COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Μέτρα για τη στήριξη και αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους κ.κ. Υπουργούς : Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών, Θέμα: Μέτρα για τη στήριξη και αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Πυροσβεστικού Σώματος.

Δευτέρα, 18 Απρ. 2011

Η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (Ε.Α.Π.Σ.) σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι:
Δεν έχει καταβληθεί στο προσωπικό του Π/Σ το επίδομα δασών για το έτος 2010.

Δεν έχουν καταβληθεί τα έξοδα μετάθεσης σε περισσότερους από 80 Αξιωματικούς του Π./Σ. οι οποίοι έχουν μετατεθεί κατά τα έτη 2010-2011.
Δεν έχει γίνει αναλογιστική μελέτη βιωσιμότητας των συγχωνευόμενων επικουρικών ταμείων (ν. 3863/2010), ενώ καθυστερεί η καταβολή των συντάξεων σε περισσότερους από 700 αποστρατευθέντες.
Για το έτος 2011 δεν έχουν εγκριθεί οι δαπάνες για την επισκευή των Π/Σ οχημάτων, αλλά ούτε και οι προβλεπόμενες προμήθειες ελαστικών για την αντικατάσταση των υπαρχόντων φθαρμένων, με εμφανή τον κίνδυνο ακινητοποίησης των υδροφόρων Π./Σ οχημάτων.

Η υπηρεσία των εναέριων μέσων πυρόσβεσης υπολειτουργεί και προτείνεται η μείωση των μισθούμενων εναέριων μέσων, ενώ ζητείται η διασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων για την συντήρηση των ιδιόκτητων ελικοπτέρων του Π.Σ., ως πλέον οικονομική λύση.
Επιπροσθέτως, ζητείται:

Να προωθηθεί η διαδικασία ελέγχου και αξιολόγησης των δαπανών συντήρησης των Πυροσβεστικών Πλοίων και να επιδιωχθεί ο εξορθολογισμός του αξιόμαχου με την αντικατάσταση αυτών που κρίνονται παλαιά, διότι έχουν υψηλό κόστος συντήρησης και χαμηλή επιχειρησιακή δυνατότητα.

Να χορηγηθούν άμεσα τα μέσα ατομικής προστασίας που προβλέπονται από την υπάρχουσα νομοθεσία, για την τρέχουσα περίοδο και να διασφαλισθούν οι αναγκαίες πιστώσεις για την πρόσληψη του προσωπικού που προβλέπεται από τους Ν. 3833/2010 και 3845/2010.
Με βάση τα προαναφερόμενα και με δεδομένο ότι, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, το Πυροσβεστικό Σώμα θα πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, καθώς και το φυσικό περιβάλλον της χώρας,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
*Ποια είναι η θέση τους αναφορικά με την καθυστέρηση της καταβολής των επιδομάτων και των εξόδων μετάθεσης προς τους πυροσβέστες και ποιος ο χρόνος καταβολής αυτών; *Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης της μελέτης βιωσιμότητας των συγχωνευόμενων επικουρικών ταμείων και πότε θα καταβληθούν οι οφειλόμενες συντάξεις στους συνταξιοδοτηθέντες; *Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβούν για να διασφαλισθούν οι αναγκαίες πιστώσεις για τη συντήρηση του υπάρχοντος εξοπλισμού καθώς και για την πρόσληψη του προσωπικού που προβλέπεται από τους Ν. 3833/2010 και Ν. 3845?2010; *Υπάρχει σχέδιο ανανέωσης ή αντικατάστασης των υπαρχόντων εναέριων και θαλάσσιων Π./Σ. μέσων για την προσεχή πενταετία και ποιο είναι αυτό;

ο ερωτών


βουλευτής
ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.