COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ


INTERNATIONAL COORDINATING COMMITTEE FOR NORTHERN
EPIRUS ISSUE (PSEVA)

WWW.PSEVA.COM

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πληροφορίες: dodonaios@aol.com

Μπροστά στις προκλήσεις που υπάρχουν
για το παρόν και κυρίως το μέλλον του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού προκύπτει
ως επιτακτική ανάγκη η συγκρότηση μίας Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Βορειοηπειρωτικού Αγώνα. Αυτή θα πρέπει
να έχει ως κύριους στόχους τους εξής:
A. Την εκπροσώπηση των βορειοηπειρωτών
B. Την άμεση παρέμβαση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς την Αλβανία.
Γ. Την παρουσία των Βορειοηπειρωτών σε διεθνείς οργανισμούς (ΟΗΕ, Συμβούλιο της Ευρώπης, Ευρωπαϊκή Ένωση, Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη κ.α) όπου η Αλβανία έχει υπογράψει σχετικές συμβάσεις για τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα αλλά δεν τις έχει υλοποιήσει. Ειδικότερα παρεμβάσεις μπορούν να έχουν αποδέκτη: α) τον ΟΗΕ, β) Το Συμβούλιο της Ευρώπης γ) τον ΟΑΣΕ δ) την Ευρωπαϊκή Ένωση
Επίσης στόχοι της Επιτροπής μπορεί να είναι:
Α. Η επιστροφή των περιουσιών που αφαιρέθηκαν από το προηγούμενο καθεστώς και η σημερινή Αλβανική κυβέρνηση κωλυσιεργεί στην απόδοσή τους
Β. Η ίδρυση μειονοτικών σχολείων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και όχι μόνο στις μειονοτικές ζώνες που αυθαίρετα χωρίστηκαν
Γ. Η ελεύθερη λειτουργία πολιτικών και άλλων ενώσεων
Δ. Η ελεύθερη και ανεμπόδιστη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων και η επιστροφή εκείνων που βίαια εκτοπίστηκαν και
Ε. Οι πολίτες να δηλώνουν την εθνική τους ταυτότητα.
Στην Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Βορειηπειρωτικού Αγώνα θα μπορούν να συμμετέχουν:
1. Φορείς οι οποίοι μετά την κατάρρευση του καθεστώτος στην Αλβανία, κράτησαν, παρά τα προβλήματα, κύριο ρόλο στην προσπάθεια συγκέντρωσης και άρθρωσης του πολυδιάστατου λόγου της Ελληνικής μειονότητας, για την προβολή των αιτημάτων και την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων του Ελληνισμού της Αλβανίας.
2. Έλληνες όλων των Αλβανικών κομμάτων που ασπάζονται τις θέσεις της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Βορειοηπειρωτικού Αγώνα.
3. Βορειοηπειρώτες επιστήμονες οι οποίοι θα συμβάλλουν με τις τεκμηριωμένες απόψεις τους στους σκοπούς της επιτροπής.
4. Κάθε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο ασπάζεται το καταστατικό της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Βορειοηπειρωτικού Αγώνα και λειτουργεί μέσα στο πλαίσιό της για την υλοποίηση των στόχων της.
Η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, η οποία δεν καταργεί κανένα υφιστάμενο όργανο, αλλά συμπληρώνει το πλαίσιο διεκδίκησής μας, μπορεί να έχει τη μορφή τριτοβάθμιας οργάνωσης, μη κυβερνητικού χαρακτήρα, η οποία θα εγγραφεί στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΝGO’s) του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών για να παρεμβαίνει προς την υλοποίηση των στόχων της.
5. Συμπεράσματα
Τα προβλήματα των μειονοτήτων είναι αναμφισβήτητα υπαρκτά. Οι περισσότερες χώρες, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, κατά την οποία αναπτύσσεται μια έντονη δραστηριότητα για τα μειονοτικά ζητήματα με διεπιστημονικές και πολιτικές προσεγγίσεις αποκαθιστούν το μειονοτικό ως ένα από τα κεντρικά σημεία αναφοράς της κοινωνικής, πολιτικής και πολιτισμικής ιστορίας, αλλά και δεν προχωρούν σε ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων τους. Μία τέτοια περίπτωση είναι και η Αλβανία η οποία συμπεριφέρεται στην Ελληνική μειονότητα με αντιδημοκρατικό τρόπο. Οι εθνικές μειονότητες και ειδικότερα η Ελληνική μειονότητα δεν είναι περιθωριακό στοιχείο των κρατών της Βαλκανικής και της Αλβανίας αλλά ένα δημιουργικό της τμήμα. Υπό τον όρο αυτό είναι αναγκαίος ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως εγγυώνται οι διεθνείς οργανισμοί. Η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Βορειοηπειρωτικού Αγώνα με παρεμβάσεις και παραστάσεις τόσο προς την Αλβανική κυβέρνηση, όσο και προς την Ελληνική, αλλά και προς τους διεθνείς οργανισμούς, μπορεί να αποτελέσει μία δυναμική ομάδα προώθησης των συμφερόντων της Ελληνικής μειονότητας και να συνεισφέρει αποτελεσματικά για το μέλλον της Ελληνικής μειονότητας.
Η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Βορεοηπειρωτικού Αγώνα. Να συμβάλλει με τις αποφάσεις της, προτείνοντας τα πρόσωπα, τους φορείς και το πλαίσιο για να λειτουργήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα η Παγκόσμία Συντονιστική Επιτροπή Βορειοηπειρωτικού Αγώνα. Είναι επιτακτική ανάγκη για να βγει το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα από το λήθαργο και να αναδειχθεί ξανά στο διεθνές στερέωμα το ζήτημα της Ελληνικής μειονότητας, ως θέμα ελευθερίας, δημοκρατίας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων .

