COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Ειδήσεις από & για τη Μεσσηνία...

Ψηφίζεται σήμερα ο «Καλλικράτης»
Στην Ολομέλεια της Βουλής θα ψηφιστεί σήμερα το νομοσχέδιο «Καλλικράτης» με τις νέες μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση. Για τη Μεσσηνία το Υπουργείο Εσωτερικών προτείνει τη συνένωση όλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε 6 μεγάλους Δήμους. Συγκεκριμένα προτείνεται να ιδρυθούν οι εξής Δήμοι:
· Δήμος Καλαμάτας με έδρα την Καλαμάτα, αποτελούμενος από τους Δήμους Άριος, Θουρίας, Αρφαρών και Καλαμάτας.
· Δήμος Μεσσήνης με έδρα τη Μεσσήνη, αποτελούμενος από τους Δήμους Αίπειας, Ανδρούσας, Αριστομένη, Βουφράδος, Ιθώμης, Μεσσήνης, Πεταλιδίου και την Κοινότητα Τρικόρφου.
· Δήμος Πύλου - Νέστορος με έδρα την Πύλο, αποτελούμενος από τους Δήμους Κορώνης, Μεθώνης, Παπαφλέσσα, Πύλου, Νέστορος και Χιλιοχωρίων.
· Δήμος Τριφυλίας με έδρα την Κυπαρισσία, αποτελούμενος από τους Δήμους Αετού, Αυλώνα, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την Κοινότητα Τριπύλας.
· Δήμος Οιχαλίας με έδρα τον Μελιγαλά, αποτελούμενος από τους Δήμους Ανδανίας, Δωρίου, Είρας, Μελιγαλά και Οιχαλίας.
· Δήμος Δυτικής Μάνης, με έδρα την Καρδαμύλη, αποτελούμενος από τους Δήμους Αβίας και Λεύκτρου.

Δήμο Φιλιατρών
με έδρα τους Γαργαλιάνους
προτείνουν οι βουλευτές...
Τη δημιουργία και 7ου Δήμου στη Μεσσηνία, του Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους, πρότειναν χθες στη Βουλή, με κοινό τους υπόμνημα, οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, Οδυσσέας Βουδούρης, Δημήτρης Κουσελάς και της Ν.Δ. Γιάννης Λαμπρόπουλος. Το αίτημα υπέβαλαν στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και οι δήμαρχοι Γαργαλιάνων και Φιλιατρών Σταύρος Καλοφωλιάς και Άλκης Ξύγκας, σε συνάντηση που είχαν προχθές στην Αθήνα.

ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η Ν.Δ.
Ο Κώστας Πανούσης

στο Δήμο Ιθώμης...
Στις κάλπες για την ανάδειξη νέας ΝΟΔΕ και νέων συμβουλίων στις Τοπικές Οργανώσεις καλούνται την Κυριακή τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας। Μοναδικός υποψήφιος για πρόεδρος της νέας ΝΟΔΕ στη Μεσσηνία είναι ο Περικλής Μαντάς, στην Τ.Ο.του Δήμου Ιθώμης ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Πανούσης και στο Δήμο Μελιγαλά ο Γιώργος Δαβίλας. Τα μέλη του κόμματος θα ψηφίσουν σε 25 εκλογικά τμήματα που θα λειτουργήσουν στην Καλαμάτα και στις έδρες των μεγάλων Δήμων. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 10 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ Καλαμάτας १००५,4Fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.