COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Ο Αχιλλέας και οι Μυρμιδόνες και οι 'Ηρωες των Οχυρών Μεταξά

Τι κοινό έχουν ο Αχιλλέας και οι Μυρμιδόνες με τους ήρωες των Οχυρών Μεταξά;

Περπάτησα το Ρούπελ (ένα από τα οχυρά Μεταξά) τον Αύγουστο του 2003. Περπάτησα στους διαδρόμους, επισκέφτηκα τους θαλάμους και ατένισα από τα πολυβολεία.

Η αφήγηση του φαντάρου γίνεται επική όταν λέει: στην διάρκεια του Αλβανικού μετώπου κάποιοι φαντάροι το έσκαγαν και πήγαιναν με τα πόδια στο αλβανικό μέτωπο για να ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ. Φυσικά τους έφερναν πάλι πίσω και ο διοικητής τους τους έλεγε: κάντε υπομονή θα έρθει και η δική μας η σειρά.

Και ήρθε: 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1941. Το τι έγινε εκεί πάνω θα πρέπει οποίος νιώθει άντρας σε αυτή την χώρα να πάει να το δει ιδίοις όμμασι από τις φωτογραφίες των γερμανών πολεμικών ανταποκριτών.

Ο Αχιλλέας και οι Μυρμιδόνες το έσκασαν από μια άνετη, πολυτελή και τρυφηλή ζωή και πήγαν να συναντήσουν την δόξα.

Οι ήρωες των Οχυρών Μεταξά το έσκαγαν για να πάνε να πολεμήσουν. Αποτέλεσμα: πόνος, αίμα κ θάνατος. Έτσι γράφεται μια εποποιία.

Και εμείς σήμερα το σκάμε. Αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Πετάμε τα δόρατα και τις ασπίδες και το βάζουμε στα πόδια. Αντίθετα από τους Αχιλλέα κι Ίτσιο  εμείς διαλέγουμε καλοπέραση, συμβιβασμό και υποτέλεια.

Αν οι Μυρμιδόνες και οι των Οχυρών Μεταξά πρέσβευαν την Δόξα, την Τιμή και την Αυτοθυσία,

Εμείς σήμερα τι αντιπροσωπεύουμε;;; το ρουσφέτι, την αρπαχτεί και το βόλεμα;;;

Ο Έλληνας ΑΝΤΡΑΣ και ΠΑΤΕΡΑΣ είναι γεννημένος φιλόσοφος, ήρωας, πολεμιστής ή άγιος και τώρα εκφυλίζεται. Σηκώνει σημαίες που δεν του ταιριάζουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.