθε η ώρα, θα αρχίσει να ξεδιπλώνει μπροστά στα μάτια μας τον πίνακα αυτόν. Και τότε ίσως επιστρέψει το ενδιαφέρον για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία ακόμα περνά την περίοδο του πολιτικού χειμώνα που ξεκίνησε από τη συντριβή της τον περασμένο Οκτώβριο. Όσο πιο πολλοί εχθροί στην πολιτική, τόσο περισσότερες ευκαιρίες να ετοιμάζεις ανατροπές και νέα πεδία πολιτικής δράσης, καθώς οι εχθροί σου σε υποτιμούν, προβάλλουν δηλαδή τα αισθήματά τους για σένα ως πραγματικότητα.
Μετά το Συνέδριο, θα δούμε σκηνές απείρου κάλλους στο χώρο της κεντροδεξιάς. Μιαν άλλη Νέα Δημοκρατία, αυτό δηλαδή που περιμένει ο πολίτης κάθε πολιτικής απόχρωσης, θα είναι το κεντρικό διακύβευμα της επόμενης εκλογικής περιόδου, που θα ανοίξει μετά τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση, ακόμα κι αν αυτές είναι διπλές.
Η δυνατότητα του Σαμαρά να διαβεί τον πολιτικό χειμώνα της παράταξής του θα κρίνει και την ώρα της δικής του πολιτικής κυριαρχίας. Ως τότε, ας αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το ποιόν των εχθρών του και την εκ μέρους τους υποβάθμιση των δυνατοτήτων του. Καλύτερο δώρο δεν θα μπορούσε να του δώσει η τωρινή πολιτική και οικονομική συγκυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.