(αφορά την Βάρδα και τις πέριξ περιοχές)
(όποιος θέλει ας προωθήσει στους Βουπράσιους)
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα,
Μιλώντας με φίλους αλλά και άγνωστα πρόσωπα αντιλαμβάνομαι ότι το 99% των συμπολιτών μας δεν έχουν ιδέα τι είναι το μικρόβιο ή μικροοργανισμός.
Τα φρούτα, το ψωμί, το τυρί μουχλιάζει, ο περονόσπορος και η αλτερναρια απειλούν τις καλλιέργειες, ο κορονοϊός απειλεί τους ανθρώπους.
Όμως το 99% των συμπολιτών μας δεν έχει ιδέα πως είναι αυτές οι Δημιουργίες , πως μοιάζουν και στ τι μεγέθη κυκλοφορούν αλλά και ποια η σχέση μεγέθους μεταξύ τους.
Επίσης πως μεταδίδονται; Πως μολύνουν;
Ενώ υπάρχει αρκετή γνώση γύρω μας δυστυχώς πάνω από το 99% των συμπολιτών μας δεν έχει πρόσβαση σε αυτήν.
Αφορμή στάθηκαν τόσο ο γνωστός μας κορονοϊός που βασανίζει μια ολόκληρη κοινωνία οδηγώντας σε διχασμό αλλά και οι μικροοργανισμοί που ταλαιπωρούν την γεωργική παραγωγή.
Αποφάσισα λοιπόν να διαθέσω ένα απόγευμα κάθε εβδομάδα και ίσως το καλύτερο απόγευμα να είναι της τετάρτης όπου θα γίνεται μια μικρή θεωρητική ενημέρωση και μετά θα βλέπουμε τους μικροοργανισμούς στο μικροσκόπιο.
Ξεκινάμε αυτή την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου στις 17.00 (πέντε το απόγευμα).
Μάσκες απαραίτητες και η μύτη μέσα.
Σαπούνισμα χεριών και αντισηπτικό απαραίτητα πριν την είσοδο.
Χώρος: το γραφείο μου στην Αγίου Νικολάου 48.
Αν υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον μπορούμε να ζητήσουμε την αίθουσα του Δήμου.
Θέμα: ΜΙΚΡΟΒΙΑ ή ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ. Ποια είναι; Πόσα είναι; Πως αναπαράγονται; Πως μεταδίδονται; Πως μολύνουν; Πως αντιμετωπίζονται;
Υπεύθυνος: Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης (Γεωπόνος-Μυκητολόγος)
Διεύθυνση: Αγίου Νικολάου 48 (ακριβώς απέναντι από το μίνι μάρκετ του ΤΣΙΡΙΚΟΥ).
Ημέρα: Τετάρτη 17 Νοεμβρίου στις 17.00 (πέντε το απόγευμα).
--
Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης
Βάρδα Ηλείας, 270 52
697 3386615
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.