COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

ΣΤΟΧΟΙ ΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ


ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Διευκρινίζω ότι το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου δεν δεσμεύει ούτε τους συνεργάτες μου, μέλη της Ομάδας Σκέψης, ούτε κανένα πολιτικό φορέα.  
Βασιζόμενος στην πεποίθηση ότι η Πατρίδα θα σωθεί μόνον εάν συνασπισθούν όσο γίνεται περισσότερες Πατριωτικές Δυνάμεις και ενωμένες διεκδικήσουν την εξουσία , αποφάσισα τέλη Δεκεμβρίου 2019 να ασχοληθώ με την εκπόνηση ενός καταλόγου στόχων ενός Πατριωτικού Πολιτικού Προγράμματος βασισμένου στις πολιτικές θέσεις διαφόρων πολιτικών φορέων του Πατριωτικού χώρου.
Ένας κοινός κατάλογος στόχων είναι το πρώτο βήμα ως εργαλείο συγκρότησης Πατριωτικού Συνασπισμού απαραίτητο για την εκπόνηση κοινού Πατριωτικού Πολιτικού Προγράμματος (ΠΠΠ) ενός Πατριωτικού Συνασπισμού. Βεβαίως όπως προ πολλών ετών έχω προτείνει ένα άρτιο πολιτικό πρόγραμμα απαιτεί και την εκπόνηση σχεδίων υλοποίησης των στόχων αυτών που κατά την πρότασή μου πρέπει να ακολουθείται μία ελάχιστη δομή ως αναπτύσσεται παρακάτω. Δυστυχώς τα μέχρι σήμερα κόμματα εξουσίας ψηφίζονται και αναλαμβάνουν την διακυβέρνηση της χώρας χωρίς να διαθέτουν επαρκώς  λεπτομερή προγράμματα και αξιοποιούν τις ενυπάρχουσες ασάφειες για την προώθηση των συμφερόντων τους και των τυχόν χρηματοδοτών τους.   

Για την όσον το δυνατόν εγκυρότερη εκπόνηση του Καταλόγου Στόχων ενός ΠΠΠ ζήτησα και έλαβα την συνδρομή των εξής επιστημόνων αλφαβητικά που αποτέλεσαν τα μέλη ομάδας σκέψης:
Απόστολος Αποστόλου, Επισκέπτης Καθηγητής Φιλοσοφίας των Πανεπιστημίων  Βενετίας και Πάντοβας
Δημήτριος Γεωργίου, Μαθηματικός και Πληροφορικός
Κώστας Γρίβας, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεωπολιτικής Σχολής Ευελπίδων
Γεώργιος Κόπελας, Οικονομολόγος
Με δική μου ευθύνη απευθύνθηκα σε 22 φορείς.




Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΙΣ 27-11-2019
Μετά τον σχηματισμό της Ομάδας Σκέψης άρχισε να στέλνεται μια επιστολή σε 22 φορείς, που επελέγησαν με κριτήριο την πατριωτική τους ιδεολογία ως προέκυπτε από τις διακηρύξεις τους. Το κείμενο της επιστολής είχε ως εξής:    
«Αγαπητοί μας Συμπατριώτες
Επειδή η Πατρίδα μας αντιμετωπίζει επείγοντα προβλήματα που απαιτούν πατριωτικές λύσεις, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι επιστήμονες που δεν θέλουμε να πολιτευθούμε και λειτουργούμε ως επιστημονική ομάδα σκέψης που μελετά Εθνικά θέματα, σας απευθύνουμε  έκκληση ενότητας των Πατριωτικών πολιτικών φορέων.
Για την προώθηση της Ενότητας του Πατριωτικού χώρου σας παρακαλούμε να καταγράψετε εν συντομία και να μας αποστείλετε μέχρι 20-12-19 τις λύσεις που επισήμως προτείνει ο φορέας σας για τα εξής επείγοντα προβλήματα της Πατρίδας μας με κορυφαίο την αποτροπή  της λαθρομετανάστευσης και του λαθρο-εποικισμού .
Α) ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
1.    Αποκατάσταση της Εθνολογικής μας Ομοιογένειας με Αποτροπή της Λαθρομετανάστευσης και του Λαθρο-Εποικισμού
2.    Ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των υπηρεσιών κυβερνοπολέμου και υβριδικού πολέμου
3.    Υποστήριξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και των Ελληνικών καινοτομικών επιχειρήσεων
Β) ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
4.    Αυτονόμηση της Εσωτερικής και της Εξωτερικής μας Πολιτικής
5.    Κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και αποτροπή των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών
6.    Ελληνοκεντρική Παιδεία και Πολιτισμός
Γ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7.    Ανάκτηση της Δημόσιας Περιουσίας έναντι οφειλών ξένων κρατών
8.    Διεκδίκηση των Πολεμικών αποζημιώσεων, του Κατοχικού Δανείου και της Επιστροφής των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών
9.    Διαγραφή του χρέους ή/και Ισοφάριση με οφειλές ξένων  κρατών
10. Επανεξέταση της Αναπτυξιακής και Νομισματικής Πολιτικής
Θα αξιοποιήσουμε τις απαντήσεις σας για να συντάξουμε μια κατά το δυνατόν κοινής αποδοχής πολιτική διακήρυξη και σύνοψη πολιτικού προγράμματος που θα τεθεί υπό την κρίση των συνεργαζομένων πολιτικών φορέων ώστε να αποτελέσει το όχημα καθόδου στις επόμενες εκλογές ενός Ενωτικού Πατριωτικού Συνασπισμού ευρείας αποδοχής. Λόγω του σοβαρού ενδεχομένου βουλευτικών εκλογών την ερχόμενη άνοιξη αναμένουμε τις απαντήσεις σας έως την 20η Δεκεμβρίου 2019 το αργότερο, ώστε να υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος για την έγκαιρη διεξαγωγή διαβουλεύσεων.»
ΟΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ
Κατά το χρονικό διάστημα από την 27-11-19 έως την 21-4-20 διεξήχθησαν διαβουλεύσεις με όσους φορείς έδειξαν ενδιαφέρον. Η ανταλλαγή απόψεων έγινε τμηματικά ακολουθώντας την θεματολογία που είχε οριστεί με την αρχική επιστολή και με ευθύνη δική μου. Σε κάθε βήμα όμως καλούσα τα μέλη της ομάδας να κρίνουν τους αναφυόμενους στόχους και να προτείνουν βελτιώσεις  και προσθήκες όπως έκαναν και οι πολιτικοί φορείς.
Εν τέλει ο συνολικός κατάλογος των στόχων του ΠΠΠ κοινοποιήθηκε στα κόμματα και στα κινήματα την 11-4-20 με την εξής επιστολή και αναμένουμε τις ενέργειές τους  παραμένοντας πρόθυμοι για βοήθεια όταν μας ζητηθεί:
«Αγαπητοί μας Συμπατριώτες Καλή Ανάσταση