Η Ιδρυτική Επιτροπή αποτελείται από τους κάτωθι:
Μιχάλης Σέρβος
πρώην Πρόεδρος Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής
Δημήτριος Βάσσος
πρώην Πρόεδρος Βορειοηπειρωτικού Συλλόγου Πύρρος N.Y.
Ιερέας Κοσμάς Καραβέλλας
πρώην Πρόεδρος Βορειοηπειρωτικού Συλλόγου D.C.

Πρόεδρος Ιδρυτικής Επιτροπής

Ιερέας Κοσμάς Καραβέλλας

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Παντελής Οικονόμου: ελληνοποιήστε τη διοίκηση του ΟΤΕ τώρα!..


By:Press-gr
Posted by:Jean Kourabas

Σε επίκαιρη ερώτησή του που συζητήθηκε
χθες στην Βουλή, ο Παντελής Οικονόμου
ζήτησε την άμεση αντικατάσταση της διοί-
κησης του ΟΤΕ με πρόσωπα της επιλογής
της ελληνικής κυβέρνησης.Με την ερώτη-
σή του, ο βουλευτής Α' Αθήνας και μέλος
του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ,
υπέδειξε συγκεκριμένο νόμιμο τρόπο με τον οποίο η αλλαγή αυτή μπορεί να πραγματο-
ποιηθεί.Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης και η συζήτηση που ακολούθησε έχουν
ως εξής:«Ως γνωστόν, με επιμονή της DEUTSCHE TELEKOM, παραμένει στη διοίκηση του ΟΤΕ ο υπόδικος κ. Βουρλούμης, ενώ η Κυβέρνηση έχει...προτείνει άλλα πρόσωπα, ικανά να αναλάβουν τη διοίκηση του Οργανισμού. Ήδη, ο Οργανισμός αποχώρησε από το Χρηματισ-τήριο της Νέας Υόρκης, ενδεχομένως για να αποφύγει τον επερχόμενο έλεγχο για την αταξία του αυτή.Εξ άλλου, κατόπιν καταγγελίας του Συνδέσμου Μελών του Χρηματιστηρίου Αθην-ών και μετά την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επίκειται πιθανότατα η παραπομπή της Ελλάδας στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για παράβαση του Κοινοτικού Δικαίου περί ανταγωνισμού.Ειδικότερα, καθ’ όσον αφορά την μεταβίβαση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΤΕ στην DEUTSCHE TELEKOM,σύμφωνα με δηλώσεις του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρνιέ, δεν έχουν εφαρμοσθεί ορθά οι διατάξεις της Οδηγίας 2004/25/ΕΚ, σχετικά με τις δημόσιες προσφορές εξαγοράς,την προστασία των μειοψηφούντων μετόχων και την ισότιμη μεταχείριση των μετόχων.Σύμφωνα με το άρθρο 29 του ν. 3461/2006, με το οποίο ενσωματώθηκε στο Ελληνικό Δίκαιο η Οδηγία 2004/25/ΕΚ, «σε περίπτωση παραβίασης των διατάξεων του νόμου η Επιτροπή κεφαλαι-αγοράς μπορεί να επιβάλει αναστολή των δικαιωμάτων ψήφου ή και άλλων δικαιωμάτων που απορρέουν από τις κινητές αξίες της υπό εξαγορά εταιρείας, τις οποίες κατέχει το υπόχρεο πρόσωπο».Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο Υπουργός Οικονομικών, εάν προτίθεται να ζητήσει από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της, προκειμέ-νου να διορισθεί στον ΟΤΕ διοίκηση της εμπιστοσύνης του ελληνικού Δημοσίου, ούτως ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του Οργανισμού υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.» ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ (Υφυπουργός Οικονομικών): Κύριε συνάδελφε, πριν απαντήσω στο ερώτημά σας σχετικά με το διορισμό διοίκησης στον ΟΤΕ, θέλω να σχολιάσω αυτό το οποίο αναφέρεται στην εισαγωγική πρόταση, στο κείμενο της ερώτησής σας.Σχετικά με την έξοδο του ΟΤΕ από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού έλαβε τη σχετική απόφαση κρίνοντας ότι είναι προς το συμφέρον της εταιρείας και των μετόχων της. Είναι γνωστό ότι ο όγκος των συναλλαγών της μετοχής του ΟΤΕ στο Χρηματι-
στήριο της Νέας Υόρκης έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, με τρόπο που να καθίσταται δυσανάλογο το όφελος σε σχέση με τα έξοδα, κάτι το οποίο έχει συμβεί και με πολλές άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες, που παλιότερα είχαν εισάγει τις μετοχές τους στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και οι οποίες, ήδη σήμερα, έχουν λάβει την απόφαση και έχουν αποχωρήσει από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.