COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Η Νέα Δημοκρατία για το Δημοψήφισμα: Τι σημαίνει το «ΝΑΙ» και τι το «ΟΧΙ»

ΝΑΙ, σημαίνει : 

·         ΝΑΙ στην Ευρώπη και στην Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

·         ΝΑΙ στη διασφάλιση των καταθέσεων και άνοιγμα των τραπεζών.

·         ΝΑΙ στη διασφάλιση απρόσκοπτης παροχής μισθών και συντάξεων στους πολίτες.

·         ΝΑΙ στη διασφάλιση των προγραμμάτων της Ευρώπης, όπως το ΕΣΠΑ και οι αγροτικές επιδοτήσεις, που συνολικά φέρνουν στη χώρα πάνω από 43 δις ευρώ, έως το 2020.

·         ΝΑΙ στη συμμετοχή σε αναπτυξιακά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το «πακέτο Γιουνκέρ» που προβλέπει 35 δις για την ελληνική οικονομία έως το 2020.

·         ΝΑΙ στην επιστροφή της χώρας και της οικονομίας στην ομαλότητα και την κανονικότητα.

·         ΝΑΙ στη διασφάλιση ρευστότητας για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.


·         ΝΑΙ σε ισχυρή γεωπολιτική θέση, με ό, τι αυτό σημαίνει στο διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον και τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

·         ΝΑΙ στην οικονομική σταθερότητα, προϋπόθεση απαραίτητη για την προσέλκυση διεθνών επενδύσεων.

·         ΝΑΙ στη διασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας, που δεν είναι εφικτή από άλλη πηγή χρηματοδότησης, πλην της Ευρώπης.

·         ΝΑΙ στη διαφύλαξη και ισχυροποίηση του εθνικού πυλώνα και της πιο βασικής πηγής εσόδων για τη χώρα, του Τουρισμού.ΟΧΙ σημαίνει:

·         ΟΧΙ, σημαίνει αδυναμία ανταπόκρισης στις διεθνείς οικονομικές υποχρεώσεις της χώρας, άρα χρεοκοπία.

·         ΟΧΙ, σημαίνει έξοδος από το Ευρώ. Η μετάβαση στη δραχμή θα είναι ένα απότομο σοκ με απρόβλεπτες, χαοτικές συνέπειες για την οικονομία και τους πολίτες.

·         ΟΧΙ, σημαίνει έξοδος από την Ευρώπη, άρα απώλεια των πόρων από το ΕΣΠΑ και τις αγροτικές επιδοτήσεις που συνολικά ξεπερνούν τα 43 δις. 

·         ΟΧΙ, σημαίνει αποκλεισμός από κάθε άλλο αναπτυξιακό πακέτο της Ευρώπης, όπως το «Πακέτο Γιούνκερ», που προβλέπει 35 δις για την Ελλάδα έως το 2020 .

·         ΟΧΙ, σημαίνει διακοπή έργων υποδομών (δρόμοι, γέφυρες, πλατείες και έργα αστικής ανάπλασης χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ).

·         ΟΧΙ, σημαίνει νέα εκτίναξη του δημόσιου χρέους. Ένα μεγάλο μέρος του χρέους μας υπόκειται σε μη ελληνικό δίκαιο και είναι αδύνατο να μετατραπεί σε εθνικό νόμισμα με ένα απλό νόμο από την ελληνική Βουλή. Επομένως, σε δραχμικούς όρους το χρέος θα αυξηθεί αντίστοιχα με το ύψος της υποτίμησης, με την επιπλέον επιβάρυνση των κεφαλαίων που έχουν χρησιμοποιηθεί από τον ELA.

·         ΟΧΙ, σημαίνει κατάρρευση των τραπεζών και απώλεια καταθέσεων.

·         ΟΧΙ, σημαίνει αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων.

·         ΟΧΙ, σημαίνει ότι δεν διαγράφονται τα δάνεια, αλλά αντίθετα θα καταστεί πιο δύσκολη η αποπληρωμή τους, αφού θα εκτοξευθούν τα επιτόκια τους και θα υποτιμηθούν οι μισθοί.

·         ΟΧΙ, σημαίνει κούρεμα ή μετατροπή των καταθέσεων σε δραχμή, άρα απώλεια μεγάλου μέρους τους λόγω των συνεχών υποτιμήσεων.

·         ΟΧΙ, σημαίνει κλείσιμο επιχειρήσεων και απώλεια θέσεων εργασίας. Επιχειρήσεις εισαγωγής και εμπορίου πρώτων υλών, αυτοκινήτων, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, τροφίμων, φαρμάκων, μηχανημάτων, ρουχισμού θα καταρρεύσουν, αφού θα εισπράττουν δραχμές και θα πρέπει να πληρώνουν ή θα χρωστούν ήδη ευρώ.