Επειδή η Πατρίδα μας αντιμετωπίζει επείγοντα προβλήματα που απαιτούν πατριωτικές λύσεις, οι κάτωθι υπογεγραμμένοι επιστήμονες, που δεν θέλουμε να πολιτευθούμε και λειτουργούμε ως επιστημονική ομάδα σκέψης, σας απευθύνουμε και πάλι έκκληση ενότητας των Πατριωτικών πολιτικών φορέων με προτεινόμενο εργαλείο το επισυναπτόμενο κείμενο Στόχων ενός Πατριωτικού Προγράμματος που προέκυψε από τον συνδυασμό των προτάσεών σας στα επείγοντα προβλήματα της Πατρίδας μας με κορυφαία την λαθρομετανάστευση και τον λαθρο-εποικισμό.

Θέτουμε υπό την κρίση σας τον συνδυασμό αυτό Στόχων ώστε να αποτελέσει εργαλείο καθόδου στις επόμενες εκλογές ενός Ενωτικού Πατριωτικού Συνασπισμού ευρείας αποδοχής. Λόγω του σοβαρού ενδεχομένου πρόωρων βουλευτικών εκλογών αναμένουμε τις γραπτές απαντήσεις σας στο email ikontos2017@gail.com με τυχόν παρατηρήσεις ή αντιρρήσεις σας επί του επισυναπτόμενου κειμένου και της δημοσιοποίησής του το αργότερο έως την 21η Απριλίου 2020 ώστε να υπάρξει χρόνος για την έγκαιρη διεξαγωγή των οργανωτικών διαβουλεύσεων με στόχο την συγκρότηση του Πατριωτικού Συνασπισμού.»

Όποιος φορέας ενδιαφέρεται για τον Κατάλογο Στόχων και επιθυμεί να δηλώσει με ποιους συμφωνεί μπορεί να μου γράψει στο ikontos2017@gmail.com .
   



ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Α. ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Α1: Αυτονόμηση της Εσωτερικής και Εξωτερικής μας Πολιτικής

