Η περίοδος της Βεγγέρας διεκόπη από τον σύγχρονον, άχαρον και εν πολλοίς ακοινώνητον τρόπον ζωής που διάγομεν σήμερον. Οι βεγγέρες ήταν επισκέψεις σε οικίες γνωστών, φίλων, γειτόνων. Γινόταν πάντα βραδυνές ώρες μετά την επιστροφήν από την εργασίαν η οποία διήκε άπασαν την ημέραν. Οι συγκεντρώσεις αυτές ήταν από όλες τις πλευρές ευχάριστες. Αν σε κάποιαν βεγγέραν μερικοί ίσως ήταν και ολιγώτερον επιθυμητοί, ή κάπως ενοχλητικοί ή αδολεσχούντες η οικοδέσποινα για να τους αποχωρισθεί τους έλεγε χτυπώντας τους στην πλάτην.
n Καλοί είστε μα αμέτε, δηλαδή ωραία η παρέα σας αλλά φύγετε τώρα, ίσως πρόσθετε και κάποιον επιχείρημα, όπως γιατί τελειώσαμεν.
Στο σημείον αυτό έφθασαν και οι επιστήμονες Λοιμωξιολόγοι με τις ολημερίς παρουσίες τους σε όλα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά Μέσα. Τις πρώτες ημέρες του 2020 περί μήναν Μάρτιον ήσαν άκρως ευπρόσδεκτοι για τις ενημερώσεις τους. Προϊόντος του χρόνου άρχισε ο θολότης. Έπαυσαν να είναι περιζήτητες οι ομιλίες τους από τα ΜΜΕ. Αναφέρονται εμμονικώς στο εμβόλιον. Όλοι γνωρίζομεν ότι είναι αναγκαίον και θα το χρησιμοποιήσομεν. Η απόλυτη αδολεσχία επί του θέματος μήπως εκνευρίζει μερικούς και τους καθιστά αρνητές; Λέγω μήπως.
Η μεγάλη προσφορά των Λοιμωξιολόγων θα ήταν να συσκέπτονται και να εκθέτουν τα πορίσματά τους στην Κυβέρνηση και εκείνη θα ενεργήσει αναλόγως. Το δέον γενέσθαι σε μίαν κοινωνίαν δεν ορίζεται από μεμονωμένα άτομα. Ούτε οι προβλέψεις περί κρουσμάτων και θανάτων πρέπει να ακούγονται από τους Ιατρούς. Μήπως εμπίπτει στο Ιατρικόν απόρρητον;;Καταπληγώνουν ψυχικώς το ήδη ταλαιπωρημένον κοινόν. Βασική και ουσιώδη προσφοράν θα προσέφεραν αν αντί να είναι στις οθόνες, να ευρίσκονται σε συσκέψεις και σε δοκιμαστικές έρευνες περί πολεμήσεως του ιού. Στο ξεκίνημα ήταν άγνωστος σε όλους ανά την Υφήλιον. Επομένως η πολύωρη παραμονή τους στα εργαστήρια ήταν η ενδεδειγμένη προσφορά τους. Δεν έχει σημασία ότι δεν θα τους γνώριζε κανείς. Σημασία έχει ότι θα είχαν αποδυθεί σε σπουδαίον αγώνα για την σωτηρίαν της ανθρωπότητος, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Και όπως λέει ο Ιατροφιλόσοφος Γάλλος Αλέξης Καρέρ « Κάθε προσπάθεια έστω και αποτυχημένη αξίζει περισσότερον από την έλλειψιν κάθε προσπαθείας». Γνώριζαν αυτήν την σπουδαίαν επισήμανση του συναδέλφου τους; Αν την γνώριζαν κακώς δεν ασχολήθηκαν με εργαστηριακές έρευνες. Ήταν στον ίδιον παρονομαστήν με τους ερευνητές όλου του κόσμου. Γιατί να μη διακριθούν;; Αν προσέρχονται στις οθόνες για επίδειξη γνώσεων, δεν μας έδωσαν αυτές στο ύψος που πρέπει. Απλώς κατέστησαν ευρέως γνωστοί ακόμη και σε χωριά των παρυφών του Γράμμου από αγγραμμάτους κατοίκους λόγω της αενάου προβολής!!! Και μεταγενεστέρως (χωρίς να το επιδιώκουν) μήπως αυτή η προβολή συμβάλλει για υπαγωγήν σε εκλογικόν ψηφοδέλτιον; Δεν είναι απίθανον γιατί ο Έλλην ψηφοφόρος δεν γνωρίζει ότι ο ευρέως γνωστός (δεν αναφέρομαι μόνον σε Ιατρούς που έχομεν λαμπρά παραδείγματα) δεν είναι πάντα και άξιος πολιτικός.
Ακόμα οι εν λόγω επιστήμονες έπρεπε να γνωρίζουν και την περίπτωση του Αριστείδου. Ερωτηθείς συμφωνών με την τιμωρίαν του, γιατί τον κατεψήφισες απάντησε.
n Καλός είναι αλλά βαρέθηκα να ακούω ότι είναι δίκαιος!
Παράδειγμα προς μίμησιν.
11/11/2021
Μιχαήλ Στρατουδάκης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.