COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Γιάννης Λαμπρόπουλος:Κάλεσμα σε πανστρατιά για να μείνει το ΚΕΔΒ στην Καλαμάτα

Σήμερα το πρωί συζητήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσα για το κλείσιμο του Στρατοπέδου στην πόλη μας και τη μεταφορά των Διαβιβάσεων στον Αυλώνα Αττικής.
Ακούσαμε τον Υπουργό Άμυνας κ. Μπεγλίτη με απαράδεκτο για Υπουργό Άμυνας και ξεπερασμένο φτηνό εμφυλιοπολεμικό πολιτικό λόγο να αναγγέλλει το τέλος της παρουσίας του Στρατού στο Νομό μας , όταν μάλιστα το δικό του Νομό ενισχύει πέραν της Σχολής Μηχανικού που διατηρεί στο Λουτράκι με μια ακόμη μονάδα , το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού ,που μετακινείται από τον Τύρναβο.Ο κ. Μπεγλίτης τους τελευταίους μήνες μας κορόιδευε και αρνιόταν ακόμη και να συναντηθεί με τους Βουλευτές και τους Φορείς του Νομού, παρά το ότι του το ζητούσαμε όλοι επιμόνως .Καλώ τους Βουλευτές του Κυβερνώντος κόμματος και όλους τους Φορείς του Νομού μας , να τεθούν επικεφαλείς του αγώνα που πρέπει τώρα όλοι μαζί να ξεκινήσουμε.
ΙΩΑΝΝΗΣ  Δ.  ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Απο την ιστοσελίδα του υπουργείου αντιγράφω το παρακάτω και σας το παραθέτω http://www.mod.gr/el/enimerosi/anakoinosis-typou/4770-apadisi-yetha-begliti-se-epikairi-erotisi-tou-vouleuti-nd-labropoulou-gia-anastoloi-leitourgias-stratopedou-tis-kalamatas.html
    Απάντηση ΥΕΘΑ κ. Π. Μπεγλίτη σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή της ΝΔ κ. Γ. Λαμπρόπουλου σχετικά με την απόφαση αναστολής λειτουργίας του στρατοπέδου της Καλαμάτας
    Πέμπτη, 01 Σεπ 2011
    Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι εκεί που το πραγματικό συμφέρον της χώρας το επιβάλλει και όχι όπου το επιβάλλουν οι τοπικές ανάγκες και συμφέροντα, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Μπεγλίτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., κ. Γιάννη Λαμπρόπουλου σχετικά με την απόφαση αναστολής λειτουργίας του στρατοπέδου της Καλαμάτας.

    Ο κ. Μπεγλίτης επισήμανε ότι η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας συνεχίζουν και θα ολοκληρώσουν με επιτυχία τις γενναίες παρεμβάσεις στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, με στόχο τον εξορθολογισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς να υπολογίσουν το πολιτικό κόστος και τις πιέσεις από βουλευτές και τοπικούς φορείς ή παράγοντες, διότι, όπως είπε, τούτο είναι αναγκαίο για τη διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων, σε μια περίοδο απειλών και προκλήσεων.

    Οι πρωτοβουλίες αυτές συνδέονται με την απόφαση να πραγματοποιείται η εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων σε προκεχωρημένες στρατιωτικές μονάδες, εκεί δηλαδή όπου υπάρχει πραγματική επιχειρησιακή ανάγκη για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

    Το ετήσιο όφελος από το κλείσιμο και τη συγχώνευση κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, φθάνει τα 34 εκατ. ευρώ, αλλά, πρόσθεσε, δεν είναι το βασικό κριτήριο για τις αλλαγές που σχεδιάζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. «Είναι να στείλουμε το μήνυμα ότι στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων πρυτανεύει το συμφέρον της χώρας, έναντι των τοπικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων», τόνισε.

    Απαντώντας δε στις αιτιάσεις του κ. Λαμπρόπουλου, ο κ. Μπεγλίτης υπογράμμισε πως το τοπικό ή το ιστορικό κριτήριο για τη δημιουργία ή τη διατήρηση ενός στρατοπέδου είναι προφανώς ψευδές επιχείρημα, έως και κατάλοιπο της μετεμφυλιακής εποχής σε κάποιες περιπτώσεις, και ανέφερε χαρακτηριστικά την προσωπική του απόφαση να κλείσει το 6ο Σύνταγμα Πεζικού στην Κόρινθο και να παραχωρηθεί στους αυτοδιοικητικούς φορείς για τις ανάγκες των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας.

    Ειδικά για το στρατόπεδο της Καλαμάτας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε πως από το 2005 υπηρετούσαν εκεί 120 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων που υποαπασχολούνταν, καθώς τα καθήκοντά τους ήταν αυξημένα μόνον κατά την περίοδο της κατάταξης των νεοσυλλέκτων.

    Σχολιάζοντας, μάλιστα, την πολιτική της Ν.Δ. στον τομέα της Εθνικής Άμυνας, ο Υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2004 παρέδωσε 17 Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) σε ολόκληρη τη χώρα, τα οποία η κυβέρνηση της Ν.Δ. το 2009 παρέδωσε με τη σειρά της υπερδιπλάσια, εφαρμόζοντας και σ’ αυτόν τον ευαίσθητο τομέα τη γενικότερη πολιτική σπατάλης, κακοδιαχείρισης και εξυπηρέτησης τοπικών συμφερόντων και πελατειακών σχέσεων που εξέθρεψε την κρίση.

    Ο κ. Π. Μπεγλίτης, απευθυνόμενος δε στον κ. Λαμπρόπουλο, τον κάλεσε να απαντήσει για ποιο λόγο εκείνος, ως υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, δεν άκουσε τότε τις εισηγήσεις της στρατιωτικής ηγεσίας για να μεταφέρει το στρατόπεδο εκεί όπου ήταν οι πραγματικές επιχειρησιακές ανάγκες, παρά επέλεξε να το μεταφέρει στην Καλαμάτα, δηλαδή την εκλογική του περιφέρεια.

    Άντε κύριοι του ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ τι κάνετε??Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.