COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα (ΙΙΙΙ)

1.

Η Βασιλική Θάνου προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του Τσίπρα:
Καθήκοντα άμισθης Προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού αναλαμβάνει από σήμερα η ε.τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Μία από τις πρώτες αντιδράσεις για την κίνηση αυτή ήρθε από τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος έγραψε στο Twitter: "Αναρωτιέμαι αν υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο! Ο ΠτΑΠ πρέπει να είναι υπερκομματικός, εδώ δεν πέρασε εβδομάδα από την λήξη της θητείας της..."

Η άμεση μετάβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου σε υπάλληλο του Τσίπρα είναι λίγο περίεργη και μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα: είτε την δρομολόγηση πολιτικής καριέρας είτε την προεργασία επί μελλοντικών εξεταστικών επιτροπών κατά του Τσίπρα.

Όμως η παρέμβαση του Άδωνη είναι αστεία. Από πότε ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας του ΑΠ είναι υπερκομματικοί;;; αφού ο πρόεδρος και ο εισαγγελέας του ΑΠ τοποθετούνται από την εκάστοτε κυβέρνηση, είναι δηλαδή πρόσωπα επιλογής του πρωθυπουργού.

2.
Πλαν μπι.
Πόλεμος σχετικά με το πλαν μπι του συριζα για παράλληλο νόμισμα.

Κατ εμέ ο συριζα στήνει το δικό του καθεστώς και βολεύει τους δικούς του ανθρώπους. Όμως μια κυβέρνηση δεν οφείλει να έχει και πλαν μπι και πλαν σι και γενικώς εναλλακτικά σχέδια;;; τι εξυπηρετεί αυτή η φασαρία;;; από πού πρέπει να πάρουμε τα βλέμματα ώστε να μην βλέπουμε;;;

3.
Έξοδος στις αγορές.

Δανειζόμαστε από τους τοκογλύφους με 1-1,5% και τώρα φορτσάρουμε για να δανειστούμε από τις αγορές όπου το επιτόκιο θα είναι τουλάχιστον 5%. Και αυτό θα θεωρηθεί επιτυχία. Κάποιοι δουλεύουν κάποιους. Κάποιοι είναι εντελώς ηλίθιοι και τα χάφτουν. Κάποιοι είναι αρκετά έξυπνοι και δουλεύουν τους υπόλοιπους.


3.
Περιφερειακά συνέδρια ανάπτυξης 

Η κυβέρνηση προχωρά άμεσα στη διενέργεια 13 περιφερειακών αναπτυξιακών συνεδρίων, «ώστε να καθοριστούν με τους παραγωγικούς φορείς και τις τοπικές κοινωνίες, οι βασικές αναπτυξιακές προτεραιότητες κάθε περιοχής. Μέχρι το τέλος του χρόνου (!) θα έχει ολοκληρωθεί  αυτός ο κύκλος τοπικών συνεδρίων. 

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ;;;;

ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ;;;;

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;;;; ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ και της ομάδας του.

ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ, ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΞΟΔΕΥΕΤΕ ΑΣΚΟΠΩΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ,,,,,, ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ Ε ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ.

Τέτοιες πρακτικές είναι σοβιετικής έμπνευσης.

Η οικονομική ανάπτυξη είναι απλά θέμα:
λιγότερης γραφειοκρατίας, μικρότερων κ σταθερών φορολογικών συντελεστές, ταχύτερης απονομής δικαιοσύνης, πρόσβασης σε φθηνή χρηματοδότηση και κινήτρων.

ΚΑΙ Η ΚΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.
ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ;;;
ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΚΚΟ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ Ή ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΟΔΕΨΟΥΝ ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ.


4.
Περί ανάπτυξης.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;;; ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΥ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.