COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Η ώρα των πολλών υπάρχει……..


Δεν ανακαλύφθη τώρα ούτε αποτελεί αντικείμενονον προς εκμετάλλευση από έναν πολιτικόν Κόμμα ο όρος «οι πολλοί». Ούτε ότι «ήρθε η ώρα των  πολλών» έχει βάσην. Ούτε οι πολλοί ανήκουν σε μιαν   πολιτικήν ομάδα. Υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα οι πολλοί. Και πολλοί  είναι το σύνολον του Ελληνικού Λαού για το οποίον οι τριακόσιοι καλούνται κάθε φοράν να προσφέρουν ευσυνειδήτως τις υπηρεσίες τους και κατά συνέπειαν και στην υπηρεσίαν του Κράτους. Επομένως κάθε ενέργεια των Κυβερνώντων είναι για τους πολλούς. Κανείς δεν δύναται να ισχυριστεί ότι τώρα που είμαι εγώ στην Εξουσίαν, «¨Ηρθε η ώρα των πολλών».
Σχήμα λόγου χωρίς περιεχόμενον. Τόσα χρόνια που ευρίσκεστε στο τιμόνι προσφέρατε ή όχι για τους πολλούς; Μάλλον όχι. Δεν έγινε προσφορά αλλά αφαίρεση κεκτημένων δικαιωμάτων των πολλών.  Και από εσάς και από τους προηγουμένους. Όλοι στρέφεσθε προς τους πολλούς, αλλά όχι για καλόν. Και το θέμα είναι απλούν.
Από την αρχήν που παρουσιάσθη η οικονομική κρίση, το μέγιστον ποσοστόν της φορολογίας τακτικής και εκτάκτου καταβάλλεται από τους πολλούς. Μισθωτοί και Συνταξιούχοι κατέβαλαν το 60% των επαχθών δαπανών από τότε μέχρι και σήμερα και οι λίγοι κατέβαλαν ή μάλλον έπρεπε να καταβάλλουν τα υπόλοιπα αλλά οι πλείστοι δεν το έπρατταν και ούτε το πράττουν. Αυτήν την στιγμήν 79 άτομα χρωστούν στο Δημόσιον 34 δις Ευρώ!  Δεν πληρώνουν και για να καλυφτούν βασικές ανάγκες η Εφορία ορμά στους πολλούς, στους Συνταξιούχους και στους μισθωτούςΆρα εν προκειμένω έχομεν  φροντίδα υπέρ των ολίγων!! ΄Ολες οι κυβερνήσεις υπέρ των ολίγων ενδιαφέρονται, δια των πράξεών τους ή δια αποφυγής εναντίου δράσεως. Για αυτό οι πολλοί έχουν καταντήσει πένητες: Οι ολίγοι δεν θίγονται, αλλ΄ απολαμβάνουν  με τα χρέη  που δεν πληρώνουν, τις  ονειρώδεις διακοπές τους!  Για τους ολίγους μεριμνά πάντα κάθε Κυβέρνηση. Οι ευνοϊκές τροπολογίες στην Βουλήν είναι για τους ολίγους συνήθως. Διορισμοί σε δεκάδες θέσεις είναι από  τους ολίγους εκλεκτούς Υπουργών και Βουλευτών.
Επομένως η ώρα των πολλών δεν θα έλθει τώρα αλλά υπάρχει ανεξαρτήτως ότι ποτέ δεν υπολογίζεται! Και κάθε συνθηματική προσπάθεια – εξαγγελία  ότι θα υπερασπιστούμεν τους πολλούς είναι έξω από κάθε πραγματικότητα.
Εμείς να γνωρίζομεν πάντα ότι υπαγόμεθα στον γενικόν κανόνα της ευαγγελικής ρήσεως «πολλοί οι κλητοί ολίγοι δε οι  εκλεκτοί».
Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.