·         ΟΧΙ, σημαίνει τριτοκοσμικός πληθωρισμός που θα δημιουργηθεί από την υποτίμηση δραχμής και θα φτάσει την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων στα τάρταρα. Σε λίγο καιρό οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα δουν να χάνεται πάνω από το μισό του σημερινού εισοδήματός τους.

·         ΟΧΙ, σημαίνει εξευτελισμός των τιμών της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων και μετατροπή της σε βορά σε διεθνείς τοκογλύφους και κερδοσκόπους. Εισβολή, δηλαδή, ξένων επενδυτών -αρπαχτικών, οι οποίοι θα αποκτήσουν σε εξευτελιστικές τιμές επιχειρήσεις, ακίνητα, κομμάτια δημόσιας περιουσίας κτλ. Θα λάβει χώρα, αυτό που απεύχονται όλοι, το ξεπούλημα της χώρας, που σήμερα επικαλούνται οι θιασώτες της δραχμής.

·         ΟΧΙ, σημαίνει ότι ο πλούτος γι’ αυτούς που έχουν τις περιουσίες τους στο εξωτερικό θα πολλαπλασιαστεί, τη στιγμή που οι καταθέσεις των μικρομεσαίων θα εξανεμιστούν. Ο πληθωρισμός και οι συνεχείς υποτιμήσεις θα μεγαλώνουν το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών, ενώ θα δημιουργηθούν καινούργιες τάξεις νεόπλουτων που θα έχουν πρόσβαση σε συνάλλαγμα.

·         ΟΧΙ, σημαίνει ότι η  ανταγωνιστικότητα δεν θα βελτιωθεί, αφού οι εγχωρίως παραγόμενες πρώτες ύλες είναι ελάχιστες σε σχέση με τις εισαγόμενες, που θα γίνουν πανάκριβες, ενώ οι μισθοί, λόγω πληθωρισμού, θα συνεχίσουν πλασματικά να αυξάνονται. Άρα, το κόστος παραγωγής δεν θα μειωθεί σε βαθμό αντίστοιχο με το ύψος της υποτίμησης. 

·         ΟΧΙ, σημαίνει ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις θα χάσουν την πρόσβαση σε διεθνή χρηματοδότηση, ενώ θα κληθούν να καταβάλλουν πληρωμές σε ρευστό για εισαγωγές, αντιμετωπίζοντας υπερβολικά υψηλό κόστος δανεισμού.

·         ΟΧΙ, σημαίνει δραματική συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ, με τις εκτιμήσεις να κυμαίνονται γύρω στο 50% ή ενδεχομένως και περισσότερο. 

·         ΟΧΙ σημαίνει διατάραξη της δημόσιας ασφάλειας, καθώς η κοινωνική αστάθεια θα προκαλέσει αυξημένα κρούσματα εγκληματικότητας.

·         ΟΧΙ, σημαίνει ότι η Ελληνική Ακτοφυλακή και η Ελληνική Αστυνομία θα αποστερηθούν τους αναγκαίους πόρους από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία και τον Frontex, για την αντιμετώπιση της τεράστιας πίεσης που δέχεται η χώρα από τα κύματα των παράνομων μεταναστών.

·         ΟΧΙ, σημαίνει ότι τα νοσοκομεία, τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες στο σύνολο τους θα υπολειτουργούν παρέχοντας περιορισμένες και υποβαθμισμένες υπηρεσίες στον πολίτη.

·         ΟΧΙ, σημαίνει ότι υποβαθμίζονται αυτόματα οι  κοινωνικές δομές των δήμων και των περιφερειών ( πχ Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Ιατρείο, φύλαξη παιδιών σε παιδικούς σταθμούς χρηματοδοτούμενους από το ΕΣΠΑ, προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, επιδόματα πρόνοιας χρηματοδοτούμενα από την Ευρώπη).

·         ΟΧΙ, σημαίνει έλλειψη βασικών αγαθών για τον πολίτη και την καθημερινότητα του, μεταξύ των οποίων, φάρμακα και καύσιμα.

·         ΟΧΙ, σημαίνει διπλωματική και οικονομική απομόνωση της Ελλάδας, η οποία όντας σε πολύ δυσχερή θέση δε θα μπορεί να παρακολουθήσει τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και τυχόν προκλήσεις από άσπονδους γείτονες.Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού,

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.