COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

<<Έκρηξη>>Τσιτουρίδη και «εμφύλιος» στην ΝΔ για τα ψηφοδέλτια.


Εμφύλιος ξέσπασε στη ΝΔ αμέσως μόλις η Ρηγίλλης δημοσιοποίησε τους αποκλεισμούς βουλευτών από τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια. Ο Σάββας Τσιτουρίδης αμέσως μόλις πληροφορήθηκε ότι κόπηκε από το ψηφοδέλτιο του Κιλκίς, μετέβη αμέσως στα γραφεία του κόμματος, έκανε λόγο για «μία απαράδεκτη και άθλια πολιτική απόφαση αυτών οι οποίοι κάνουν κουμάντο αυτή τη στιγμή στη Ρηγίλλης και στο Μαξίμου» και ζήτησε εξηγήσεις από τον Λευτέρη Ζαγορίτη.
Όπως είπε αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον γραμματέα της ΝΔ, ο κ. Ζαγορίτης «δεν είχε να μου πει κανένα λόγο» για το ότι αποκλείστηκε από τις εκλογές. Και ενώ ετοιμαζόταν να αποχωρήσει, ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα επέστρεψε και φανερά πικραμένος και οργισμένος είπε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες: «Έχω να προσθέσω και κάτι άλλο. Στο παρελθόν σε αυτή την παράταξη δέχτηκα λάσπη και συκοφαντία. Σιώπησα προτάσσοντας την ανάγκη συμπαράταξης μέσα σε αυτή την παράταξη. Τώρα δεν θα σιωπήσω. Το χρωστώ στους γονείς μου, στο χρωστώ στα παιδιά μου, το χρωστώ σε όλους αυτούς, οι οποίοι το 2007 δεν πίστεψαν στη λάσπη και στη συκοφαντία και με τίμησαν στο Νομό Κιλκίς».
Ο κ. Τσιτουρίδης συνεχίζοντας στοχοποίησε ακόμη περισσότερο στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού, αλλά και τον ίδιο τον Κώστα Καραμανλή, θυμίζοντας με νόημα, ότι ανήκει στην ομάδα των λεγόμενων «λοχαγών», που στήριξαν την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ. Όπως είπε χαρακτηριστικά «η φλόγα, οι αξίες και οι αρχές που μας οδήγησαν στο ριζοσπαστισμό του 1997, που ήταν η βάση μας στην αντιπολίτευση, κόντρα σε συμφέροντα και διαπλοκή μέχρι την αντιπολίτευση, η φλόγα αυτή παραμένει ανοιχτή σε όλη την Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι «ξέρω ότι ο αγώνας το οποίο έχω μπροστά μου και ο δρόμος είναι ανηφορικός. θα βρούμε όλους αυτούς, οι οποίοι πιστέψαμε από το 1997 πράγματα, για να κάνουν κουμάντο σήμερα στη Ρηγίλλης και το Μαξίμου οι εκλεκτοί της διαπλοκής».
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ για τις εκλογές Γιώργος Κουμουτσάκος απέδωσε τις δηλώσεις Τσιτουρίδη σε «ανθρώπινη φόρτιση», ωστόσο πρόσθεσε ότι «όσα ειπώθηκαν, επιβεβαιώνουν την ορθότητα της επιλογής μας». Ο Γιώργος Σουφλιάς σήκωσε το «γάντι» και απάντησε με έμφαση στον κ. Τσιτουρίδη, ότι ο αποκλεισμός του δεν ήταν εισήγηση του. Όπως είπε «πολιτεύομαι 35 χρόνια και δεν έχω δώσει ποτέ το δικαίωμα να πιστεύει κανείς, ότι θα είχα την μικροψυχία που μου αποδίδουν για κάποιο συνάδελφο, επειδή είχε εκφράσει διαφορετική γνώμη από την δική μου για ένα πολιτικό θέμα». Αποστάσεις από την υπόθεση Τσιτουρίδη κρατά το ΠΑΣΟΚ με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Γιώργο Παπακωνσταντίνου να σημειώνει ότι «η αναφορά αυτή του κ. Τσιτουρίδη μιλάει από μόνη της».
Ο κ. Τσιτουρίδης όμως έβαλε στο στόχαστρο του και τον έτερο συνεργάτη του κ. Καραμανλή, τον επικοινωνιολόγο Γιάννη Λούλη, για τα γκάλοπ που διεξήγαγε για τα «καθαρά» ψηφοδέλτια, αναφέροντας στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, ότι «στημένες και ιδιοτελείς δημοσκοπήσεις επαγγελματιών μυστικοσυμβούλων και σταλινικές πρακτικές αποκεφαλισμού διαφωνούντων με τους εκλεκτούς της διαπλοκής, δεν μπορούν να υποκαθιστούν την κρίση των πολιτών». Από τηλεοράσεως έμαθαν και οι κ.κ. Παυλίδης και Δούκας, ότι κόβονται από τα ψηφοδέλτια, καθώς τα κινητά τους ήταν κλειστά και ο γραμματέας της ΝΔ δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί τους.
Οι δύο βουλευτές προς το παρόν κρατούν χαμηλούς τόνους, λέγοντας ότι επιφυλάσσονται να μιλήσουν μετά τις εκλογές και δηλώνουν ότι θα στηρίξουν τη ΝΔ στη μάχη της κάλπης. Χαρακτηριστικά ο Αριστοτέλης Παυλίδης αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ότι «οι ομοϊδεάτες μου Δωδεκανήσιοι απαιτούν ωστόσο εξηγήσεις, γιατί τους αφαιρέθηκε το δικαίωμα να με κρίνουν και αυτοί, όπως έκαμαν οι συνάδελφοι μου στη Βουλή». Στο ίδιο μήκος και ο Πέτρος Δούκας, ο οποίος σε γραπτή του δήλωση αναφέρει ότι «το αποτέλεσμα θα κρίνει τις στρατηγικές επιλογές... Σε όλες τις υποθέσεις που λόγω αρμοδιότητας χειρίστηκα, ενήργησα με διαφάνεια, νομιμότητα, εντιμότητα». Αίσθηση πάντως προκάλεσε, πως διασώθηκαν και θα είναι ξανά υποψήφιοι τρεις βουλευτές, των οποίων το όνομα τους ενεπλάκη στην υπόθεση Βατοπεδίου, δηλαδή οι κ.κ. Κοντός, Μπασιάκος και Κιλτίδης. Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας.
Ρεπορτάζ: Ε. Τσικρίκα,
Γ. Βλάχος, Χ. Μπόλκας
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.