1)        Ακύρωση των διατάξεων των μνημονίων και των αντιστοίχων συμβάσεων, που πλήττουν την εθνική και οικονομική μας κυριαρχία.
2)        Ανάκτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων που απωλέσθηκαν με την υπογραφή των μνημονίων και εξασφάλισή τους (εθνικά σύνορα, εναέριος χώρος, χωρικά ύδατα, ΑΟΖ).
3)        Θεσμοθέτηση δημοψηφισμάτων του λαού, τα οποία θα καθορίζουν υποχρεωτικά την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική και απόλυτη διαφάνεια καταμέτρησης ψήφων.
4)        Στήριξη της Οικογένειας με κατάργηση των νόμων που εμποδίζουν τη διαφύλαξη και ενίσχυση του θεσμού.
5)        Θεσμοθέτηση ρεαλιστικών επιδομάτων ακόμα και για το πρώτο και δεύτερο παιδί μόνο από Έλληνες γονείς και ασχέτως της ύπαρξης γάμου για την επίλυση του δημογραφικού μας προβλήματος.
6)        Αποκατάσταση και ενίσχυση του προβληματικού Συστήματος Υγείας σε υπηρεσία αντάξια και ανάλογη των ασφαλιστικών εισφορών των Έλλήνων.
7)        Εγκατάλειψη του δόγματος του κατευνασμού και αντικατάστασή του με το δόγμα δραστικής αντιμετώπισης κάθε επιβουλής.
8)        Εγκατάλειψη του δόγματος ''δεν διεκδικούμε τίποτε'' και δυναμική διεκδίκηση, σε όλα τα επίπεδα, των δικαίων του ελληνισμού στις πανάρχαιες κοιτίδες του με γνώμονα μόνο το μέγιστο δυνατό εθνικό συμφέρον.
9)        Επιδίωξη παγκόσμιας αναγνώρισης της ουδετερότητας της Ελλάδας ως μια «Ελλάδα της Ειρήνης και του Πολιτισμού», από την οποία θα αντλούν πνευματικά  νάματα όλοι οι λαοί της Γης.
Α2: Κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και αποτροπή των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών

1)        Δέσμευση ότι θα επιχειρήσουμε παντοιοτρόπως την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών εξαντλώντας όλα τα νομικά, πολιτικά και διπλωματικά μέσα.
2)        Οποιαδήποτε ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων δεν θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγο αυτού.
3)        Ο νόμος που έχει ήδη θεσμοθετήσει το νομικό πλαίσιο λειτουργίας  των Εδικών Οικονομικών Ζωνών θα καταργηθεί ή θα αλλάξει ούτως ώστε να εξυπηρετεί πρωταρχικά τα εθνικά συμφέροντα και όχι αυτά των ξένων κέντρων εξουσίας.


Α3: Ελληνοκεντρική Παιδεία και Πολιτισμός

1)  Αναγέννηση της Παιδείας με βάση τις αξίες της αρχαίας και της ελληνορθόδοξης πνευματικής μας παράδοσης και τον θησαυρό της Ελληνικής γραμματείας.
2)  Αναδόμηση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Επαναφορά της ορθής διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας.
3)  Όριο αλλοδαπών μαθητών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και με την προϋπόθεση καλής γνώσης της Ελληνικής.
4)  Απαγόρευση της δραστηριότητας κομματικών οργανώσεων κάθε μορφής στους χώρους εκπαίδευσης.
5)  Απολυτήριο πενταετούς γυμνασίου πλήρους μορφώσεως με δυνατότητα εισαγωγής στο νέο τύπο Λυκείου με επιλογή κατεύθυνσης  και ελεύθερης εισόδου στα Πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις
6)  Αυτοθεσμούμενο κοινωνικό Πανεπιστήμιο δημόσιου χαρακτήρα με δομημένες προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές.
7)  Πλήρης διαφάνεια των εκλογών μελών ΔΕΠ με την δημοσίευση των πρακτικών και των βιογραφικών των εκλεκτόρων και των υποψηφίων.
8)  Εκπαιδευτικό Σύστημα «εξ αποστάσεως» πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την ενίσχυση των σχέσεων του οικουμενικού ελληνισμού με την Πατρίδα.

Β. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β1:ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

1)    Λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους της χώρας, δηλαδή πώς προέκυψε, με τι τόκους, με τι πανωτόκια, ποιοι το υπέγραψαν και με ποιες διαδικασίες. Σκοπός του ελέγχου θα είναι να διαπιστώσει ποιο τμήμα του χρέους είναι παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο και άρα δεν πρέπει να αναγνωριστεί.
2)    Καταγγελία του δημοσίου χρέους που δεν αναγνωρίζεται με βάση τον κανονισμό 472/2013 της ΕΕ και το Διεθνές Δίκαιο.
3)    Έγκριση από τη Βουλή νόμου για το παράνομο χρέος που θα καταστεί επίσημη θέση του Ελληνικού Κράτους.
4)    Καταγγελία και διαγραφή πάσης φύσεως παρατυπίας ή εσκεμμένης υπερχρέωσης είτε μονομερώς είτε με διαπραγμάτευση.
5)    Ακύρωση επιβλαβών για την Πατρίδα και τους Έλληνες μνημονιακών και δανειακών συμβάσεων και κάθε σχετικής νομοθεσίας με αναδρομική ισχύ.
6)    Έλεγχος των αιτίων λόγω των  οποίων το Ελληνικό Κράτος και ο Ελληνικός Λαός οδηγήθηκαν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
7)    Αποκατάσταση μισθών και συντάξεων.
8)    Διεκδίκηση των Πολεμικών αποζημιώσεων, του Κατοχικού Δανείου και της Επιστροφής των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών

Β2: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
α. Πρωτογενής Τομέας
1)            Θέσπιση κινήτρων για την επιστροφή των αγροτών στις καλλιέργειες.
2)            Αναδιάρθρωση καλλιεργειών με επιλογή προϊόντων στα οποία έχουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
3)            Υποστήριξη της πρωτογενούς παραγωγής που αντικαθιστά εισαγωγές τροφίμων.
4)            Υποστήριξη αυτοδύναμων ενεργειακά γεωργικών - κτηνοτροφικών μονάδων.
5)            Ανακύκλωση και εκμετάλλευση φυτικών αγροτικών και υπολοίπων ζωοτροφών σε μεταποίηση για λιπάσματα και ζωοτροφές.
6)            Υποστήριξη της εφαρμογής Νέων Τεχνολογιών στην Πρωτογενή Παραγωγή.
7)            Προώθηση της Γεωργίας Ακριβείας.

