COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Η ΕΝΑΚ ΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ


Τελικά ο Βενιζέλος θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος και άρα, ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.. Προφανώς το μπλοκ εξουσίας και το σύνολο των κέντρων αποφάσεων, προέκριναν την ανάγκη τους για τόνωση και ενίσχυση του κύρους και της γενικότερης παρουσίας Βενιζέλου, του οποίου - άλλωστε - η δραστηριότητα υπήρξε κεντρική και καθοριστική στις οικονομικές - κοινωνικές εξελίξεις που σημάδεψαν την χώρα μας κατά τους προηγούμενους μήνες. 
Από τον Νοέμβρη και έως εδώ, μετά τις Κάνες, ο Βενιζέλος μετατράπηκε, σε συμφωνία με τον Παπανδρέου, σε βασικό όχημα, σε κύριο πρόσωπο για την υλοποίηση των πολιτικών των ευρωζωνικών - ιμπεριαλιστικών κέντρων στην Ελλάδα. Όλα όσα έγιναν φέρουν την υπογραφή του. Ακόμα, μέσα από την ηγετική παρουσία Βενιζέλου, το εγχώριο μπλοκ εξουσίας και ο ξένος παράγοντας θα επιχειρήσουν τεχνική αναζωογόνηση του δικομματικού - διπολικού πολιτικού μοντέλου, που διέρχεται κρίση. Επιπλέον η επιλογή Βενιζέλου στην προεδρία ΠΑΣΟΚ και η ισχυρή στήριξη της, δένει απόλυτα, ολοκληρωτικά και απροσχημάτιστα το κόμμα αυτό στο ευρωζωνικό και αντιλαϊκό άρμα, αναιρώντας όλα τα άλλοθι και τις ουτοπικές ελπίδες.. ορισμένων.. για ΠΑΣΟΚ πολυσυλλεκτικό κόμμα και για εσωκομματικές αντιστάσεις. 
Στις συνθήκες αυτές, οι εργαζόμενοι και γενικότερα  προβληματισμένοι άνθρωποι που έλκουν την πολιτική καταγωγή τους από το χώρο του Πασοκ η βρέθηκαν να συμμετέχουν σε αυτό, δεν μπορεί παρά να κατανοήσουν την ξεκάθαρη πραγματικότητα. Τούς καλούμε να δουν τα προβλήματα κατάματα, να ξεφύγουν από τις παραδοσιακές, δοκιμασμένες και αδιέξοδες στενές κομματικές αντιλήψεις, να κάνουν ένα βήμα μπροστά και να δουν ότι δεν μπορεί να αποτελούν μόνιμο ψηφοθηρικό υλικό στην διάθεση κομμάτων και καταστάσεων. Τους καλούμε να αποδεσμευτούν - ιδιαίτερα σήμερα - από εκλογικές αυταπάτες. Τους καλούμε να στηρίξουν και να συσπειρωθούν στην ΕΝ.Α.Κ. Να στηρίξουν και να συσπειρωθούν στην μοναδική σήμερα ρεαλιστική και τίμια ελπίδα, της εργατικής λαϊκής αντίστασης, που δημιουργεί προϋποθέσεις για το αύριο.
 ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΕΝΑΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.