COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Θέμα: Ονοματοδοσία της ΠΓΔΜ


Δαμιανός Βασιλειάδης                                                         Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2018
Εκπαιδευτικός, συγγραφέας
Ηλεκτρ. Διεύθυνση: damonpontos@gmail.com
Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας                                                                                        
Κύριο Αλέξη Τσίπρα
Θέμα:  Ονοματοδοσία της ΠΓΔΜ
Κύριε πρωθυπουργέ,
Δεν μας παραξενεύει η στάση της κ. Μέρκελ να αποκαλέσει τον κ. Ζάεφ των Σκοπίων πρωθυπουργό της «Μακεδονίας». Γνωστή είναι η στάση της Γερμανίας διαχρονικά εναντίον της Ελλάδας και υπέρ της Τουρκίας και των βορείων γειτόνων μας. Μας προξενεί απεναντίας ιερή αγανάκτηση, ως Ελλήνων πολιτών, η στάση της ελληνικής κυβέρνησης που δια της σιωπής της ήδη αναγνωρίζει την γειτονική χώρα με το συνταγματικό της όνομα ως Μακεδονία.

Αναρωτιόμαστε σε τι συνίστανται οι διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ, αν και εφόσον ήδη την έχετε αναγνωρίσει ως Μακεδονία, σύμφωνα με το: «ο σιωπών δοκεί συναινείν». Τον ελληνικό λαό επίσης τα μέγιστα η «σιωπή των αμνών» της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του πολιτικού κόσμου γενικότερα.
Το γεγονός ότι πολλές χώρες των Ηνωμένων Εθνών έχουν αναγνωρίσει το γειτονικό κράτος με το συνταγματικό του όνομα οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στην εγκληματική αδράνεια των ελληνικών κυβερνήσεων που δεν έπραξαν εγκαίρως τα δέοντα για να αποτρέψουν αυτήν την απαράδεκτη εξέλιξη σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, αλλά αυτό δεν σας δικαιολογεί να συνεχίσετε και σεις την εγκληματική αυτή κατά της πατρίδας μας δράση. Παρόλα αυτά σημασία για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ έχει μόνον η συναίνεση της Ελλάδας επί του ονόματος. Για το λόγο αυτό εκείνοι που επείγονται επί του ονόματος είναι οι της ΠΓΔΜ και όχι ΟΙ Έλληνες. Εξάλλου, η απαίτηση της ΠΓΔΜ να ονομαστούν από Βαρντάρσκα σε Μακεδονία δεν ενέχει καμία ιστορική βάση, αλλά αποτελεί επιθετική βλέψη που ξεκίνησε από τον Στάλιν και Τίτο και διατηρείται από οιονδήποτε έχει βλέψεις στα Βαλκάνια
Για το λόγο αυτό και για να σταματήσει η επιθετική πολιτική της ΠΓΔΜ σε βάρος της Ελλάδας δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υπάρχει στο όνομα του κράτους αυτού η λέξη Μακεδονία ή παράγωγα της λέξης αυτής. Μάλιστα αυτό και μόνον θα σταματήσει οποιαδήποτε επιθετική βλέψη κατά της Ελλάδας, διότι η αλλαγή του συντάγματος ή η αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου σήμερα μπορεί να είναι έτσι και αύριο αλλιώς. Επίσης από γεωστρατηγικής πλευράς δεν πρέπει να υπάρχουν από έξωθεν πιέσεις διότι το ΝΑΤΟ έχει στα Βαλκάνια τη βάση που χρειάζεται στο Κόσοβο και δεν έχει ανάγκη την ΠΓΔΜ. Λάβετε ακόμη υπόψη ότι λέξη Μακεδονία στον όρο ΠΓΔΜ που έχει εκχωρηθεί από τον ΟΗΕ με συναίνεση της Ελλάδας αναφέρεται σε πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία και δεν επιφέρει ουδεμία δέσμευση στην Ελληνική πλευρά επί του παρόντος στο όνομα. Επιπλέον λάβετε υπόψη ότι υπάρχει ιστορικό σε αλλαγή ονόματος Ευρωπαϊκής χώρας, ώστε να μην υπάρχει γεωγραφικός προσδιορισμός στο όνομα της. Παλιότερα υπήρχε η Μεγάλη Βρετανία και επειδή στη Γαλλία υπάρχει γεωγραφική περιοχή Βρετάνη, οι Γάλλοι αξίωσαν από τους Άγγλους να αλλάξουν το όνομα τους και το άλλαξαν σε Ηνωμένο Βασίλειο –UK.

Κύριε πρωθυπουργέ, ο ελληνικός λαός δεν σας εξέλεξε για να παραδώσετε το όνομα Μακεδονία μέσω της σύνθετης ονομασίας στο γειτονικό κράτος, γιατί αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι το κράτος που φέρει αυτό το όνομα θα οικειοποιηθεί την ιστορία της ελληνικής Μακεδονίας και από την άλλη έχει το δικαίωμα, σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, που θα επικαλεστεί, να διεκδικήσει και την επαρχία που φέρει αυτό το όνομα, δηλαδή την ελληνική Μακεδονία. Ο αυτοπροσδιορισμός αυτού του κράτους δια του ετεροπροσδιορισμού μέσω του σφετερισμού της ιστορίας της ελληνικής Μακεδονίας αποτελεί βιασμό και παραχάραξη της ιστορικής πραγματικότητας.
Κύριε πρωθυπουργέ, ο ελληνικός λαός με την εκλογή της κυβέρνησης σας δεν σας έχει εκχωρήσει το δικαίωμα και αυτήν την δικαιοδοσία να παραχωρήσετε το όνομα της ελληνικής Μακεδονίας στα Σκόπια.
Η υποχώρηση στο όνομα, που είναι το όχημα επιθετικής πολιτικής και των εδαφικών διεκδικήσεων των γειτόνων μας, σημαίνει ότι η Ελλάδα η ίδια αναθεωρεί (επικαιροποιεί) την συνθήκη της Λωζάννης και δίνει αφορμή για αλλαγή συνόρων από Βορράν και Ανατολάς, με άμεσες συνέπειες για την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας στο σύνολό της, γιατί ενός κακού δοθέντος μύρια έπονται
Κύριε πρωθυπουργέ, το έδαφος της Ελλάδας δεν είναι ούτε προσωπικό σας κτήμα, ούτε της κυβέρνησής σας, ούτε καμίας άλλης ελληνικής κυβέρνησης, αλλά ανήκει αποκλειστικά στις σημερινές και μελλοντικές γενιές των Ελλήνων, που έχουν το δικαίωμα να ζήσουν ειρηνικά στο χώμα που πότισαν με ποταμούς αιμάτων οι πρόγονοί μας και αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο του ελληνισμού. Δεν θα γίνουμε πρόσφυγες στην ίδια μας την χώρα!
Μια τέτοια ενέργεια από την σημερινή κυβέρνηση και από οποιανδήποτε άλλη συνιστά καθαρά εθνική μειοδοσία, την οποία δεν θα δεχτεί ποτέ ο ελληνικός λαός.
Αν όντως η πολιτική σας έχει διαφορετική άποψη στο μείζον αυτό ζήτημα του ονόματος και γενικότερα του Ελληνισμού, θα πρέπει να ζητήσετε τη συναίνεση του Ελληνικού λαού με δημοψήφισμα.
Με την δέουσα αγανάκτηση!
Δαμιανός Βασιλειάδης
Εκπαιδευτικός, συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.