COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Επιδόματα με λεοντήν

Ξέρετε πόσοι βουλευτές όλων των κομμάτων και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί αυτής της κυβέρνησης παίρνουν το επίδομα του χιλιάρικου το μήνα, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια; Εκατόν δέκα τέσσερις (114)! Ξέρετε πόσοι από αυτούς έχουν ικανά εισοδήματα ώστε να μη χρειάζονται το χιλιάρικο; Ξέρετε πόσοι από αυτούς έχουν πού να μείνουν στην Αθήνα και παρ’ όλα αυτά παίρνουν το χιλιάρικο; Η ιστορία με τη Ράνια Αντωνοπούλου είναι πιο ανήθικη από όσο φαίνεται.

Και η ανηθικότητά της εδράζεται στον τρόπο που το ελληνικό κοινοβούλιο διαχρονικά σκέφτεται και συμπεριφέρεται με τα λεφτά των φορολογούμενων.
Επειδή, όμως, οι υπουργοί που ήταν ταυτόχρονα βουλευτές της επαρχίας έπαιρναν το σχετικό χιλιάρικο, φάνηκε άδικο να μην το παίρνουν και όσοι ζούν Αθήνα. Έτσι, τον 15αύγουστο του 2015 η Βουλή ψήφισε μαζί με το τρίτο μνημόνιο και τη σχετική διάταξη. Με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ!
Έτσι, το κωμικοτραγικό είναι ότι την τέως υπουργό τη διαμελίζει ένα πολιτικό σύστημα ολόκληρο, που στην καθημερινή του ζωή κάνει ό,τι κι εκείνη! Επιδοτείται! Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Η διαφορά είναι ότι εκείνη πιάστηκε τη λάθος στιγμή. Την ώρα που μια ακόμα ανήθικη κυβέρνηση πουλούσε ηθική με τη Novartis.
Του Δημήτρη Κουρέτα.

Επιδόματα με λεοντήν
Χιλιάδες άρθρα έχουν γραφεί από πολλούς  και αρκετά από τον υπογράφοντα, για τις υπερβολικές- καταχρηστικές- μη αναγκαίες  επιβαρύνσεις του φτωχού Έλληνα από τους Βουλευτές και ιδιαιτέρως με τα προνόμια τα οποία είναι τριπλάσια από τον μισθόν τους σε κόστος!
Διαχρονικώς είχαν δοθεί στους εργαζομένους και τους Συνταξιούχους διάφορα μικροποσά προς αντιμετώπιση των δαπανών διαβιώσεως. Τα πλείστα ήταν ευεργετικά για τις φτωχές τάξεις. Η ποικοιλωνυμία των επιδομάτων είχε αγγίξει τα 600 περίπου. Δυστυχώς όλα τα επιδόματα θεωρήθηκαν «οικονομικοί ληστές» από τους επαχθείς δανειστές και καταδιώχθηκαν απηνώς. Δεν έμεινε κανένα!
ΕΚΑΣ, δεν χρειάζονται τόσα χρήματα οι Έλληνες και πρέπει να διακοπεί αμέσως, πρότειναν και, οι δικοί μας υπείκοντες το δέχθησαν!!
Επίδομα τριτέκνου.  Να περικοπεί αμέσως για να μη αυξάνεται ο Ελληνικός πληθυσμός! Και το πολυτεκνικόν να περικοπεί όσον γίνεται! Ο πληθυσμός στην Ελλάδα αυξάνεται με τις εισροές εποίκων.
Επίδομα παραμεθορίων. Δεν χρειάζονται φυλάξεις συνόρων και γι’ αυτό είναι περιττόν. Να κοπεί  απ’ όλους, υπαλλήλους και ενστόλους!
Με τις επιταγές των δανειστών αφανίσθησαν όλα τα επιδόματα. Όσα έμεινα συνδυάσθηκαν με την περιουσιακήν κατάσταση του δικαιούχου!!
Η κυβέρνηση για λόγους επικοινωνιακούς ή εκλογικούς καθιέρωσε το «κοινωνικόν μέρισμα». Ένα είδος ετησίου επιδόματος το οποίον για  να ληφθεί από κάποιον πένητα στην κυριολεξίαν απαιτούνται δεκάδες προϋποθέσεις. Εισόδημα και ακίνητα μηδαμινά. Οι άνεργοι δεν πρέπει να μένουν ως φιλοξενούμενοι στο σπίτι των γονέων τους! Αν μένουν και δεν κοιμούνται στους δρόμους, δεν το δικαιούνται! Με τις αυστηρότατες πλην άκρως άδικες προϋποθέσεις το έχασαν όλοι οι πάσχοντες Έλληνες και το έλαβαν έποικοι 176 ενθνικοτήτων, έστω και ήλθαν στην Ελλάδα πριν ολίγους μήνες!!
Οι αυστηροί όροι στέρησαν τους Έλληνες μιας αναγκαίας προσκαίρου επιδοτήσεως.
Δεν συμβαίνει όμως το αυτό με την επιχορήγηση του γενναιοδώρου κράτους προς τους πλουσίους  και με πλείστα ακίνητα και καταθέσεις Βουλευτές του.  Σ’ αυτούς δίδονται δεκάδες επιδόματα άνευ ουδενός  φραγμού, άνευ ουδεμιάς προϋποθέσεως. Το πρόσφατον θλιβερόν συμβάν με υπουργόν να λαμβάνει επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ μηνιαίως είναι δραματικόν. Νομοθέτηση εσφαλμένη, απόρροια της ψηφίσεως άνευ μελέτης και εισαγωγή τροπολογιών ή προσθηκών νύκτωρ, πριν διακόψει τις εργασίες η Βουλή. Το επίδομα το καρπούνται δεκάδες Βουλευτές χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν η περιουσιακή κατάσταση όπως εξονυχιστικώς και ανηλεώς γίνεται για τους φτωχούς και συγκριτικώς για ποσόν μικρότατον. Τους προσφέρει τέσσερα κινητά τηλέφωνα! Δεν είναι επίδομα; Σίγουρα είναι και δίδεται χωρίς προϋποθέσεις. Ένα κινητόν  ήταν αρκετόν!!
Το επίδομα ενοικίου δίδεται σε Βουλευτές. Στο Γ’ Μνημόνιον (Ν. 4335/2016) προσετέθη διάταξη να δίδεται και σε εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς. Μέγα το λάθος, διότι δεν πρόκειται για αιρετά άτομα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την χαρακτήρισε «ατυχή διάταξη». Δεν είναι ατυχής, αλλά σκόπιμη.  Και ούτε είναι η μοναδική.
Γενικώς τα επιδόματα στους Βουλευτές δίδονται άνευ ουδεμιάς προϋποθέσεως. Να θεσπισθεί από σήμερα διάταξη ώστε όλα τα προνόμια ή επιδόματα να τα λαμβάνουν οι Βουλευτές, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων και ακινήτου περιουσίας, όπως ακριβώς ισχύει για τους ΄Έλληνες φορολογουμένους. Χωρίς διάκριση και χωρίς την δοράν  του λέοντος. Και το συγκεκριμένον να καλείται επίδομα ενοικίου και όχι επίδομα διαμονής, διότι πλήττει βαρύτατα τους νομοθετούντες, αφού καθίσταται «επίδομα διανομής» ήτοι κατασπαταλήσεως του πενιχρού Ελληνικού πλούτου!!!
Μιχαήλ Στρατουδάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.