Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009

Ριζικές αλλαγές στη ΝΔ από τον Αντώνη Σαμαρά

ant1online
Ριζικές αναμένεται να είναι οι αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσει ο Αντώνης Σαμαράς, στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ήδη τη θέση του διευθυντή του γραφείου του αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ στο πόστο του παραμένει ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος Μενέλαος Δασκαλάκης.

Την ίδια ώρα, ο Αντωνής Σαμαράς επιχειρί να γεφυρώσει το χάσμα που δημιουργήθηκε προεκλογικά στη Νέα Δημοκρατία και έτσι είχε την Τρίτη επαφές με κορυφαία στελέχη, ανάμεσά τους και με την Ντόρα Μπακογιάννη.

«Είχαμε μία πρώτη, πολιτική συζήτηση για τις πολιτικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και για τον κοινό μας στόχο, που είναι μια σύγχρονη, μεγάλη κεντροδεξιά. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την συνάντηση με τον κ. Σαμαρά.

Σε ερώτηση αν της προτάθηκε από τον κ. Σαμαρά κάποια θέση, η κα Μπακογιάννη απάντησε: «Όχι, καμία πρόταση. Είμαι στρατιώτης της παράταξης χρόνια τώρα και θα παραμείνω».

Αποχωρώντας, η κα Μπακογιάννη ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν θα τα λέει συχνά με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και απάντησε: «Αλίμονο, στο ίδιο κόμμα είμαστε».

Τον Αντώνη Σαμαρά συνεχάρη την Τρίτη τηλεφωνικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και όρισαν ραντεβού στο προεδρικό Μέγαρο για την ερχόμενη Τρίτη.

«Αυτό που έχει σημασία είναι ο νέος ηγέτης της ΝΔ να κάνει το καθήκον του απέναντι στην παράταξη και τον τόπο και να υπηρετήσει τα συμφέροντα της πατρίδας», δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ στο Ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας επίσης στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 τόνισε: «Θα μπορούσα να αισθανθώ ότι ανήκω στους χαμένους αν η ΝΔ δεν ήταν το σπίτι μας. Η παράταξη όμως βγήκε κερδισμένη από την εκλογική διαδικασία και άρα κι εγώ είμαι κερδισμένος».


«Ο Αντώνης Σαμαράς είχε ευθύ λόγο και απευθύνθηκε στο μυαλό και στην καρδιά των νεοδημοκρατών», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης. Αναφερόμενος στη Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Βαρβιτσιώτης επεσήμανε πως έδρασαν δύο ατυχίες: δεν αγκάλιασε αμέσως την πρόταση Αβραμόπουλου για εκλογή του νέου προέδρου από τη βάση και αυτό ενόχλησε τον κόσμο, ενώ οι νεοδημοκράτες πίστεψαν πως μαζί με τον Γιώργο Σουφλιά πρότειναν τις πρόωρες εκλογές.

Την εκλογή Σαμαρά σχολίασε στον ΑΝΤ1 και η Φωτεινή Πιπιλή, η οποία ανέφερε πως «πέτυχε, γιατί δεν έκτισε προφίλ», ενώ ως προς την Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως «για την κα. Μπακογιάννη έδρασε αρνητικά η περίοδος Μητσοτάκη».

Ο νεοεκλογείς αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου. «Θα είμαστε πότε μαζί και πότε απέναντι. Μαζί γιατί υπηρετούμε την ίδια κοινωνία, απέναντι γιατί υπηρετούμε διαφορετικές ιδεολογίες. Και αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης» τόνισε ο κ. Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Όπως επιβάλλουν οι θεσμοί του πολιτεύματος, συναντηθήκαμε και συζητήσαμε, γενικά σε πρώτη φάση, για τα προβλήματα που υπάρχουν και ιδιαίτερα του χώρου της οικονομίας», ανέφερε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ν.Δ., σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση. Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε τη συνάντηση γόνιμη και επιβαλλόμενη. Ερωτηθείς εάν θα βάλει πλάτη για τα προβλήματα, ο κ. Σαμαράς είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν του ζήτησε κάτι τέτοιο, για κάτι συγκεκριμένο και πρόσθεσε ότι «θα δούμε κατά περίπτωση». Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι οι δύο τους υπήρξαν συμφοιτητές και συγκάτοικοι, ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι «το να είσαι φίλος με κάποιον, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να είσαι πολιτικά αντίπαλος. Και πιστέψτε με, όπου χρειάζεται να είμαστε πολιτικά αντίπαλοι ως Ν.Δ. θα είμαστε πολύ σκληρά απέναντι», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, του ευχήθηκε «τα καλύτερα και για την πατρίδα, γιατί είναι σημαντικός ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και τόνισε ότι «χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη διαδικασία που ακολουθήσατε». «Προσβλέπουμε σε στενή συνεργασία και στα εθνικά θέματα, γιατί έχουν διογκωθεί τα προβλήματα και χρειάζεται διάλογος και συναίνεση», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.