COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Ισχυρό προβάδισμα Σαμαρά έναντι Ντόρας

Ισχυρό προβάδισμα του Αντώνη Σαμαρά καταγράφουν τέσσερις νέες δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο.

Ο μεσσήνιος πολιτικός υπερτερεί της Ντόρας Μπακογιάννη έως και επτά ποσοστιαίες μονάδες στον πρώτο γύρο, διαφορά όμως που διευρύνεται στις εννέα ποσοστιαίες μονάδες στο δεύτερο γύρο.

Στην έρευνα της Alco για το Πρώτο Θέμα ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει στο β γύρο 51,1% έναντι 42% της Ντόρας Μπακογιάννη. Στη δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 43%, η Ντόρα Μπακογιάννη 35% και 18% για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Στην έρευνα της Marc για το Έθνος στο δεύτερο γύρο ο μεσσήνιος πολιτικός παίρνει 52,8% και η Ντόρα Μπακογιάννη 45,3%, ενώ στη δημοσκόπηση της MRB για τον Ελεύθερο Τύπο τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 49,4% και 42%.


Πάντως, η πορεία προς τις κάλπες για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και με ευθείες πλέον βολές εκατέρωθεν.

Από το Ηράκλειο της Κρήτης η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε με νόημα πως η ιδεολογία δεν μεγάλωσε σε θερμοκήπιο για να θέλει μετάλλαξη, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς από τα Γιαννιτσά χαρακτήρισε αστειότητες τα όσα αναγράφονται και λέγονται περί αμφισβήτησης της ενότητας της παράταξης.

Την ίδια ώρα, «βόμβα» αποτελεί για τη Νέα Δημοκρατία η είδηση ότι ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρης Σταμάτης, αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, να δηλώσει πως ανεξαρτητοποιείται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες αιτία είναι και ότι δεν μπήκε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, αλλά και η γενικότερη κατάσταση στο κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.