Σ’ ό,τι αφορά το ερώτημά σας, όπως γνωρίζετε, το Ελληνικό Δημόσιο μαζί με τη ΔΕΚΑ και το ΙΚΑ κατέχουν το 20% των δικαιωμάτων ψήφου στον ΟΤΕ πλέον μίας μετοχής. Δεδομένου αυτού του ποσοστού και σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στη συμφωνία μετόχων για την εταιρική διακυβέρνηση - το άρθρο 4 του ν. 3676/2008 - το Ελληνικό Δημόσιο δικαιούται να ορίσει πέντε από τα δέκα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Σ’ αυτό το πλαίσιο το Υπουργείο Οικονομικών ως εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου όρισε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου του 2010 ως νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Oργανισμού τα εξής: Το Βασίλη Φουρλή, επιχειρηματία, μέλος του ΣΕΒ, το Νίκο Καραμούζη, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της EFG EUROBANK και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Δημήτρη Τζουγανάτο, καθηγητή νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Μιχάλη Μπλέτσα, καθηγητή πληροφορικής στο ΜΙΤ και το Στάθη Ανέστη, αναπληρωτή γραμματέα της ΓΣΕΕ. Η θητεία τους θα διαρκέσει μέχρι την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας το 2012. Για τον ορισμό Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου ισχύουν επίσης όσα ορίζονται στα άρθρα 4 και 5 της συμφωνίας των μετόχων. Το Ελληνικό Δημόσιο βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με την DEUTSCHE TELECOM για τη δρομολογούμενη αλλαγή στη διοίκηση του ΟΤΕ.ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Λαμβάνω το λόγο με την υπόσχεση ότι η επόμενη ερώτηση θα έχει συντομότερο κείμενο, κύριε Πρόεδρε, για να μην ταλαιπωρώ ούτε εσάς στην ανάγνωση ούτε τον κ. Υπουργό στην απάντηση όταν είναι κλεισμένος ο λαιμός του.Η απάντηση του κ. Υπουργού δίνει τροφή για ορισμένες σκέψεις. Θα υπενθυμίσω φυσικά κάτι που όλοι γνωρίζουμε, ότι δηλαδή οι τηλεπικοινωνίες, όπως άλλωστε και η ενέργεια και οι φυσικοί πόροι, αποτελούν σημαντικά στοιχεία της διεθνούς υπόστασης της χώρας και κατά συνέπεια άπτονται αμέσως με τα όρια της εθνικής μας κυριαρχίας. Ορθώς λοιπόν προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ προέβλεπε ότι η πράξη διά της οποίας έγινε η είσοδος των Γερμανών αποτελούσε αντικείμενο ανατροπής από την κυβέρνηση που θα ερχόταν μετά τις εκλογές.Στη σκέψη αυτή ασκήθηκε η κριτική ότι η σύμβαση με την DEUTSCHE TELECOM αποτελούσε μία νομικά μη ανατρέψιμη πράξη. Αυτή ήταν η κριτική που ακούστηκε. Με την επίκαιρη ερώτησή μου, σας υποδεικνύω ένα νόμιμο τρόπο για να αλλάξει η διοίκηση του ΟΤΕ με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον και ταυτόχρονα προτείνω την αποκατάσταση της ευρωπαϊκής νομιμότητας, όπως ορίζεται από την οδηγία 2004 που έχει ενσωματωθεί και στο εθνικό μας δίκαιο. Έχουμε και σύμφωνη εκπεφρασμένη άποψη του αρμόδιου Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Θεωρώ ότι η μη άσκηση νομίμων δικαιωμάτων της χώρας μέσω της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα ήταν ακατανόητη. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο σκέψης για τη συμπεριφορά μας απέναντι στους Γερμανούς στην DEUTSCHE TELECOM στον ΟΤΕ: δεν διεκδικούμε τίποτα, δεν παραχωρούμε τίποτα και ασκούμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας.Σ’ ένα τέτοιο πλαίσιο σκέψης, η «συμβιβαστική» λύση της δυαρχίας η οποία κυκλοφορεί τώρα τελευταία δεν είναι αποδεκτή, είναι κάτω από το όριο αποδοχής ενός κυρίαρχου κράτους. Γιατί να εκχωρήσουμε κάτι που νομίμως δικαιούμαστε, που είναι, αυτή τη στιγμή, η ανατροπή των δικαιωμάτων της DEUTSCHE TELECOM και ο ορισμός μίας διοίκησης από την Ελληνική Κυβέρνηση ; Έχω την αίσθηση ότι αρκεί να γίνει μία γνήσια διαπραγμάτευση, όχι συζήτηση μεταξύ δήθεν φίλων, γιατί εδώ υπάρχουν εθνικά συμφέροντα και ελληνικά και γερμανικά. Μία γνήσια διαπραγμάτευση θα αποδείκνυε ότι η «επανελληνοποίηση» των τηλεπικοινωνιών είναι μάλλον πολύ πιο απλή απ’ ό,τι φαίνεται εκ πρώτης όψεως.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ (Υφυπουργός Οικονομικών): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριοι συνάδελφοι, είμαι ο τελευταίος ο οποίος θα μπορούσε να αμφισβητήσει το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι τηλεπικοινωνίες στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Βεβαίως θα πρέπει κι εσείς να αναγνωρίσετε ότι η Κυβέρνηση αυτή από τη μέρα που έλαβε εντολή να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να διασφαλίσει με κάθε δυνατό τρόπο τα δημόσια συμφέροντα της χώρας. Όπως τόνισα και στην πρωτολογία μου, αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι κατόπιν συνεννοήσεως με την DEUTSCHE TELECOM να συμφωνήσουμε για τη νέα διοίκηση του ΟΤΕ.»