β. Δευτερογενής Τομέας

1)            Υποστήριξη των ναυπηγικών μονάδων της χώρας.
2)            Δημιουργία διεθνούς εμβέλειας ναυτιλιακού-επιχειρηματικού Πάρκου για την προσέλκυση ναυτιλιακών κεφαλαίων.
3)            Υποστήριξη επιχειρήσεων  ηλεκτρονικού εκσυγχρονισμού πλοίων.
4)            Υποστήριξη της συνεργασίας των Εφοπλιστικών Εταιρειών με τις Ναυπηγοεπισκευαστικές Ζώνες και τα Ναυπηγεία ώστε να γίνονται οι επισκευές πλοίων στην Ελλάδα.
5)            Ενίσχυση των επιχειρήσεων που αναπτύσσουν και εφαρμόζουν νέες τεχνολογίες στην ναυτιλία, τις συγκοινωνίες, την ιατρική και την φαρμακοβιομηχανία.
6)            Αξιοποίηση κρατικών οικοπέδων ως τεχνολογικά πάρκα.
7)            Ενίσχυση επιχειρήσεων κατασκευής συσκευών αξιοποίησης όλων των ανανεώσιμων ενεργειακών πηγών της Ελλάδας όπως  Ήλιος, Νερό, Απόβλητα, Αέρας, Γεωθερμία  και Κύματα με σεβασμό στο Περιβάλλον.

γ. Τριτογενής Τομέας και Νόμισμα
1)           Σοβαρή ενίσχυση του πληγέντος Εθνικού Συστήματος Υγείας και του επαναπατρισμού ξενιτεμένων Ελλήνων ιατρών.
2)           Ενίσχυση επιχειρήσεων ανάπτυξης και εφαρμογής λογισμικού λειτουργιών αλλά και αυτόματης ανακάλυψης.
3)           Ενίσχυση επιχειρήσεων ανάπτυξης και εφαρμογής τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και συσκευών.
4)           Αυστηρή Δίωξη του παραεμπορίου.
5)           Προτεραιότητα στον ακριβό αλλά φιλικό προς το περιβάλλον Τουρισμό.
6)           Ανάπτυξη θεματικού Τουρισμού.
7)           Εξυγίανση Τραπεζών και ανάκτηση κρατικής ιδιοκτησίας τους.
8)           Δημιουργία ΕθνικούΤραπεζικού Συστήματος υπέρ του Ελληνικού Λαού.
9)           Δημιουργία κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας και κεφαλαιοποίησή της με τιτλοποίηση της Δημόσιας περιουσίας.
10)        Αναθεώρηση της Νομισματικής Πολιτικήςκαι εθνικό νόμισμα.

δ. Δημόσιος Πλούτος
1)    Διατήρηση της Ελληνικής κυριαρχίας επί του δημοσίου  πλούτου.
2)    Άμεση Οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ.
3)    Έρευνα και εκμετάλλευση των κοιτασμάτων που βρίσκονται εντός της Ελληνικής ΑΟΖ με πλήρη σεβασμό του φυσικού περιβάλλοντος.
4)    Απαγόρευση πώλησης οποιουδήποτε εθνικού περιουσιακού στοιχείου, οποτεδήποτε, προς οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε τίμημα.
5)    Αξιοποίηση του δημόσιου πλούτου ώστε τα προκύπτοντα οφέλη να ανήκουν ισομερώς στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών.
6)    Απαγόρευση της συμμετοχής ιδιωτικών συμφερόντων στην αξιοποίηση των υδατίνων πόρων και των δικτύων ύδρευσης, ανάκτηση από το Δημόσιο της εθνικής τηλεπικοινωνίας .
7)    Επανεξέταση των εκποιήσεων δημόσιας περιουσίας και δίωξη των υπευθύνων για τυχόν σκάνδαλα κατά την εκποίηση.
8)    Διαφύλαξη της ελληνικής Βιοποικιλότητας με την απαγόρευση της εισαγωγής μεταλλαγμένων καλλιεργειών ξένων προς την Έλληνική Φύση
και διαφύλαξη των ελληνικών σπόρων και ελληνικών φυλών οικόσιτων
ζώων και πτηνών.
9)    Αποτροπή εξορύξεων σε περιβαλλοντολογικά ευαίσθητες περιοχές.
10)                       Αυστηρή προστασία του μοναδικού ελληνικού περιβάλλοντος από την μόλυνση, την ρύπανση και τις πυρκαγιές ενισχύοντας τους αρμόδιους φορείς.
11)                        Εντατική επεξεργασία των αποβλήτων και ανακύκλωση κάθε αξιοποιήσιμου υλικού που μπορεί να ανακτηθεί από αυτά.


