COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2012


Την οδό του εμπαιγμού, της αοριστίας και των διφορούμενων υποσχέσεων επέλεξε για ακόμη μία φορά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στην προσπάθειά της να απαντήσει στα επανειλημμένα διαβήματα του Βουλευτή Ν. Λακωνίας, κ. Γρηγόρη Αποστολάκου σχετικά με τις ασφαλιστικές εισφορές των ιδιοκτητών ξενοδοχείων δυναμικότητας έως 10 δωματίων.
Πριν από περίπου ένα μήνα και σε συνέχεια προηγούμενων παρεμβάσεων, ο κ. Αποστολάκος κατέθεσε νέα Ερώτηση που ζητούσε την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας που να προβλέπει πως οι μικροξενοδόχοι θα ασφαλίζονται με το ίδιο ευνοϊκό καθεστώς που ισχύει για τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και δωματίων (έως 10). 

Ο Λάκωνας Βουλευτής υπενθύμιζε τις προηγούμενες ενέργειές του (Ερωτήσεις, Επίκαιρη Ερώτηση κ.α.) και τις υποσχέσεις του αρμόδιου Υπουργού Εργασίας, κ. Γ. Κουτρουμάνη πως θα κατατεθεί στη Βουλή σχετική νομοθετική ρύθμιση, εξέλιξη που ουδέποτε συνέβη.
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε ξανά ο Υπουργός απαντώντας στην Ερώτηση του κ. Αποστολάκου. Ο κ. Κουτρουμάνος υποστηρίζει ανερυθρίαστα και για ακόμη μία φορά, πως το συγκεκριμένο θέμα «αποτελεί αντικείμενο επεξεργασίας σχετικής νομοθετικής διάταξης», χωρίς όμως να προσδιορίζει πότε θα προωθηθεί στη Βουλή, ούτε το περιεχόμενό της. Ουσιαστικά πρόκειται για μία ακόμη κάλπικη υπουργική δέσμευση που έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων του παρελθόντος. Την ώρα μάλιστα, που ο κλάδος των ξενοδόχων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και της κυβερνητικής πολιτικής.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.