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Η βαρυχειμωνιά ως κάρμα του κ. Σαμαρά


Γράφει:O Πέτρος Τατούλης

Δεν νομίζω ότι κάποιος είχε προσδοκίες από το πρόσφατο
συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Αντίθετα ήταν εμφανές
από την πρώτη στιγμή ότι θα ήταν μια μάζωξη ανάδειξης
εσωκομματικών ισορροπιών και διατύπωσης βερμπαλισμ-
ών. Όπως αναμενόταν, έλειψε κάθε συγκεκριμένη ιδεολο-
γική τοποθέτηση και ασφαλώς κάθε διάθεση αυτοκριτικής
για την κατάντια της κεντροδεξιάς παράταξης και τη διά-
λυση που σήμανε για τον τόπο η προηγούμενη διακυβέρν-
ηση.

Ο κ. Σαμαράς εξελέγη στην προεδρία του κόμματος όχι διότι είχε μια συγκεκριμένη πρόταση για τον τόπο. Ούτε επειδή τα περάσματα του στη βάση της Νέας Δημοκρατίας ήταν τέτοια ώστε να δημιουργούν προσδοκία εξουσίας. Αναδείχθηκε πρόεδρος του κόμματος, διότι είχε απέναντι του την κ. Μπακογιάννη και στηρίχθηκε από το νεοκαραμανλικό μπλοκ. Το γεγονός αυτό δεν ήταν δυνατόν παρά να σημάνει μια ιδιότυπη ομηρία της σημερινής προεδρίας απέναντι στην απελθούσα. Όσοι από την πρώτη στιγμή διατύπωσαν την βεβαιότητα ότι στην περίπτωση που ο κ. Σαμαράς δεν κόψει δεσμούς με τον νεοκαραμανλισμό δεν θα αποκτήσει κοινωνική αποδοχή, γνώριζαν εκ των προτέρων ότι αυτό δε θα συμβεί. Διότι απλώς, κάτι τέτοιο θα απαιτούσε πολιτική ανδρεία και έλλειψη εξαρτήσεων.

