COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Σημεία Συνέντευξης Νίκου Ανδρουλάκη Γραμματέα ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ - Ευρωβουλευτή στον "ΑΝΤ1" και το δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη

*Για τη δήλωση της Σοφίας Βούλτεψη 

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Ως κα Βούλτεψη μπορεί να λέει ότι θέλει, ως Κυβερνητική Εκπρόσωπος όμως η δήλωση αυτή είναι από απρόσεκτη έως επικίνδυνη και καλό θα ήταν το επόμενο διάστημα να είμαστε πολύ προσεκτικοί, διότι είναι μία περίοδος σημαντική για τη χώρα και πρέπει σε αυτή την περίοδο όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω. Μπορεί να το λέτε εσείς οι Δημοσιογράφοι, μπορεί να το λένε οι διεθνείς οίκοι, δεν μπορεί όμως η Κυβερνητική Εκπρόσωπος να μιλά για πιστωτικό γεγονός σε περίπτωση που θα πάμε σε εκλογές. Είναι απαράδεκτο να αναπαράγει τέτοιες ειδήσεις.

*Για την διαπραγμάτευση με την τρόικα


Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Μπροστά μας έχουμε την προεδρική εκλογή. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ τι λέμε; Ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα, να σεβαστούμε  και την προσπάθεια που κάνει ο ελληνικός λαός. Διότι εδώ μιλάμε για τιτάνια προσπάθεια. Από 36 δισεκατομμύρια έλλειμμα, έχουμε φτάσει σήμερα σε επίπεδα πρωτογενούς πλεονάσματος. Και αυτοί είναι οι κόποι του ελληνικού λαού και οφείλουμε να τους σεβαστούμε. Πρέπει λοιπόν να δούμε πως με σταθερότητα και αξιοπιστία θα διαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας. Προσωπικά  πιστεύω ότι έχουμε ένα μείζον θέμα που λέγεται χρέος. Μόνο εάν υπάρχει κοινή στρατηγική όλων των δυνάμεων εντός του συνταγματικού τόξου, μπορούμε, βάσει της συμφωνίας του Νοεμβρίου του 2012, να έχουμε μία καλύτερη συμφωνία για το χρέος η οποία θα αφορά τον ελληνικό λαό και τους κόπους του. 


*Για το σενάριο πρόωρων εκλογών με αφορμή την εκλογή ΠτΔ

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Έχουμε την εκλογή του Πρόεδρου της Δημοκρατίας. Δεν βλέπω το λόγο γιατί να πρέπει να πάμε σε εκλογές –προσέξτε– για να συγκρουστεί το απόλυτο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει «σκίζω το μνημόνιο και τελειώνουν τα προβλήματα του ελληνικού λαού» και μάλιστα το λένε όχι πια όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο μισός ΣΥΡΙΖΑ γιατί πλέον οι υπόλοιποι αρχίζουν και λένε τώρα αυτά που έλεγε ο Σαμαράς μετά τις εκλογές το 2012. Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελεί ευκαιρία όχι για να πάμε σε εκλογές αλλά για να βρεθεί μια ευρύτερη συναίνεση. Εάν πάμε σε εκλογές θα συγκρουστεί το απόλυτο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ με το μισό ψέμα που έλεγε από το καλοκαίρι ότι φεύγει η τρόικα και σταματάνε τα μέτρα, που δε σταματάνε. Άρα πρέπει να προτιμήσουμε μέσω της ευκαιρίας που μας δίνει η εκλογή του Προέδρου, να υπάρξει μια ευρύτερη συναίνεση ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και όλων των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου. Ούτε ο ελληνικός λαός πιστεύει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα σκίσει τα μνημόνια. Ούτε την Κυβέρνηση ότι δε θα ψηφίσει νέα μέτρα. Άρα τι λέμε; Στροφή στο ρεαλισμό, είναι ευκαιρία για όλους συνολικά στο πολιτικό σύστημα. Γιατί τελικά χρειαζόμαστε αξιοπιστία εντός κι εκτός συνόρων.

*Για το ΠΑΣΟΚ

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Αν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαφωνούν με μια πολιτική έρχονται στα όργανα, συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή και παίρνει αποφάσεις. Πιστεύω ότι όλα αυτά που κουβεντιάζονται ότι μπορεί ο κ. Παπανδρέου να διασπάσει την παράταξη, είναι αδιανόητα. Ένας άνθρωπος που έγινε Πρωθυπουργός από το ΠΑΣΟΚ, δε θεωρώ ότι θα μπει ποτέ σε μια τέτοια στρατηγική. 

*Για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές εκτός της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ και του κ. Μαριά που δεν υπέγραψε, έβγαλαν κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων και σχέδιο για το πως θα κινηθούμε στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Πολύ λίγοι Έλληνες το γνωρίζουν αυτό, πολύ περισσότεροι γνωρίζουν ότι υπήρχε δήθεν μια ψηφοφορία σύμφωνα με την οποία οι Βουλευτές Νέας Δημοκρατίας ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού καταψηφίσαμε τις γερμανικές αποζημιώσεις. Αυτό είναι ένα ψευδές γεγονός που το πήρανε κάποια «ψεκασμένα» blogs της Χρυσής Αυγής και το αναπαρήγαγαν. Πρόκειται για ένα δύσκολο θέμα, υπάρχει στρατηγική, όμως δεν πρέπει κάποιοι να δημαγωγούν πάνω σε αυτό. Και το κάνουν γιατί το θέμα πουλάει και βέβαια ορισμένοι επιθυμούν πολιτικές προίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.