COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Γιάννης Λαμπρόπουλος:Πρέπει να ψαχθούν τα πάντα για το πόθεν έσχες και να ζητήσουμε αυτά που λέει ο κόσμος, αυτά που παράνομα ενθυλάκωσαν εκείνοι και έχουν στις τράπεζες ή στο εξωτερικό. Πρέπει να τα επιστρέψουν πίσω. Αυτή είναι η δικαιοσύνη. Αυτό είναι το δίκαιο!!!

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Μεσσηνίας και π.Υπουργός,Γιάννης Λαμπρόπουλος, σε  ομιλία του στη Βουλή την 22-3-2012 επί της πρότασης Νόμου για το πόθεν έσχες των Βουλευτών κ.λ.π
  Δείτε δύο σχετικά βίντεο και διαβάστε παρακάτω,αυτούσια από τα πρακτικά της Βουλής, την καταπέλτη τοποθέτησή του επί του πόθεν έσχες:
 ΠΡΑΚΤΙΚΆ ΒΟΥΛΉΣ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ
Παρακαλείται ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μεσσηνίας κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος να λάβει το λόγο.
Ορίστε, κύριε Λαμπρόπουλε, έχετε το λόγο.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αισθάνομαι την ανάγκη πρώτα και πριν απ’ όλα να χαιρετίσω σήμερα τη σημαντική πολιτική πρωτοβουλία του σεβαστού μας πρώην Προέδρου της Βουλής, του κύριου Απόστολου Κακλαμάνη.
Επίσης, θέλω να πω ότι τον χειροκροτώ πάντοτε και μας εκφράζει όλους ή τη συντριπτική πλειοψηφία των Βουλευτών όταν τον ακούμε πολλές φορές να υψώνει τη δική του δυνατή φωνή κατά της διαπλοκής, κατά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης κατά τον τρόπο που λειτουργούν και πολλών άλλων στραβών που υπάρχουν στην κοινωνία μας. Χαιρετίζω και χειροκροτώ.
Αγαπητοί συνάδελφοι, περνάμε μία περίοδο ισοπέδωσης των πάντων, που αυτήν την ισοπέδωση κάποιοι την καλλιεργούν.
Είναι βέβαιο ότι τη χώρα μας την έκλεψαν –χρησιμοποιώ αυτήν την βαριά λέξη- διαχρονικά κάποιοι επίορκοι πολιτικοί. Λίγοι, όμως, είναι αυτοί γιατί οι περισσότεροι και πέθαναν ή είναι στην  ψάθα.
Την έκλεψαν διαχρονικά κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι. Διαβάσαμε, ακούσαμε τελευταία για το Υπουργείο Ανάπτυξης, για το ΙΚΑ, όπου κάποιες κυρίες είχαν στήσει ολόκληρη ιστορία και για πολλές άλλες υπηρεσίες. Πιστεύω, όμως, ότι αυτή είναι η μικρή ελάχιστη μειοψηφία γιατί οι περισσότεροι υπάλληλοι όλων αυτών των υπηρεσιών -και του ΙΚΑ και γενικότερα οι δημόσιοι υπάλληλοι- είναι έντιμοι και προσπαθούν να ζήσουν με το μισθό τις δύσκολες μέρες που περνάμε.
Υπάρχουν και ελεύθεροι επαγγελματίες, μεγαλοδικηγόροι, μεγαλογιατροί. Διαβάζουμε, ακούμε ότι το ΣΔΟΕ έχει βρει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ γιατί δεν πλήρωσαν τους φόρους που έπρεπε να πληρώσουν. Και αυτοί έκλεψαν.
Δεν είναι, όμως, όλοι οι γιατροί. Δεν είναι όλοι οι δικηγόροι. Είναι η μειοψηφία αυτή που έκλεψε και έχει τα δεκάδες εκατομμύρια στην μπάντα ή στο εξωτερικό.
Υπάρχουν και επιχειρηματίες που μας κουνάνε και το δάχτυλο κάθε μέρα. Πλήρωσαν αυτοί τους φόρους που έπρεπε να έχουν πληρώσει; Δεν έχουν κλέψει το δημόσιο αυτοί; Υπάρχουν και οι έντιμοι επιχειρηματίες, όμως, που πασχίζουν και παλεύουν να σταθούν όρθιοι.