Η πολιτεία του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προεξοφλούσε τον τρόπο που θα επέλεγε να πορευτεί και σε αυτήν την θέση που οι συγκυρίες τον έφεραν. Γνωστός για τον βερμπαλισμό και την ανευθυνότητα που διέκριναν τη θητεία του ως υπουργού Εξωτερικών της περιόδου ’90 -’93, έχτισε την προσωπική του διαδρομή με τυχοδιωκτισμό και ιδιοτέλεια, ποντάροντας στον εγγενή εθνικό μεγαλοϊδεατισμό του νεοέλληνα και υποσχόμενος μια πολιτική άνοιξη που έφερε βαρυχειμωνιά στην τοποθέτηση της χώρας στη διεθνή σκακιέρα.

Την ίδια βαρυχειμωνιά φέρνει στην κεντροδεξιά παράταξη η θητεία του κ. Σαμαρά ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Το θερμό χειροκρότημα που επεφύλαξε αξιοσημείωτη μερίδα των συνέδρων στον κ. Καραμανλή τον έφεραν αντιμέτωπο με ακόμη ένα προσωπικό του αδιέξοδο. Οι δυνάμεις που τον ανέδειξαν τον αναγκάζουν σήμερα να αναδειχθεί σε υμνωδό της πενταετίας που στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας έχει σημαντικές ευθύνες για την διάλυση του κράτους και τις συνέπειες της, οι οποίες είναι αντιληπτές πλέον σε κάθε επίπεδο της κοινωνικής διαστρωμάτωσης.

*H Χώρα, 4 Ιουλίου 2010

Δυστυχώς για τον κ. Σαμαρά, οι μνήμες του παρελθόντος που κατάφερε να σκεπάσει με την αναγκαστική του αποχή από την πολιτική ζωή του τόπου την επαύριον της διάλυσης της «Πολιτικής Άνοιξης» και τη σιγή ιχθύος που κράτησε κατά την πρόσφατη κυβερνητική του θητεία σε πλειάδα σημαντικών ζητημάτων, έρχεται η ώρα να ξαναζωντανέψουν. Και όσες ευκαιρίες κι αν προσφέρονται σε αυτόν τον τόπο σε αποδεδειγμένα μειωμένων ικανοτήτων και αμφιλεγόμενων προθέσεων πολιτικούς, κάποια στιγμή κι αυτές τελειώνουν. Τα γνωστά παπαγαλάκια των μίντια που υμνούσαν τον νεοκαραμανλισμό μέχρι την τελευταία στιγμή και σήμερα εκφράζουν την πεποίθηση ότι ο κ. Σαμαράς εξήλθε «ενισχυμένος» από το Συνέδριο δεν έχουν κανένα πέρασμα στην ελληνική κοινωνία. Στο μέλλον, που η χώρα επιχειρεί να εξασφαλίσει για τον εαυτό της δεν έχουν ρόλο ούτε οι υμνωδοί, ούτε οι βερμπαλιστές, ούτε οι τυχοδιώκτες, ούτε οι πληρωμένοι γραφιάδες.

ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ; Κάνει πίσω ο Γκιουλέκας!


Του Μιχάλη Αγραφιώτη

Σε δύσκολη συγκυρία θα επιλέξει να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Κώστας Γκιουλέκας, αφού τα αρνητικά δεδομένα γι’ αυτόν είναι περισσότερα από τα θετικά…
Ο Κώστας Γκιουλέκας, με την πιθανή υποψηφιότητα του αναλαμβάνει τη σκυτάλη μίας δημοτικής παράταξης η οποία λόγω της πολυετούς διαχείρισης του Δήμου έχει εκ των πραγμάτων φθαρεί και έχει χάσει μεγάλη μερίδα των υποστηρικτών της. Όλα όσα έχουν γίνει και ακουστεί για το Δήμο, έχουν προκαλέσει...

