COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (GUE/NGL): ''ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ''


 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΟΥΝΤΗ
Ολοκληρώθηκε χθες η επίσκεψη στην Ελλάδα, της αντιπροσωπείας των ευρωβουλευτών της ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο (GUE/NGL). Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από εννέα ευρωβουλευτές από την Πορτογαλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιρλανδία, την Κύπρο και την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής,
Η επίσκεψη των ευρωβουλευτών, περιελάμβανε συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργαζομένων στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, καθώς επίσης, επίσκεψη στην «Χαλυβουργία Ελλάδας» όπου συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους-απεργους, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους, στον δίκαιο αγώνα τους.

Στη συνέχεια της επίσκεψης, οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς, είχαν συναντήσεις με την Κ.Ο. του ΚΚΕ και την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και ενημερώθηκαν για την πολιτική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα.
Η επίσκεψη της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) ολοκληρώθηκε με ανοιχτή Συνέντευξη Τύπου, όπου οι ευρωβουλευτές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των ελλήνων εργαζομένων και τόνισαν την αναγκαιότητα κοινής πάλης των λαών της Ευρώπης, ώστε να αντιμετωπιστούν και να ανατραπούν οι συντηρητικές και άγρια αντικοινωνικές πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού.
«Η πλήρης κηδεμονία είναι η μέγιστη απειλή για τον ελληνικό λαό και όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς. Αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι και συμβολικό: εδώ γεννήθηκε η δημοκρατία και εδώ τίθεται υπό απειλή».
 
Με αυτά τα λόγια ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ομάδας Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά - Αριστερά των Πρασίνων των Βόρειων Χωρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και διευθυντής της γαλλικής εφημερίδας «Humanité», Πατρίκ Λε Υαρίκ, εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον ελληνικό λαό στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή των Ελλήνων.
«Η Ελλάδα έχει γίνει ένα μεγάλο εργαστήρι, όπου ξεκίνησε η εξάρθρωση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων» πρόσθεσε και κάλεσε τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν αλληλεγγύη και να αντιδράσουν, γιατί αλλιώς αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα θα αποτελέσει και το «δικό τους μέλλον».
Ο κ. Λε Υαρίκ τόνισε τη σημασία της ελευθερίας και της δημοκρατίας αντιδρώντας ότι «όλο αυτό που γίνεται είναι αντιδημοκρατικό», και επισήμανε την ανάγκη προσφυγής στις κάλπες «ώστε ο ελληνικός λαός να είναι σε θέση να επιλέξει».
«Η Ελλάδα», πρόσθεσε, «έχει γίνει ένα μεγάλο εργαστήρι, όπου ξεκίνησε η εξάρθρωση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων».
Γι΄ αυτό, όπως πρόσθεσε, «μέσα από την αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό από την Αθήνα απευθύνουμε μία έκκληση προς όλους τους λαούς της Ευρώπης να μην αφήσουν τον ελληνικό λαό να υφίσταται την εξαθλίωση από τους οικονομικούς μηχανισμούς, γιατί έτσι προετοιμάζεται και το δικό τους μέλλον».
«Πρέπει να πολλαπλασιαστούν οι προσπάθειες αλληλεγγύης προς τους Έλληνες και να ενωθεί η φωνή μας με τις φωνές των δημοσιογράφων», συμπλήρωσε, κάνοντας γνωστό ότι στην εφημερίδα που διευθύνει συλλέχθηκαν πάνω από 20.000 υπογραφές αλληλεγγύης, ενώ γίνονται προσπάθειες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για νέες συμμαχίες και συντονισμό με άλλες προοδευτικές ομάδες.
Τον φόβο τους ότι και η Πορτογαλία ακολουθεί την τύχη της Ελλάδας με ένα άλλο σκληρότερο μνημόνιο εξέφρασαν οι δύο Πορτογάλοι ευρωβουλευτές.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Θέλω, καταρχήν, να ευχαριστήσω τους ευρωβουλευτές της ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (GUE/NGL), που με την επίσκεψής τους αυτή, εξέφρασαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, στον αγώνα που δίνει ο ελληνικός λαός κατά του Μνημόνιο. Ταυτόχρονα θέλω να δηλώσω ότι η επίσκεψη αυτή αποδεικνύει ότι η ευρωομάδα της Αριστεράς, είναι η πρώτη και μοναδική πολιτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, που έχει συνειδητοποιήσει, ότι αυτό που γίνεται αυτή την περίοδο στην Ελλάδα, αύριο, θα αποτελέσει το μέλλον της Ευρώπης, το μέλλον των δικών τους χωρών, εάν δεν αντισταθούν οι λαοί της».
Κοινή εκτίμηση όλων των ευρωβουλευτών ήταν ότι τα μέτρα που σήμερα εφαρμόζονται στην Ελλάδα θα επεκταθούν σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, διαδρομή που θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι ευρωπαϊκοί λαοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.