Υπάρχουν και οι μεγαλοδημοσιογράφοι που κάθε μέρα ακούμε, πρωί, μεσημέρι, βράδυ να γίνονται υποστηρικτές των αδυνάτων και των φτωχών. Ποιοι; Αυτοί που κοροϊδεύουν την κοινωνία, λίγοι. Οι περισσότεροι και οι πολλοί δημοσιογράφοι αγωνίζονται και αυτοί για την αλήθεια και για το μεροκάματο. Ελέγχθηκαν, όμως, αυτοί, κύριοι δημοσιογράφοι; Έψαξε το «πόθεν έσχες» κανένας; Είναι στοιβαγμένα όλα στον Άρειο Πάγο. Το ομολόγησε ο εισαγγελέας.
Τι έχει γίνει, λοιπόν, για να μην υπάρξει αυτή η ισοπέδωση, για να ξεκαθαριστούν τα πράγματα, για να μην λένε όλοι ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κακοί, όλοι οι πολιτικοί είναι κακοί, όλοι οι δημοσιογράφοι είναι κακοί, όλοι οι δικαστικοί είναι κακοί, όλοι οι παπάδες είναι κακοί; Τι έπρεπε να γίνει, λοιπόν; Δεν θα πρέπει να γίνει ο αναγκαίος έλεγχος; Στοιβάζονται οι δηλώσεις αυτών των υπόχρεων.
Εγώ λέω να επεκταθεί ο έλεγχος και σε άλλους που έχουν ασκήσει διευθυντικά αξιώματα και σε άλλους που έρχονται σε επαφή με την κοινωνία και τον κόσμο. Πρέπει να επεκταθεί το «πόθεν έσχες».
Και τι να κάνουμε; Κάνω πρόταση, κύριε Υπουργέ. Πρέπει τριακόσιοι δικαστικοί αύριο το πρωί να αποσπαστούν από τις δουλειές τους για τρεις μήνες και να ψάξουν όλες αυτές τις δηλώσεις που στοιβάζονται στον Άρειο Πάγο ή οπουδήποτε αλλού. Πρέπει να τις ψάξουν αμέσως και να προκύψουν αυτά που πρέπει να προκύψουν και να ζητήσουμε αυτά που λέει ο κόσμος, αυτά που παράνομα ενθυλάκωσαν εκείνοι και έχουν στις τράπεζες ή στο εξωτερικό. Πρέπει να τα επιστρέψουν πίσω. Αυτή είναι η δικαιοσύνη. Αυτό είναι το δίκαιο.
Πρέπει να ερευνηθεί, λοιπόν, αυτός ο δημόσιος υπάλληλος, αυτός ο μεγαλογιατρός του ΕΣΥ, να ελεγχθεί την ημέρα που τοποθετήθηκε στο ΕΣΥ τι είχε και τι έχει τώρα, πόσα δήλωνε κάθε χρόνο και πώς έχει κάνει αυτήν την περιουσία σήμερα. Όσα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν πρέπει να καταλογιστούν υπέρ του κράτους, να επιστραφούν στο κράτος.
Έρχομαι τώρα στους πολιτικούς. Δεν πρέπει κοντά στα ξερά να καίγονται και τα χλωρά. Ελεγχόμαστε, όπως είπε προηγουμένως ο Αντιπρόεδρος της Βουλής. Θα πρέπει σήμερα οι πολιτικοί –και είμαστε αναγκασμένοι και πρέπει να το κάνουμε- να αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε και ελέφαντες. Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο, αλλά και να φαίνεται. Πρέπει, λοιπόν, με κάθε τρόπο να αποδείξουμε, να ξεχωρίσουμε την ήρα από το σιτάρι, να ξεχωρίσουμε τους κακούς πολιτικούς. Πρέπει να ελεγχθούν και να ψαχθούν πραγματικά και το «έσχες», όπως πρέπει, αλλά και το «πόθεν», τι είχες όταν μπήκες στην πολιτική και τι έχεις τώρα και να ελεγχθούν μέχρι δεκάτης τετάρτης γενεάς και όχι μόνο οι οικογένειες των πολιτικών, αλλά και τα παρένθετα πρόσωπα, κάποιοι που ήταν κοντά στους πολιτικούς. Και αυτά πρέπει να ελεγχθούν. Όλα πρέπει να ελεγχθούν. Έτσι, θα πρέπει να προχωρήσει η πολιτική. Έτσι, θα πρέπει και θα μπορεί και ο κόσμος να μας κρίνει όλους.
