COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Ανοίξετε τα μικρά καταστήματα και κλείσετε τα μεγάλα

 Αισθάνθηκα εθνική και συναισθηματικήν μείωση γιατί την ημέραν της Παλιγγενεσίας δεν υπήρχε σε έπαρση η Σημαία στο σπίτι μου. Την  έχω μονίμως ανηρτημένην επί του ιστού ο οποίος ευρίσκεται στο γεισιπόδιον της οικίας μου όλον τον χρόνον, αλλά προσφάτως λόγω πολυκαιρίας και δυσμενών καιρικών συνθηκών ετεμαχίσθη και αφηρέθη. Προσεπάθησα να εύρω άλλην στα μεγάλα καταστήματα της περιοχής αλλά δεν την διαθέτουν!! Πωλείται σε μικρά καταστήματα,  στο λιανεμπόριον, πλην αυτά είναι κλειστά λόγω νόσου!!! Ποιος θα καλύψει το μεγάλον συναισθηματικόν κενόν που υπέστην την 25ην Μαρτίου;;;

Επ΄ ευκαιρία τίθεται το ερώτημα. Γιατί τα μικρά καταστήματα τα οποία είναι η βάση της οικονομίας τα έχουν κλειστά; Δηλαδή  όταν ανοίξουν αυτά ο ιός που είναι «αποθηκευμένός !! μέσα θα εξορμήσει έξω και θα μολύνει τους πάντες;  Και πως δεν υπάρχει ιός στα λεγόμενα σούπερ μάρκετ τα οποία νυχθημερόν είναι  ανοικτά, είναι περιορισμένα και απορροφούν όλο το χρήμα ενώ τα μικρά κινυδυνεύουν να κλείσουν; Αν τα σούπερ μάρκετ έμειναν  κλειστά για δέκα  ημέρες ο ιός  θα είχε περιορισθεί.  Στα καταστήματα λιανεμπορίου δεν  συμποσούται τόσος κόσμος όσον στα μεγάλα. Το αυτό ισχύει και  για τα φαρμακεία που είναι πάντα ανοικτά,  και πρέπει να είναι.

Επίσης έκλεισαν τα βιβλιοπωλεία! Αστοχία και ατυχία μεγάλη. Εφ’ όσον υπήρχε φυλάκιση στο σπίτι, το βιβλίον ήταν ένας καλός σύντροφος. Γιατί τα απαγόρευσαν;; Θέλω να αγοράσω μελάνι για τον Υπολογιστήν και άλλα  είδη. Πού θα τα εύρω;; Θα πείτε.

n   Υπάρχουν τα σούπερ μάρκετ

ΟΧΙ. Δεν σας κάνω αυτό το χατίρι. Θα τα πάρω από το βιβλιοπωλείον της γειτονιάς μου όταν  ανοίξει. Θέλω τα χρήματα που πληρώνω να  μένουν  στην Ελλάδα όχι να πηγαίνουν κάθε βράδι στο εξωτερικόν   όπως γίνεται με τα σ/μ  τα οποία ανήκουν τα πλείστα σε ξένους!!!

Ας ανοίξει το λιανεμπόριον τώρα και για πάντα. Το κλείσιμόν του δεν προστάτευσε από την νόσον όσον πιστεύεται.

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.