COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Βουλή των Ελλήνων:Ομιλία του Γιάννη Λαμπρόπουλου στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων

Κύριοι συνάδελφοι, 
Η χώρα μας διέρχεται ίσως την κρισιμότερη φάση της ιστορίας της μεταπολεμικά. Το ερώτημα όλων μας είναι εάν θα μείνουμε στο ευρώ ή θα επιστρέψουμε στη δραχμή και θα ζήσουμε τα χειρότερα. Επιλέγουμε, η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας, να μείνουμε στο ευρώ, κανείς δεν διανοείται να επιστρέψουμε στη δραχμή. 
Όλος ο κόσμος γνωρίζει τις συνέπειες που θα υπάρξουν, εάν επιστρέψουμε στη δραχμή. Τα τρία κόμματα ανέλαβαν την ευθύνη την σωτηρία της χώρας, επέλεξαν τον δύσκολο, τον επώδυνο, τον ανηφορικό δρόμο. Επιλέγουμε να δώσουμε μια ελπίδα στον λαό μας, να παλέψουμε, να σταθούμε όρθιοι. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιλέγουν την καταγγελία, επιλέγουν τη σύγκρουση με τους εταίρους τους. 

Τι σημαίνει καταγγελία και σύγκρουση, που ακούσαμε από τον προηγούμενο συνάδελφο; Σημαίνει, ρήξη. Τη στιγμή που εμείς ως χώρα δεν έχουμε καταφέρει, ακόμα, να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, πώς θα επιβιώσουμε; Δεν χρειαζόμαστε τα 30 δισ.; Θα πρέπει να έρθουμε σε ρήξη; Πού θα βρούμε τα χρήματα για να χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη, για να σταθεί η χώρα
όρθια στα πόδια της; Ποιος λαϊκίζει; Ποιος κοροϊδεύει την κοινωνία; Η ιστορία μάς διδάσκει, οπότε επικράτησαν οι λαϊκιστές και οι δημαγωγοί η χώρα πληρώσαμε με συμφορές. Λέμε όχι σε κάθε μεταρρύθμιση, καταγγέλλουμε, καταγγέλλουμε, συμπαραστεκόμαστε. 
Πέστε μου σε ποια μεταρρύθμιση, τα τελευταία χρόνια είπατε «ναι»; Πέστε μου, μόνο μια. Όλα σε αυτόν τον τόπο λειτουργούν σωστά; Όλα λειτουργούν σωστά και δεν πρέπει να αλλάξει τίποτα σε αυτή την κοινωνία; Δεν είναι ουτοπία, δεν είναι κοροϊδία, δεν παίζεται με τον πόνο του λαού μας; Άκουσα με πολλή προσοχή τον Εισηγητή τον κ. Τσακαλώτο, εκτιμώ τον όνομα βαθύτατα από την ιστορία, να μας λέει τι θα ψηφίσουμε αυτές τις μέρες. 
Έκανε μια θεωρία, σαν αυτές που ακούμε στις τηλεοράσεις από διάφορους οικονομολόγους, όπου ο καθένας λέει τη δική του άποψη και ο κόσμος δεν μπορεί να βγάλει συμπέρασμα. Αυτοί οι οικονομολόγοι δεν προέβλεψαν καμία κρίση ούτε στην Αμερική, ούτε στην Ελλάδα, ούτε σε καμία χώρα. Δεν μας είπε ο κ. Τσακαλώτος ποια είναι η άλλη πρόταση για να έχουμε συγκρίνουμε. Δεν μας είπε, το μόνο που έκανε ήταν να μας αναλύσει κάποια πράγματα και να φύγει. Δεν μας είπε ξεκάθαρα τι προτείνει για τη σωτηρία της χώρας, για να πείσει εμάς, για να πείσει το λαό. Επαναλαμβάνω ότι η σημαντική πλειοψηφία του λαού μας, αυτή τη στιγμή, θέλει να παραμείνουμε στην Ε.Ε., στο ευρώ, στην ευρωζώνη.
Ο λαός έκρινε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και επαναλαμβάνω ότι ο λαός μας θέλει να παλέψει και να στηριχθεί στα πόδια του, αλλά πρέπει από την άλλη πλευρά, από πλευράς της κυβέρνησης, από πλευράς των τριών κομμάτων που κάνουν τις προτάσεις να τρέξουμε, να συζητήσουν, να πάρουν αποφάσεις γρήγορα. Πρέπει να πείσετε το λαό ότι για τη σωτηρία της χώρας μας πρέπει όλοι να πληρώνουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους, πρέπει όλοι να πληρώνουν αυτά που πρέπει. Πρέπει η κυβέρνηση να φέρει ένα δίκαιο
φορολογικό σύστημα, μόνο έτσι θα πείσουμε τον κόσμο. Πρέπει να ελεγχθούν οι πάντες σε αυτή την κοινωνία και σ' αυτό το λαό. Πρέπει όλοι να ελεγχθούν βάσει των δηλώσεων που καταθέτουν, πρέπει να ελέγξουμε τι είχαν, τι έχουν και τι δημιούργησαν. Χρειάζεται να κάνουμε μόνο μια βόλτα στα νότια, βόρεια προάστια μέχρι το Σούνιο και σε όποια πόλη της Ελλάδας, θα δούμε θεόρατες βίλες, θα δούμε πολυτέλειες. Όλα αυτά έγιναν με έναν μισθό υπαλλήλου; Όλοι αυτοί που έχουν αυτά τα ακίνητα είναι εφοπλιστές; Κάτι συμβαίνει, κάποιοι πλούτισαν παράνομα σε αυτή τη χώρα. Για αυτό πρέπει σε όλους, πόθεν έσχες. 
Πρέπει να ελεγχθούν πειστικά όλοι πολιτικοί, τι είχαν όταν μπήκαν στην πολιτική και τι έχουν σήμερα. Πρέπει να ελεγχθούν οι δήμαρχοι, οι νομάρχες, οι γενικοί γραμματείς, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εκδότες, οι δημοσιογράφοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και όχι μόνο οι γιατροί και οι δικηγόροι. Να ελεγχθούν όλοι και να γίνει σοβαρός έλεγχος. Αυτό που ζητάει ο κόσμος είναι να υπάρξει δήμευση γι’ αυτούς που δεν θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν τα εισοδήματά τους.
Διαβάζουμε και ακούμε μια ζωή ότι στην Ελλάδα οργιάζει το σύστημα της διακίνησης των πετρελαιοειδών. Τι θα γίνει; Θα ελεγχθούν; Πρέπει να ελεγχθούν. Θα το τολμήσουμε; Πρέπει να το τολμήσουμε. Όταν συμβούν όλα αυτά τα πράγματα ο λαός μας θα πειστεί να συμβάλει και να βάλει πλάτη για να σωθεί ο τόπος. Αυτή η προσπάθεια που γίνεται τώρα είναι η τελευταία ελπίδα για τη χώρα μας, γιατί μετά θα υπάρξει το χάος. Ευχαριστώ.

1 σχόλιο:

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.