Ας προχωρήσουμε και πιο κάτω. Θα βρεθεί τρόπος; Πώς θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τις off-shore εταιρείες, όπου αποθήκευαν κάποιοι έξυπνοι τα λεφτά τους και απολαμβάνουν τώρα, ακόμα και συνάδελφοί μας πολιτικοί, πρώην Υπουργοί, Υφυπουργοί, Γραμματείς, Φαρισαίοι; Θα βρεθεί τρόπος; Θα βρεθεί τρόπος να τους κάνουμε να μην κοιμούνται ήσυχοι, να μην απολαμβάνουν αυτοί τα κλεμμένα και να αγωνιούμε όλοι εμείς που τόσα χρόνια που είμαστε στην πολιτική δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα στη ζωή μας, δεν αποκτήσαμε περιουσίες; Ήταν οι έξυπνοι αυτοί; Όχι. Θα πρέπει, λοιπόν, με τη σημερινή ημέρα και με το σημερινό νόμο αυτοί να μην κοιμούνται ήσυχοι. Πρέπει να ψαχθούν τα πάντα.
Έτσι θα εδραιώσουμε το δημοκρατικό μας πολίτευμα, έτσι θα εξυγιάνουμε την κοινωνία μας, έτσι θα αποδώσουμε δικαιοσύνη, έτσι θα μπορούμε κι εμείς να κυκλοφορούμε με το κεφάλι ψηλά.
Ευχαριστώ.
(Χειροκροτήματα από όλες τις πτέρυγες της Βουλής)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Ευχαριστούμε τον κ. Λαμπρόπουλο, Βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας.
Παρακαλείται ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, Βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ, να λάβει το λόγο.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Βύρων Πολύδωρας): Συγνώμη, κύριε Γρηγοράκο, που σας διακόπτω.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ήθελα να ανακοινώσω στο Σώμα ότι από τα άνω δυτικά θεωρεία τη συνεδρίασή μας παρακολουθούν, αφού ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αίθουσας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» και ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτιρίου και τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της Βουλής, είκοσι τρεις μαθητές και μαθήτριες και τρεις εκπαιδευτικοί από το 57ο Γενικό Λύκειο Αθήνας.
Η Βουλή τους καλωσορίζει.
(Χειροκροτήματα από όλες τις πτέρυγες της Βουλής)
Παρακαλώ, συνεχίστε, κύριε Γρηγοράκο. Θα μεριμνήσω και για το χρόνο της ομιλίας σας.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Πάντα ευγενής με τους Λάκωνες.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριοι Υπουργοί, θα ήθελα να υπερθεματίσω και εγώ σε αυτά που είπε εδώ ο προηγηθείς Βουλευτής Μεσσηνίας, ο κ. Λαμπρόπουλος, για τον κ. Απόστολο Κακλαμάνη, τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής.
Ο Απόστολος Κακλαμάνης, νεότατος τότε, αποτελούσε το ίνδαλμα πολλών ελληνοπαίδων, διότι ήταν από νωρίς στην πολιτική. Ήταν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας. Τα πενήντα χρόνια, λοιπόν, που έχει μπροστά του στην πολιτική, σήμερα, αλλά και με πολλές άλλες τοποθετήσεις του, βρίσκονται για να μας διδάσκουν πολλά πράγματα. Τον έχω θαυμάσει στους μεγάλους αγώνες και στις ομιλίες εναντίον της διαπλοκής, εναντίον των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και για όλα τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Πάντα έτοιμος, πάντα προθυμότατος να τοποθετηθεί επί των μεγάλων πολιτικών θεμάτων και της καθημερινότητας που απασχολεί τον Έλληνα πολίτη.
Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστούμε.
Δείτε και τα σχετικά βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.