Γ. ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ 

Γ1: Εξασφάλιση της Εθνολογικής μας Ομοιογένειας με Αποτροπή της Λαθρομετανάστευσης και του Λαθρο-Εποικισμού

1)            Ουσιαστική στήριξη της Ελληνικής Οικογένειας με κατάργηση των νόμων που εμποδίζουν τη διαφύλαξη και ενίσχυση του θεσμού. Θεσμοθέτηση σημαντικών επιδομάτων ακόμα και για το πρώτο και δεύτερο παιδί.
2)            Πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ που απορρίπτει την ιδιότητα του πρόσφυγα για όποιον εισβάλει από Τουρκία ή άλλη ασφαλή χώρα.
3)            Μονομερής καταγγελία της απαράδεκτης συνθήκης ''Δουβλίνο ΙΙ'' και όσων σχετικών δεσμεύσεων έχουν επιβληθεί από Διεθνείς Οργανισμούς ώστε μετανάστες να ΜΗΝ επιστρέφονται πίσω στην Ελλάδα.
4)            Διακοπή κάλυψης του κόστους διάσωσης, διαμονής, περίθαλψης  λαθρομεταναστών από κρατικά κονδύλια και άρση μέτρων αποτροπής εξόδου από την χώρα.
5)            Κατάργηση της υφιστάμενης ευνοϊκής για τους λαθρομετανάστες νομοθεσίας και ψήφιση νόμου αντίστοιχου των Ευρωπαϊκών χωρών που δεν δέχονται μετανάστες.
6)            Άμεση απέλαση όλων των παράνομων αλλοδαπών.
7)            Άμεση αφαίρεση της ελληνική ιθαγένειας και απέλαση των αλλοδαπών που, αφού έλαβαν την ελληνική ιθαγένεια, υπέπεσαν σε σοβαρά ποινικά αδικήματα ή αδικήματα που άπτονται της Εθνικής Ασφάλειας.
8)           Άμεση ανάκληση της άδειας διαμονής και απέλαση των αλλοδαπών που υπέπεσαν σε σοβαρά ποινικά αδικήματα ή αδικήματα που άπτονται της Εθνικής Ασφάλειας.
9)            Επαύξηση των μέσων και δυνατοτήτων επιτήρησης, φύλαξης και αμέσου έλεγχου των συνόρων (χερσαίων και θαλασσίων) για αποτροπή εισόδου παρανόμων μεταναστών στη χώρα
10)         Ειδική νομοθεσία με πρόβλεψη βαρύτατων ποινών σε διακινητές και εργοδότες παράνομων αλλοδαπών.
11)         Λήψη μέτρων για αποφυγή γκετοποίησης περιοχών της Ελλάδος.
12)         Απαγόρευση όλων των ΜΚΟ που ασχολούνται με το θέμα της μετανάστευσης και αυστηρότατες ποινές για τους διακινητές μεταναστών,
13)         Άμεση επαναπροώθηση των παρανόμων μεταναστών που δεν προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες στις χώρες τους.
14)         Ρητή απαγόρευση απόδοσης άδειας παραμονής και κάθε επιδόματος σε όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα.
15)         Έμπρακτη εφαρμογή, από τους παραμένοντες νόμιμους μετανάστες και πρόσφυγες, του σεβασμού της εθνικής, ιστορικής και θρησκευτικής ιδιοπροσωπίας των Ελλήνων. Όποιοι δεν την σέβονται απελαύνονται.
16)         Νέος νόμος περί ιθαγένειας που θα την διακρίνει απόλυτα από την υπηκοότητα, έτσι ώστε Έλληνες να θεωρούνται μόνον όσοι έχουν ελληνική καταγωγή, και αφαίρεση όλων των παραχωρηθεισών ιθαγενειών σε μη Έλληνες.
17)         Καταγραφή όλων των διαμενόντων αλλοδαπών με την επίπτωση ότι όποιος
αρνείται την καταγραφή χαρακτηρίζεται άμεσα απελάσιμος  και παροχή άδειας παραμονής ορισμένου χρόνου μόνον σε όσους έχουν νόμιμη εργασία και στις οικογένειές του και επαναπατρισμός μετά τη λήξη αυτής στην πατρίδα τους.
18)         Επικοινωνία της ελληνικής νομοθεσίας στο εξωτερικό με εστίαση α) στην αυστηρότητά της και β) στον υποχρεωτικό χαρακτήρα της δηλωμένης μετανάστευσης και στα πλεονεκτήματά της.
19)         Δημοσιοποίηση σαφούς μηνύματος ότι η χώρα έχει ανεπαρκείς υποδομές υποδοχής για όσους βρίσκονται ήδη εντός και έχει αλλάξει την μεταναστευτική της πολιτική τηρώντας με αυστηρότητα τους όρους της.
20)         Τα τέκνα παράνομων μεταναστών που μεγαλώνουν στην Ελλάδα δεν αποκτούν αυτόματα ιθαγένεια και καθεστώς παραμονής /άδειας εργασίας.
21)         Επιστροφή των ψευδοναυαγών εκτός Ελληνικών συνόρων με αξιόπλοα σκάφη και αρκετή τροφή και ένδυση. Ιδιαίτερη μέριμνα θα προβλέπεται για την προστασία των πραγματικά ανηλίκων και ασυνόδευτων ατόμων.
22)         Αυστηρές ποινές σε όσους εργοδότες απασχολούν παράνομα ημεδαπούς ή αλλοδαπούς εργαζόμενους.Μόνον νόμιμη εργασία αλλοδαπών με καταβολή εισφορών και φόρων.
23)         Έλεγχος της εξαγωγής συναλλάγματος από αλλοδαπούς με αυστηρό πόθεν έσχες.
24)         Αφαίρεση του εθνομηδενισμού από την Παιδεία και ποινικοποίηση του.
25)         Εκστρατεία ενημέρωσης για τα προβλήματα που δημιουργεί η διαφαινόμενη αντικατάσταση πληθυσμού και η πολυπολιτισμικότητα στον εθνικό και κοινωνικό ιστό και στην τάξη, την ασφάλεια και την κοινωνική ειρήνη.