Διαβάστε περισσότερα στην Ηλεκτρονική Αυτοδιοίκηση http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=3145

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Η θλιβερή εικόνα της Ν.Δ. για την υπόθεση ΑΓΡΟΓΗ


Posted by Daemon

Δεν χρειαζόταν, βέβαια, η ιστορία της ΑΓΡΟΓΗ για να αντιληφθεί και ο πλέον αδαής πόσο ερασιτέχνες, τσαπατσούληδες, ρουσφετολόγοι στους κολλητούς τους και κυρίως ξένοι με την έννοια της πολιτικής ήταν οι περισσότεροι υπουργοί και φορείς εξουσίας στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας της περιόδου 2004-2009. Το ΠΑΣΟΚ κατόρθωσε με δυο κινήσεις, μόνο δυο, να κάνει ματ στους Μαυρογιαλλούρους που οδήγησαν το μεγάλο κόμμα το οποίο ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην πιο μεγάλη ήττα της ιστορίας του.
Ενώ η υπόθεση της ΑΓΡΟΓΗ σερνόταν, θα έλεγε κανείς, επί μήνες ολόκληρους, ουδείς από τη Νέα Δημοκρατία την αντιμετώπισε με σοβαρότητα. Άλλωστε οι ΝεοΔημοκράτες δεν φημίζονται για την αλληλεγγύη τους, συνεπώς άφησαν τον Χατζηγάκη να βγάλει το (δικό του) φίδι από την τρύπα. Ο καθένας σε αυτό το κόμμα έχει συνηθίσε να βγάζει το δικό του φίδι από την τρύπα, όχι των άλλων, γι αυτό το φίδι που κατατρώγει την παράταξη είναι πάντα μέσα στην γαλάζια τρύπα. Η μόνη ελπίδα είναι ο νέος πρόεδερος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς να τα αλλάξει όλα αυτά.
Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, πολύ πιο σοβαρό και πιο “πολιτικό”, προετοίμασε κατάλληλα την επίθεσή του στοχοποιώντας τη ΝΔ ως “κόμμα ρουσφετιών” (πολύ κοντά στην πραγματικότητα, ιδιαίτερα της περιόδου 20907-2009). Ο κ. Πάγκαλος στα κανάλια ανέγνωσε ονόματα κολλητών και συγγενών της ΝΔ που είχαν διοριστεί στο Δημόσιο δηλαδή στην ΑΓΡΟΓΗ κι έτσι εθεσε την ατζέντα του ζητήματος στην κοινή γνώμη. Από τη μια στιγμή στην άλλη, λοιπόν, οι Μαυρογιαλλούροι της ΝΔ κάθησαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου στα μάτια της κοινής γνώμης. Έκανε “καπάκι” το δεύτερο λάθος -θα πούμε γιατί- να εμφανιστεί στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις ( τον είδα στο Mega) και απλώς… επιβεβαίωσε τον Πάγκαλο. Ο ένα ήτνα κολλητός του, ο άλλος συνμεργάτης του, ο τρίτος μακρινός συγγενής του Γιώργου Σουφλιά και ούτω καθ εξής…
Καλά, θα αναρρωτηθεί κανείς, γιατί τότε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αποφάσισε να εκτεθεί, απολογούμενος για την υπόθεση της ΑΓΡΟΓΗ; Απλώς, διότι έτσι ήλπιζε να αποκαλύψει το “μεγάλο σκάνδαλο” και να αλλάξει την ατζέντα. Και ποιο ήταν το “μεγάλο σκάνδαλο”; Κατά τον κ. Χατζηγάκη ήταν “η παράδοση της ψηφιοποίησης των αγροτικών δεδομένων στους ιδιώτες, στα συμφέροντα”
Ωραία. Προφανώς, όποιος “εγκέφαλος” εφηύρε αυτή την πατάτα, αμέσως μετά πρέπει να πάει να γραφτεί στο ΚΚΕ, διότι μόνο αυτό το κόμμα προτείνει ΑΥΞΗΣΗ του δημόσιου τομέα και ανάληψη τέτοιων εργασιών από το δημόσιο. Η Νέα Δημοκρατία σταθερά από το 1978 και μετά μιλά για λιγότερο κράτος, άλλοτε φωναχτά, άλλοτε λιγότερο φωναχτά.
Η εικόνα όσων εμφανίστηκαν να υπερασπίζονται τη διατήρηση της ΑΓΡΟΓΗ από τη Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει θλιβερή. Το κύριο ερώτημα είναι “από ποιο βαρίδι να πρωτοαπαλλαγεί ο Σαμαράς”. Ίδωμεν…