COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Ανθ’ Ημών κύνες και σύαγροι

Η αξιοπρέπεια των ατόμων τα οποία αποτελούν τον «Κυρίαρχον Λαόν», οσημέραι αποσβέννυται, χάνεται, περιφρονείται, τίθεται εκ ποδών. Την θέση της λαμβάνουν αλλότριες σκοπιμότητες, έμβιες και υλικές προτεραιότητες. ΄Ισως ακούγεται υπερβολικόν αλλά απεναντίας είναι πολύ κάτω της σκληρής πραγματικότητος.  Εσχάτως για λόγους αισχρής εισπρακτικότητας, μας υπεχρέωσαν να πληρώνομεν τις πλαστικές σακούλες αγοράς τροφίμων!! Μεγαλύτερη ταπείνωση για τον φτωχόν ‘Ελληνα, δεν έχει ξαναγίνει.
Από την άλλην πλευράν της ποδοπατήσεως του Έλληνα είναι η άκρως υπερβολική προστασία των οικοσίτων ζώων με προεξάρχουσα αυτήν των σκύλων.  Απόλυτη προστασία και απόλυτη φροντίδα για τα ανωφελή σκυλάκια!

Το Κράτος Νομοθέτησε ότι αν ενοχλήσει κάποιος με οπονδήποτε τρόπον το άχρηστον ή επικίνδυνον σκυλί, αν το αποκρούσει ενώ του επιτίθεται,  τιμωρείται ποινικώς και, συν τοις άλλοις του επιβάλλεται πρόστιμον τριάντα χιλιάδων (30.000) Ευρώ, καταβλητέων αυθωρεί!!  Δεν επιτρέπεται καμμία πράξη η οποία να δείχνει απόπειρα εκδιώξεως κάποιου βρωμόσκυλου από κοντά μας, από τα παιδιά που έχομεν στην παιδικήν χαράν, έστω και αν αυτά πανικοβληθούν με το ψοφοδεές και ψειροβριθές αδέσποτον. Αν κάποιον εισήλθε στον κοιτώνα των ορνίθων (κοτέτσι) λάθρα και τις καταδιώκει ή τις πνίγει, δεν πρέπει να το αποπέμψομεν βιαίως, αλλά να το εκλιπαρούμεν να φάει όσον γίνεται λιγότερες! Αν το ραβδίσομεν έχομεν πρόστιμον 30.000 Ευρώ!!!

Αν ρυπαίνουν τους δρόμους δεν πρέπει να τα εμποδίζομεν!!  Οδοί και πλατείες είναι τα αναγκαία (χεζουριά) για τα σκυλάκια!! Στην Γαλλίαν ο συνοδός πρέπει να έχει σκούπαν και φαράσι μαζί του και να συλλέγει τα κόπρανα, κάτι που εφηρμόσθη στον Δήμον Χαλανδρίου, αλλά δεν γνωρίζομεν αν συνεχίζει να τηρείται. Ο Νόμος δεν αναφέρει αν  λεκτική ύβρις  προς τους κύνες τιμωρείται και με ποίον ποσόν!!! Ίσως στις «κείνων ρήμασι», να μη υπήρχε ανάλογος διάταξη, διαφορετικώς θα υπερεψηφίζετο!!
Διάταξη προβλέπει κατασκευήν χώρων αδεσπότων σκύλων από Δήμους. Δύνανται και ιδιώτες να έχουν αναλόγους. Πως θα συντηρούνται αυτοί οι χώροι; Προσωπικόν, φηγητά,  έξοδα καθαριότητος, υγειονομικά και άλλα. Μας είναι αναγκαίοι τέτοιοι χώροι; Όχι. Γιατί τους στηρίζομεν και γιατί να πληρώνομεν τέλη ασκόπως και ανωφελώς;; Δήμοι τινές δεν έχουν ούτε ένα Ευρώ διαθέσιμον για καθαρισμόν των οδών εκ των αγρίων χόρτων, γιατί να διαθέτουν για τα ανωφελή σκυλιά; Δεκάδες ανακοινώσεις βλέπομεν από τις Τηλεοράσεις από διάφορες ζωωφιλικές εταιρείες να προπαγανδίζουν την υιοθέτηση ενός σκύλου, όταν εμείς δεν έχομεν να φάμεν. Ποίος πληρώνει τα διαφημιστικά;;;
Σχεδιάζεται νομοθέτηση για κατασκευή χώρων αδεσπότων μακράν των πόλεων και σε βραχώδη ή δασώδη μέρη. Είναι σωστή λύση, για να απαλλαγούμεν από αυτήν την μάστιγα.
Δεν υπάρχει ανάλογην τιμωρία, όταν οι άνθρωποι βασανίζονται, δέρρονται, σιδερώνονται, εκδέρονται με θλώντα όργανα, ληστεύονται, σκοτώνονται από κακοποιά στοιχεία. Σε καμμίαν από τις βασανιστικές αυτές περιπτώσεις ανθρώπων δεν προβλέπεται η καταβολή των 30.000 Ευρώ από κάθε δράστην. Έπρεπε με την σύλληψη να γίνεται άμεσος καταβολή των 30.000 Ευρώ και κατόπιν η ποινική διαδικασία. Όμως οι άνθρωποι δεν είναι προστατευόμενοι όπως τα σκυλάκια!!!
 Από την άλλη  πλευράν έχομεν τα αγριογούρουνα (σύαγρους) να κινούνται εντός των πόλεων με κινδύνους πολλαπλούς. Ήδη είχαμεν και τροχαία θύματα εξ αυτών. Έπρεπε να συλλέγονται και να διατίθενται στην αγοράν προς βρώσιν. Γιατί το απαγορεύρευει αυτό η εχέφρων πολιτεία; Για να διασωθεί το γένος;  Ανάλογος υποστήριξη υπάρχει  και για τους λύκους. Συντόμως θα γίνει ο άνθρωπος βορά των υπ’ αυτού προστατευομένων αγρίων ζώων. Και αυτό γιατί ασχολείται με δευτερεύοντα στην ζωήν του θέματα και περιφρονεί τα πρωτεύοντα και κυρίαρχα. Την καθαράν πορείαν των ανθρώπων προς την επιβίωση, η οποία αυτήν την στιγμήν ευρίσκεται σε κλονισμόν,  μη αναστρέψιμον, μαζί με το κύρος το οποίον έχει περιφρονηθεί και έχει προταθεί η υπεράσπιση επικινδύνων ζώων. Γιατί έχουν θέσει σε πρώτην μοίραν την υπεράσπιση των ανωφελών ζώων;; Η καταφανής αυτή αντίθεση μας θυμίζει το του Ησιόδου. «Ύες βορβόρω ήδονται μάλλον ή καθαρόν ύδατι».
            Μιχαήλ Στρατουδάκης       


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.