Γ2: Ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας
και των υπηρεσιών κυβερνοπολέμου και υβριδικού πολέμου

Ι. ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ (ΕΔ)

α. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

1)    Διαμόρφωση Εθνικού Στρατηγικού Δόγματος

2)    Απόλυτη διασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας, της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας, της αποτελεσματικής φύλαξης των συνόρων και της εν γένει προώθησης των εθνικών συμφερόντων από τις ΕΔ.
3)    Εφαρμογή εθνοκεντρικής υψηλής στρατηγικής, μέσω ισχυρής Εθνικής Άμυνας για την αντιμετώπιση  των πάσης φύσεως εχθρικών απειλών
4)    Αποκατάσταση του κύρους, του ηθικού και της αξιοπρέπειας των ΕΔ και εστίαση των καθηκόντων τους στον θεσμικό τους ρόλο.
5)    Αναδιάρθρωση και απλοποίηση του διοικητικού σχήματος των ΕΔ και εξάλειψη της κομματοκρατίας.
6)    Υποστήριξη και αξιοποίηση των Ενώσεων Εφέδρων.
7)    Ανάπτυξη ικανότητας αντιμετώπισης και διεξαγωγής κυβερνοπολέμου και υβριδικού πολέμου από τις ΕΔ. με την επικουρική αξιοποίηση ειδικών επιστημόνων.
8)    Καθιέρωση βληματοκεντρικής στρατηγικής


β. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

β.1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

1)            Ενίσχυση των ΕΔ με προσωπικό.
2)            Θεσμοθέτηση σταθερού νομικού πλαισίου, που θα αφορά στην κατάσταση όλων  των στρατιωτικών, την εξέλιξή-σταδιοδρομία τους και τη διοίκηση των Ε.Δ.
3)            Οι ηγέτες των ΕΔ πρέπει να αναδεικνύονται με βάση τις ηγετικές τους ικανότητες, και όχι τις πολιτικές τους διασυνδέσεις.
4)            Επιλογή Αρχηγού ΓΕΕΘΑ από το ΚΥΣΕΑ και δημόσια ακρόαση στη Βουλή και συμμετοχή του με δικαίωμα ψήφου στα Κυβερνητικά όργανα που λαμβάνουν αποφάσεις για τις Ε.Δ.
5)            Καθορισμός της οροφής του στρατιωτικού προσωπικού, του αναγκαίου κυρίου υλικού και της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας από το Κοινοβούλιο.
6)            Στράτευση των Ελληνίδων με καθεστώς εθελοντικής θητείας και λήψη μέτρων ανακούφισης των κληρωτών και των οικογενειών τους, από το οικονομικό βάρος της θητείας.
7)            Αξιοποίηση Ελλήνων πολιτών επιστημόνων εσωτερικού και εξωτερικού.

β.2. ΜΕΣΑ & ΥΛΙΚΑ

1)            Ενίσχυση των ΕΔ με σύγχρονα μέσα και υλικά.
2)            Έγκριση των μεγάλων εξοπλιστικών προγραμμάτων από το Κοινοβούλιο.
3)            Άμεση αγορά ορισμένων οπλικών συστημάτων που ενισχύουν την αποτρεπτική ικανότητα των ΕΔ.
4)            Προτίμηση προμήθειας μέσων και υλικών Ελληνικής σχεδίασης η/και κατασκευής.

