COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΚΕΔΒ Καλάματας:Επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Γιάννη Λαμπρόπουλου, προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι πληροφορίες για κλείσιμο του Κέντρου Εκπαίδευσης Διαβιβάσεων  στο στρατόπεδο «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ» που εδρεύει στην Καλαμάτα , για λόγους ανυπόστατους και ανακριβείς .
Ως γνωστόν το Κέντρο Εκπαίδευσης  Διαβιβάσεων που εγκαταστάθηκε τον Ιούλιο του 2005 στην Καλαμάτα , ύστερα  από την ανάγκη να απομακρυνθούν τα στρατόπεδα από την Αττική και ιδιαίτερα από την περιοχή του Χαϊδαρίου , είναι το πιο καινούργιο και νεόκτιστο από όλα τα στρατόπεδα της Χώρας και συνεπώς δεν έχει κόστος συντήρησης και επισκευών , όπως πολλά που διατηρούνται και είναι πολλών δεκάδων δεκαετιών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν τέσσερα περίπου χρόνια δαπανήθηκαν περίπου 1 εκατομ. Ευρώ  για ανέγερση ενός ακόμη κτηρίου προκειμένου να στεγάσει όλους τους στρατιώτες των Διαβιβάσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Καλαμάτα διαθέτει αεροδρόμιο, λιμάνι και αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας που σύντομα  θα είναι η Αθήνα μόλις δύο ώρες.
Ακόμη η πόλη έχει σύγχρονο και καινούργιο Γενικό Νοσοκομείο , χωρίς να παραβλέπουμε ότι και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Τρίπολης απέχει λιγότερο από μια ώρα.
Το ΚΕΔΒ αποτελεί σημαντική οικονομική πηγή για την πόλη της Καλαμάτας και είναι η παρουσία του Στρατού στην ιστορική μας πόλη άρρηκτα δεμένη με την προσφορά του Μεσσηνιακού Λαού στους αγώνες του Έθνους για Ελευθερία και ανεξαρτησία .
Επειδή ο Μεσσηνιακός Λαός δεν μπορεί να κατανοήσει τους πραγματικούς λόγους που επιβάλουν το λουκέτο , στο καλύτερο για εκπαίδευση και διαμονή των στρατιωτών μας , στρατόπεδο .
Ε ρ ω τ ά τ α ι   ο  κ. Υπουργός
Πρόκειται να ανακαλέσει την όποια μέχρι τώρα απόφασή του και να παραμείνει σε λειτουργία το στρατόπεδο «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ» ;
                                                                Αθήνα  24 – 8 – 2011


                                                          Ο  Επερωτών  Βουλευτής


                                                   ΙΩΑΝΝΗΣ  Δ.  ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ


                                                          ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.