COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Αντιρρήσεις του Δήμου Πύλου – Νέστορος σχετικά με τη σχεδιαζόμενη εκμετάλλευση λιγνιτωρυχείων δίπλα στους οικισμούς Φαλάνθης και Χωματερού

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς τους κ.κ Υπουργούς
-Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
- Εσωτερικών
- Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής
-Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
-Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
- Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
- Πολιτισμού και Τουρισμού

ΘΕΜΑ: Αντιρρήσεις του Δήμου Πύλου – Νέστορος σχετικά με τη σχεδιαζόμενη εκμετάλλευση λιγνιτωρυχείων δίπλα στους οικισμούς Φαλάνθης και Χωματερού.

    Ο Βουλευτής B' Πειραιά, Λαφαζάνης Παναγιώτης, καταθέτει αναφορά με την οποία, ο Δήμος Πύλου – Νέστορος εκφράζει τις απόλυτα δικαιολογημένες ομόφωνες αντιρρήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, (απόφαση 19/2012) για τη σχεδιαζόμενη εκμετάλλευση λιγνιτωρυχείων σε απόσταση αναπνοής από τους Οικισμούς Φαλάνθης και Χωματερού.

   
    Οι εν λόγω αντιρρήσεις διατυπώθηκαν με αφορμή την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με τίτλο «Εκμετάλλευση λιγνιτωρυχείων έκτασης 477,005 στρεμμάτων εντός της 30 Ο.Π. του Νομού Μεσσηνίας»  που κατατέθηκε από την εταιρία με την επωνυμία  “COUVRA HOLDINGS LIMITED” ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου, Δ/νση ΠΕΧΩ Σχεδιασμού, και η οποία διαβιβάστηκε με το υπ’ αριθμ . 3378/23-11-2011 στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου προς γνωμοδότηση.
    Για το σκοπό αυτό επισυνάπτουμε και τη σχετική ανακοίνωση του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με Αριθμ. Πρωτ. 14466/28-12-2011 και τελικό υπογράφοντα τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΦΩΝΗ στο φύλλο της 30-12-2011.
Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, με το έγγραφο που επισυνάπτουμε, παρουσιάζει με τεκμηριωμένο τρόπο τις δυσμενέστατες (περιβαλλοντικές, τουριστικές, αναπτυξιακές, στη δημόσια υγεία κλπ) επιπτώσεις που θα έχει τυχόν διενέργεια των εν λόγω εργασιών εξόρυξης λιγνίτη.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις δικές σας ενέργειες και να μας ενημερώσετε σχετικά.                                                

                                                                       Αθήνα 20/01/2012                                                               

      Ο καταθέτων βουλευτής

     Λαφαζάνης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.