β.3. ΛΟΙΠΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

1)            Οργάνωση και λειτουργία στο ΥΠΕΘΑ ξεχωριστής υπηρεσίας κυβερνοπολέμου και υβριδικού πολέμου, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών και Εξωτερικών, καθώς και με την ΕΥΠ.
2)            Οικονομική εξυγίανση των Μετοχικών Ταμείων, όπως έγινε στο παρελθόν και για άλλα ταμεία, σύμφωνα με αναλογιστικές μελέτες και αξιοποίηση των περιουσιακών των στοιχείων με ανταγωνιστικούς όρους.


ΙΙ. ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΣΑ)

α. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

1)            Ασφάλεια – Τάξη – Διαφάνεια παντού.
2)            Απόλυτη εξασφάλιση της δημόσιας τάξης και εγγύηση της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας από τα ΣΑ.    
3)            Αποκατάσταση του κύρους, του ηθικού και της αξιοπρέπειας των στελεχών των ΣΑ και εστίαση των καθηκόντων τους στον θεσμικό τους ρόλο.
4)            Αξιολόγηση των υπηρεσιών και του προσωπικού των ΣΑ.

β. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

β.1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
1)            Ενίσχυση των ΣΑ με προσωπικό συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού ειδικών καθηκόντων.
2)            Παροχή στο προσωπικό των ΣΑ ικανοποιητικών αποδοχών (μισθός, επιδόματα ευθύνης και επικινδυνότητας κλπ).
3)            Αξιολόγηση του προσωπικού με αντικειμενικά αστυνομικά, πυροσβεστικά, λιμενικά κριτήρια και όχι με την υφιστάμενη γραφειοκρατική διαδικασία.
4)            Βελτίωση του ισχύοντος συστήματος επιλογής, εκπαίδευσης, κρίσεων, προαγωγών, αποσπάσεων, μεταθέσεων, έτσι ώστε να πρυτανεύσει η αξιοκρατία και δι’ αυτών να εξυπηρετηθεί ο πολίτης και όχι το κόμμα η άλλο προσωπικό συμφέρον.

β.2. ΜΕΣΑ & ΥΛΙΚΑ

1)            Ενίσχυση των ΣΑ με σύγχρονα μέσα και υλικά
2)            Παροχή στο προσωπικό των ΣΑ κατάλληλων μέσων και ατομικού εξοπλισμού

β.3. ΛΟΙΠΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

1)            Αναδιάρθρωση των υπηρεσιών των ΣΑ με κατευθύνσεις, στρατηγική, στόχους και χρονικά στάδια υλοποίησης με βάση τα νέα πληθυσμιακά, εγκληματολογικά και διοικητικά δεδομένα.
2)            Επαναπροσδιορισμός της δράσης των υπηρεσιών, με εξορθολογισμό των προτεραιοτήτων και του τρόπου αξιολόγησης της αποδοτικότητάς τους.
3)            Ουσιαστική αναβάθμιση της εν γένει εκπαίδευσης, συντήρησης και μετεκπαίδευσης, προσαρμοσμένης στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας.


Γ3: Υποστήριξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και των Ελληνικών καινοτομικών επιχειρήσεων
1)            Βέλτιστη αξιοποίηση (κατόπιν σχετικών επενδύσεων καθώς και σχετικής εξυγίανσης) των ΕΑΣ (=Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, πρώην ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) και των ΕΑΒ (=Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία) και ΕΛΒΟ (=Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων)
2)            Επενδύσεις στο «βληματοκεντρικό» μοντέλο προβολής ισχύος.
3)            Χρήση της αρχιπελαγικής δομής του Αιγαίου ως έδραση ενός πολυπλέγματος αντιπρόσβασης και άρνησης περιοχής  με πυραυλικά συστήματα και πυροβόλα εκπομπής διαχωρικών πυρών με ένα δίκτυο αισθητήρων και διαμορφώσεων, ενοποιημένων μέσω ενός μη ιεραρχικού δικτύου συνδιαχείρισης πληροφοριών μάχης.
4)            Αξιοποίηση μεθοδολογιών και οπλικών συστημάτων κατάλληλων για τον χώρο δράσης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων που ενοποιούν ξηρά, θάλασσα και αέρα σε μια ενιαία και αδιαίρετη επιχειρησιακή ενότητα.
5)            Εφαρμογή νέων τεχνολογιών που  ταιριάζουν στις σημερινές ελληνικές οικονομικές συνθήκες, οι οποίες δεν επιτρέπουν την αγορά πανάκριβων και εξωτικών πλατφορμών μάχης αλλά, αντιθέτως, επιβάλουν την ανάγκη μεγιστοποίησης των εθνικών μαχητικών και αποτρεπτικών ικανοτήτων με το ελάχιστο κόστος.
6)            Επενδύσεις σε τεχνολογίες της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, όπως τεχνολογίες διαχείρισης και σύντηξης μεγάλου όγκου δεδομένων, φθηνών αισθητήρων, τρισδιάστατης εκτύπωσης, εκρηκτικών αυξημένης απόδοσης, ρομποτικών συστημάτων και συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης κυρίως εξηγήσιμης και ασφαλούς (XAI).
7)            Αξιοποίηση των αμυντικών δαπανών ως βάση στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μέσω της αμυντικής μας  βιομηχανίας.
8)            Επενδύσεις και αξιοποίηση του Ελληνικού για υποστήριξη και στέγαση καινοτόμων επιχειρήσεων σε κλάδους όπου ήδη υπάρχουν Ελληνικές εμβρυώδεις δραστηριότητες όπως στην πρωτογενή παραγωγή, την ναυτιλία, την ιατρική, την φαρμακοβιομηχανία, την αυτόματη επινόηση προϊόντων, την κατασκευή μη επανδρωμένων οχημάτων, διαστημικών συσκευών, φωτοβολταικών νέας γενιάς, νανοτεχνολικών συσκευών, ανεμο-κυματο-γεννητριών, ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συσσωρευτών, ιατρικής,  κυβερνοασφάλειας  και συστήματα διαχείρισης κρίσεων.


