COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Οριστικά στις 22 Σεπτεμβρίου το ντιμπέιτ Καραμανλή-Παπανδρέου


«Κλείδωσε» η τηλεμαχία των Καραμανλή-Παπανδρέου.

Συμφώνησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το ντιμπέιτ Κ.Καραμανλή και Γ.Παπανδρέου, όπως προκύπτει από την αλληλογραφία Ευ.Αντώναρου και Γ.Παπακωνσταντίνου, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται για το ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών μετά τις ενστάσεις που διατύπωσαν οι δημοσιογράφοι. Δεν θα πάω, αν δεν αλλάξουν οι όροι, είπε ο Γ.Καρατζαφέρης.

Στις επιστολές τους οι κ.κ. Αντώναρος και Παπακωνσταντίνου συμφώνησαν το ντιμπέιτ των δύο υποψήφιων πρωθυπουργών να γίνει την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ. Η συζήτηση θα έχει διάρκεια 75 λεπτά.

Επίσης, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν να υπάρξει ένας μόνος δημοσιογράφος (η Μαρία Χούκλη από τη ΝΕΤ), ο οποίος θα συντονίζει τη συζήτηση. Στον ένα δημοσιογράφο επέμεινε το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΝΔ ήθελε δύο δημοσιογράφους.

Ακόμη, συμφωνήθηκαν και οι θεματικές ενότητες [εξωτερική πολιτική, οικονομία - ανάπτυξη, κοινωνικά θέματα (παιδεία), περιβάλλον (υποδομές) και κράτος / δημόσια διοίκηση].

Τα δύο κόμματα συμφώνησαν και στη διάταξη: οι δύο πολιτικοί αρχηγοί να στέκονται όρθιοι σε πόντιουμ απέναντι ο ένας στον άλλον, με τον δημοσιογράφο συντονιστή να στέκεται μεταξύ τους σε διάταξη τριγώνου.

Ερωτήματα για το ντιμπέιτ των έξι

Προβλήματα παρουσιάζονται στη διεξαγωγή του ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών, καθώς έντονες αντιδράσεις προβάλλουν οι δημοσιογράφοι, που ζητούν οι ερωτήσεις να διατυπώνονται σε χρόνο 30 δευτερολέπτων -και όχι 20 δευτερολέπτων όπως είχαν συμφωνήσει τα κόμματα-, ενώ επιμένουν στο δικαίωμα ερώτησης επαναφοράς.

Τα δύο αυτά αιτήματα χαρακτήρισε βάσιμα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο κ. Αντώναρος συμφώνησε μόνο ως προς το σκέλος των 30 δευτερολέπτων και όχι στο αίτημα για ερώτηση επαναφοράς.

ΚΚΕ: Συμμετέχει μεν, αλλά...

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει: «Παρά το γεγονός ότι και αυτή η τηλεμαχία θα είναι μία από τα ίδια, το ΚΚΕ αποφάσισε να πάρει μέρος, μόνο και μόνο για να μη γίνει η απουσία του αφορμή αποπροσανατολιστικών συζητήσεων, τη στιγμή που υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά θέματα από τις τηλεμαχίες.

» Πιστεύουμε ότι η συζήτηση γύρω από το θέμα έχει εξαντληθεί. Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι στις τηλεμαχίες ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι σημαντικός, αλλά πρωταγωνιστές είναι οι αρχηγοί των κομμάτων».

ΣΥΡΙΖΑ: Επιθυμεί βελτίωση

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται: «Από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση υπάρχει που θα βελτιώνει τους όρους διεξαγωγής της συζήτησης, αυτό άλλωστε επιθυμούμε και εμείς. Είμαστε, όμως, κατηγορηματικά αντίθετοι στη ματαίωσή του, την οποία θεωρούμε δώρο στον δικομματισμό και πλήγμα στον πλουραλισμό και τον ισότιμο δημοκρατικό διάλογο».

Καρατζαφέρης: Σκέφτεται να απέχει

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ανέφερε: «Δεν έχω πρόθεση να συμμετέχω σε αυτό το σόου, αν και εφόσον δεν αλλάξουν οι όροι και οι κανόνες που θέλουν να επιβάλλουν οι δύο μεγάλοι. Επιμένω, στην ελευθερία του λόγου και στην ελευθερία του δημοσιογράφου. Αυτό το ρόλο του κομπάρσου, που θέλουν να μας επιβάλλουν οι δυο «πρωταγωνιστές», εγώ δεν τον δέχομαι. Φαίνεται πως το σύστημα επιμένει στον αποκλεισμό της δημοσιογραφίας, από το πολιτικό γίγνεσθαι».
ΑΠΕ
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.