COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Μήπως είμεθα ενδοτικοί με τους τούρκους;;;

Σε πολλές σκέψεις  και συλλογισμούς περιπίπτωμεν, κάθε φοράν που ενώ πρέπει να έχομεν τους τούρκους σε σταθερήν απόσταση συμβαίνει το αντίθετον. Πρέπον  θα ήτο  να τους έχομεν σε τυπικήν επικονωνίαν χωρίς αυξημένες σχέσεις. Διακρατικές  επαφές κανονικές, τυπικές, ποτέ όμως τόσον διαχυτικές, που  να εγγίζουν τα όρια της υποταγής, αν ταιριάζει η έκφραση.
Στις καθημερινές μας σχέσεις με άτομα στην  κοινωνίαν, κάποιοι θα μας ενοχλήσουν ή θα μας προσβάλλουν και για να μη επεκταθεί η δυσμένεια, αλλά και για να διατηρήσομεν το όνομά μας,  σταματάμεν να έχομεν σχέσεις μεταξύ τους, δηλαδή «τους κόβομεν την  καλημέραν».
Μεταξύ Ελλάδος και τουρκίας δεν συμβαίνει κάτι ανάλογον. Δηλαδή αν οι τούρκοι μας οχλήσουν ποικιλοτρόπως,  πάντα φροντίζομεν να μη επεκτείνεται αυτή η άδικη επίθεση σε βάρος μας. Η κακιά ώρα το έφερε θα κυκλοφορίσει!!
Παραβιάζουν καθημερινώς και πλειστάκις της ημέρας τα θαλάσσια και εναέρια σύνορά μας. Ποτέ δεν τους απειλήσαμεν ότι αν το επαναλάβουν θα έχουν τις συνέπειες που μας δίδουν οι Διεθνείς κανόνες. Αντ’  αυτών «πετάμεν στα ουράνια» και τους καταδιώκομεν όπως ο άνεμος τα σύννεφα! Το κυνηγητόν αυτό είναι προσβλητικόν, ταπεινωτικόν, οικονομικώς άκρως επαχθές, μηχανοκτόνον και ανθρωποκτόνον!!! Δεν είναι η πρώτη φορά που απωλέσαμεν άτομα αμυνόμενα περί πάτρης, εν καιρώ ειρήνης!!
Το πρόσφατον με την απώλειαν του πιλότου μας,  Γεωργίου Μπαλταδώρου, απέδειξεν την πολιτικήν ατολμίαν μας. Ολίγον μετά την πτώση από την τουρκίαν ανεκοινώθη ότι «στο σημείον εκείνον δεν υπήρχαν τουρκικά πολεμικά ώστε να αναχαιτιστούν»! Ποιός τους είπε ότι θέλαμεν ανάλογην ενημέρωση;; Γιατί έκαμαν αυτήν την ανακοίνωση; Μήπως όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται;;;;;Αν δεν παρεβίαζαν τον εναέριον χώρον μας δεν θα εγίνετο το ατύχημα και ο θάνατος του πιλότου μας! Επομένως είναι οι αυτουργοί του κακού. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Έχομεν θρηνήσει  πολλά θύματα εξ αυτής της καθημερινής παραβιάσεως των συνόρων μας.  Και ως να μη έφθανε η πρώτη αναφορά της τουρκίας  επανήλθαν τηλεφωνικώς για να συλλυπηθούν τον Πρωθυπουργόν για τον θάνατον του πιλότου. Ειρωνική πράξη, αφού  δεν λυπήθηκαν καθόλου!!
Και ο δικός μας Πρωθυπουργός αντί να τον επικρίνει τα μέγιστα για τις παραβιάσεις του εναερίου και θαλασσίου χώρου, του είπε όπως απλώς θα έλεγαν στις καθημερινές τους σχέσεις οι πολίτες «έ .. να μη χαθούμεν»!!, αφού όπως ανεκοινώθη του είπε να διατηρήσομεν τους διαύλους στο μέλλον!! Δεν  μπορούσε να του ειπεί π.χ. από τους δέκα διαύλους επικοινωνίας που έχομεν κόβονται οι εννέα και θα παραμείνει ο ένας!! Και αν συνεχίσετε θα κοπεί και αυτός. Θα ήταν δείγμα πυγμής της Ελλάδος εναντίον των αμφισβητούντων εμπράκτως τα κυριαρχικά της δικαιώματα και το κύρος της. Γιατί ο Πρωθυπουργός διετήρησε χαμηλήν στάση και δεν του έψαλε τα εξ αμάξης εφ’ όσον είχε τον πρώτον λόγον;; Άλλωστε η συζήτηση δεν ήταν δημοσία και μπορούσε να τον είχε λούσει αρκετά.
Οι μη σθεναρές αντιδράσεις μας στις παραβιάσεις του εναερίου χώρου δεν είναι δείγμα τηρήσεως κάποιας νομιμότητας. Αντιθέτως συμβάλλομεν στην διόγκωση και συνέχιση της παρανομίας. Η φράση «βυθίσατε το χόρα», περιόρισε τους τούρκους στα όριά τους. Χαλάρωσε αυτό και άρχισαν οι καθημερινές παραβιάσεις.  Και σε αντίποινα μας απείλησαν ότι αν επεκτείνομεν τα χωρικά ύδατα, αυτό θα είναι  «casus belli»!!! Και δεκάδες έτη ανεχόμεθα την απειλήν και εκτός αυτής και μυρίων άλλων επιβλαβών για την χώραν μας. Επιμένομεν στην ένταξή της στην  Ευρώπην. Ένα όχι έστω και πρόσκαιρον δεν υπάρχει στο πολιτικόν λεξιλόγιον  με την τουρκίαν;;;
Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.