Τεχνικές Λεπτομέρειες στα βιβλία:
Κωνσταντίνος Γρίβας(2019).  «Η Νέα Στρατιωτική Επανάσταση και η Ελληνική Αμυντική Στρατηγική», Εκδόσεις Λιβάνη, Αθήνα.
Ιωάννης Κόντος (2017). «Τεχνητή Νοημοσύνη και Ελληνικές Εφαρμογές», Εκδόσεις Νότιος Άνεμος, Αθήνα.  

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Στο παρόν άρθρο περιγράφηκε πως η Ομάδα Σκέψης κατέληξε στον παραπάνω κατάλογο στόχων ενός Πατριωτικού Πολιτικού Προγράμματος λαμβάνοντας υπόψη τα προτάγματα διαφόρων κομμάτων και κινημάτων.

Ο κατάλογος αυτός θα μπορούσε να αποτελέσει ένα κείμενο εργασίας για τις διαπραγματεύσεις που ελπίζω διακαώς ότι θα οδηγήσουν σύντομα στην δημιουργία ενός Πατριωτικού Συνασπισμού ικανού να διεκδικήσει μέρος τουλάχιστον μιας κυβερνητικής  πλειοψηφίας.

Τονίζω τέλος ότι ένα πλήρες  και πειστικό πολιτικό πρόγραμμα οφείλει να περιέχει και ένα σχέδιο επίτευξης του κάθε στόχου σε κείμενο με την εξής δομή: 


1. Περιγραφή του προβλήματος που λύνει η επίτευξη του στόχου
2. Αίτια δημιουργίας του προβλήματος
3. Αποτελέσματα της προτεινόμενης λύσεως του προβλήματος
4. Μέθοδος λύσεως του προβλήματος
5. Απαιτούμενα μέτρα για την επίτευξη του στόχου
6. Δαπάνες των απαιτούμενων μέτρων για το κράτος και τους πολίτες
7. Έσοδα των μέτρων για τον κρατικό προϋπολογισμό
8. Κοινωνικές και οικονομικές ωφέλειες των πολιτών από την λύση  
9. Προβλεπόμενες αντιδράσεις και μέτρα αντιμετώπισής τους
10. Χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της λύσεως

Η συγκρότηση ενός πολιτικού προγράμματος με σχέδια όσον το δυνατόν πλησιέστερα προς την ανωτέρω προτεινόμενη δομή θα διευκόλυνε την ορθολογική προεκλογική συζήτηση επί αυτού καθώς και την πιθανή μετεκλογική σύνθεσή του με προγράμματα άλλων κομμάτων για την επίτευξη συνεργασιών.

Η Ομάδα Σκέψης προτείνει τέλος ως το επόμενο βήμα για την πολυπόθητη δημιουργία του Πατριωτικού Συνασπισμού την συγκρότηση Διακομματικού Πολιτικού Συμβουλίου εξουσιοδοτημένων εκπροσώπων με εναλλασσόμενη προεδρία ώστε το επίμαχο πρόβλημα της ηγεσίας του Συνασπισμού να λυθεί αργότερα με τις δημοκρατικές διαδικασίες ενός κοινού συνεδρίου ως κατάληξη σχεδίου 10 βημάτων που έχουμε προτείνει για την οργάνωση του Πατριωτικού Συνασπισμού.

Για τις συνεδριάσεις του προτεινόμενου Συμβουλίου η Ομάδα Σκέψης έχει κάνει προτάσεις «ουδέτερων» χώρων ώστε να μην απαιτείται η φιλοξενία σε χώρο κόμματος ή κινήματος και η προσέλευση και η αποχώρηση των εκπροσώπων να είναι ελεύθερη.

Είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων που την ευθύνη τους έχουν πλέον οι πολιτικοί φορείς που θα αποφασίσουν να συνεργαστούν και είμαστε πρόθυμοι να παράσχουμε όποια τεχνική βοήθεια μας ζητηθεί για την υποστήριξη της Πατριωτικής Συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.