COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Τα Νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, ούτε βρέχονται από Ελληνικήν θάλασσαν!!!


Δεν πρόκειται για κάτι το φανταστικόν αλλά για τις καθημερινές αναφορές και  ιταμές προκλήσεις τούρκων παραγόντων, τις οποίες εμείς ως μη όφειλε αναπαραγάγομεν μυριάκις της ημέρας, άνευ αποχρώντος λόγου. Οι τούρκοι  ανά πάσαν στιγμήν αναφέρονται τις επεκτατικές βλέψεις τους στο Αιγαίον Πέλαγος  και  εμείς ως μάλα αφελείς τις μεγενθύνομεν και τις διαδίδομεν σ’ ολόκληρον τον κόσμον από τις Τηλεοράσεις μας. Δεν είναι τιμητικόν. Είπαν κάτι αβάσιμον και ανιστόριτον οι τούρκοι, εμείς γιατί να το επαναλαμβάνομεν;  Αρμόδιον είναι το Υπουργείον  Εξωτερικών  το οποίον θα ενημερώση τον Πρωθυπουργόν και τους  Διεθνείς Οργανισμούς, Γιατί δημοσιοποιεί αυτά και ταπεινώνει τους Έλληνες; Γιατί εδώ πρόκειται για μεγίστην προσβολήν.

Ανέφερε προχθές τούρκος ότι θα προβούν σε γεωτρήσεις κοντά στην Ρόδον,  Κάρπαθον , Καστελλόριζον  και τα πέριξ, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει    εκεί Ελληνική υφαλοκρηπίδα, αφού τα νησιά δεν έχουν τοιαύτην!! κατά  το  οθωμανικόν δόγμα , όπως αυτό ερμηνεύει τους Διεθνείς Κανόνες.  Αυτή η ερμηνεία των Διεθνών  Συμφωνιών  τους συμφέρει, την εφαρμόζουν  και κανείς οργανισμός δεν αντιδρά! Δημιουργούν βαθμιαίως αλλά σταθερώς κυριαρχικά δικαιώματα σε διεθνείς χώρους. Υπάρχει ΟΗΕ;;; Που είναι;; Οι διεθνείς; συνθήκες καταπατώνται καθημερινώς σε βάρος της Ελλάδος, η ΑΟΖ μας καταπατείται και εμείς εκδίδομεν ανακοινώσεις  ότι οι πράξεις τους είναι παράνομες και να σεβαστούν το Διεθνές Δίκαιον!  Ευχολόγια και ατολμίες. Τόσες φορές έχομεν ακούσει αυτήν  την φράση ώστε το θεωρούμεν και σαν εμπαιγμόν να μη τους αποστομώνομεν   με κάτι πιο ισχυρόν. Οι απαντήσεις οι δικές μας πετιούνται στον κάλαθον των αχρήστων χωρίς ούτε καν να αναγωστούν από τους τούρκους!  Και εμείς ακολουθούμεν  την αδόκιμην  αυτήν τακτικήν καθημερινώς, ενημερώνοντας την Ανένωτην Ευρώπην  και άλλους Οργανισμούς , ενώ η τουρκία το διάστημα αυτό επεκτείνει τις κυριαρχίες της στα εδάφη μας ή στα διεθνή ύδατα. Ουδείς την επικρίνει. Ουδείς της απαγορεύει  τις παράνομες γεωτρήσεις σε χώρους διεθνείς ή άλλων Κρατών. Έχει καταστεί υπερδύναμη και στις αποφάσεις της τρέμουν οι πάντες!! Ντροπή τους!
Στους χώρους της ανατολικής Μεσογείου δεν έχει ΑΟΖ η τουρκία.  Επομένως δεν έχει απολύτως κανένα δικαίωμα να προβαίνει σε γεωτρήσεις. Το ότι ισχυρίζεται πως πήρε άδειαν  από την «Βόρειαν Κύπρον», αυτό είναι αβάσιμον, ανυπόστατον και ψευδές. Η Κύπρος είναι μια.  Μέρος αυτής τελεί υπό τουρκικήν κατάκτηση.  Οι κατακτητές δεν είναι κράτος και δεν δίδουν άδειες γεωτρήσεων σε χώρους που δεν τους ανήκουν. Κανείς από τους Οργανισμούς δεν τόλμα να της επιβάλει να αποχωρήσει.
Οι χώροι πού θέλει να παρανομήσει είναι  η Ελληνική ΑΟΖ.  Όμως  με το θράσος της λέει ότι δεν έχουν τα Νησιά Υφαλοκριπίδα.  Μήπως δεν βρέχονται και από  θάλασσαν  αλλά  ενώνονται χερσαίως με την τουρκίαν  όπως  έκαμε με  Λιβύην;;
                                                                           Μιχαήλ Στρατουδάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.