COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Αθανάσιος Πετράκος:ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ-ΚΟΡΩΝΗ


Προς τους Υπουργούς
- Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
- Οικονομικών
- Εσωτερικών
Θέμα: «Συνεχίζεται η απαράδεκτη καθυστέρηση δεκαετιών για την έγκριση της πίστωσης για την μελέτη τμήματος 2 & 3 του δρόμου Ριζόμυλος-Κορώνη και για την κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου»
Με δεδομένο ότι παρά την από 1/6/2011 ερώτηση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η οποία τόνιζε ότι « Είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση Δεκαετιών με ευθύνη των κυβερνήσεων για την κατασκευή του δρόμου Ριζόμυλος –Κορώνη» η μόνη εξέλιξη που υπάρχει είναι ότι επιτέλους στις 25 Σεπτεμβρίου θα δημοπρατηθούν τα 7,5 χιλιόμετρα του έργου «Τμήμα 1, Υποέργο 1 Ριζόμυλος- Έξοδος Καλαμακίου» για το συγκεκριμένο τμήμα απομένουν ακόμα 2,5 χιλιόμετρα για δημοπράτηση. Για να μπορέσει να ολοκληρωθεί ο σημαντικός αυτός δρόμος Κορώνη- Ριζόμυλος απαιτούνται να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και να κατασκευαστούν ακόμα δυο τμήματα τα εξής:
1. Τμήμα 2, Υποέργο 2: Έξοδος Καλαμακίου έως έξοδος Νέας Κορώνης μήκους 2,5 χιλιόμετρα + 10 χιλιόμετρα
2. Τμήμα 3, Υποέργο 3: Έξοδος Νέας Κορώνης έως είσοδος Κορώνης μήκους μήκους περίπου 8 χιλιομέτρων

Παρότι τα δυο συγκεκριμένα τμήματα «Μελετώνται» επί 28 έτη δεν έχει εγκριθεί η πίστωση για να πληρωθούν οι μελετητές ώστε ολοκληρώσουν και την μελέτη των τεχνικών έργων για τα τμήματα αυτά. Αποτέλεσμα της αδιαφορίας αυτής από την κυβέρνηση είναι η και της μη ολοκλήρωση της μελέτης των τεχνικών έργων είναι να μην μπορούν να ενταθούν τα 2 αυτά τμήματα στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ούτε φυσικά να μπορούν να δημοπρατηθούν ώστε να περατωθεί η κατασκευή του δρόμου Κορώνη- Ριζόμυλος. Συνεπώς με την αδιαφορία που επιδεικνύει η κυβέρνηση στο θέμα αυτό κινδυνεύει η χώρα να πληρώσει ένα έργο από ιδίους πόρους και να υλοποιηθεί με τρομερή καθυστέρηση.
Κατόπιν τούτων αυτό ερωτώνται οι κοι κοι υπουργοί:
1. Πότε σκοπεύουν να εγκρίνουν την απαιτούμενη πίστωση για τις 2 μελέτες(Τμήμα 2 & 3) ώστε να ολοκληρωθούν αυτές και τα έργα να μπορούν να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ; Ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης για την ένταξη των έργων αυτών (Τμήμα 2 & 3 δρόμου Κορώνη- Ριζόμυλος) στο ΕΣΠΑ;
2. Θα αναζητηθούν οι ευθύνες για την καθυστέρηση της έγκρισης των απαιτούμενων πιστώσεων για τις μελέτες των 2 έργων (τμήμα 2 &3 δρόμου Κορώνη- Ριζόμυλος) ώστε να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ; Γιατί καθυστερεί η έγκριση των πιστώσεων για τις μελέτες των τμημάτων 2 & 3 δρόμου Κορώνη- Ριζόμυλος; Τονίζεται σε αυτό το σημείο το πιθανό κόστος από την μη ένταξη των έργων αυτών στο ΕΣΠΑ είναι ιδιαίτερα υψηλό.
3. Τα εναπομείναντα 2,5 χιλιόμετρα του έργου «Τμήμα 1, Υποέργο 1 Ριζόμυλος- Έξοδος Καλαμακίου» πότε θα δημοπρατηθούν;
Οι ερωτών βουλευτής
Αθανάσιος Πετράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.