COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009

ΟΝΕΔίτες απ'ολη την Ελλάδα στηρίζουν Αντώνη Σαμαρά...


...με κείμενο που βλέπειτο φώς της δημοσιότητας.
Τα στελέχη που υπογράφουμε το κείμενο αυτό, επιλέξαμε να διαμορφώσουμε το μέλλον μας εντασσόμενοι στις τάξεις της ΟΝΝΕΔ, της μεγαλύτερης πολιτικής νεολαίας της χώρας. Όλα τα προηγούμενα χρόνια στηρίξαμε ενεργά, με απόλυτη πίστη και συνέπεια, τον Πρόεδρο της Παράταξης Κώστα Καραμανλή. Μέσα από τη Μ.Α.ΚΙ., τη Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. και τις Περιφερειακές Οργανώσεις της ΟΝΝΕΔ, απευθυνθήκαμε σε χιλιάδες νέους και ζητήσαμε να σταθούν δίπλα μας, στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το έργο του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και στη διακυβέρνηση της χώρας,
Το αποτέλεσμα των πρόσφατων εθνικών εκλογών αδικεί τον Κώστα Καραμανλή και...

τη Νέα Δημοκρατία. Γνωρίζουμε ότι λάθη, καθυστερήσεις και συμπεριφορές κυβερνητικών στελεχών που προσέβαλαν τους πολίτες και πολύ περισσότερο τους οπαδούς μας, δε μπορούσαν να μη ληφθούν υπ’ όψιν την ώρα της κάλπης. Όμως θεωρούμε ότι αδικείται το έργο που συνετελέσθη και κυρίως, η επιτυχής προσπάθειά μας να καταστήσουμε τη χώρα πραγματικά αδέσμευτη από χρόνιες δουλείες και αγκυλώσεις που την εμπόδιζαν να προχωρήσει σε δρόμους πραγματικής ανάπτυξης και ευημερίας.
Ταυτόχρονα, όμως, πιστεύουμε ότι η ελληνική κοινωνία μας αποστέλει δια του εκλογικού αποτελέσματος ένα σαφές μήνυμα. Μας ζητά επίμονα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, να διασαφηνίσουμε την ιδεολογική μας ταυτότητα και να δεσμευτούμε ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε στοχευμένες πολιτικές που απορρέουν από αυτήν. Πολιτικές ανατρεπτικές και ριζοσπαστικές.
Και τότε, είναι σίγουρο ότι πολύ σύντομα θα μας ξαναεμπιστευτεί.
Σε αυτό το αίτημα δηλώνουμε έτοιμοι να απαντήσουμε. Πιστεύουμε ότι η Νέα Δημοκρατία οφείλει να σταθεί γερά στις παραδοσιακές της αρχές και αξίες και επάνω σε αυτές να κτίσει εκ νέου ένα δυνατό και ξεκάθαρο πολιτικό λόγο που θα αποτελέσει το βασικό όπλο για την αναγέννησή της.
Είμαστε έτοιμοι να αγωνιστούμε για μία μεγάλη, ενωμένη κεντροδεξιά Παράταξη.
Μία Παράταξη κοινωνικά φιλελεύθερη. Με πίστη στην ελεύθερη οικονομία αλλά μακριά από τις ακρότητες και τις στρεβλώσεις των αγορών. Με εμπιστοσύνη σε ένα κράτος που θα υπηρετεί τον πολίτη αλλά μακριά από τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά που γεννά το κράτος, όταν αναλαμβάνει το ρόλο του επιχειρηματία.
Μία Παράταξη αυθεντικά πατριωτική. Ικανή να διασφαλίσει την εθνική μας συνοχή έναντι οποιουδήποτε κόστους, χωρίς κορώνες λαϊκισμού και αμετροέπειας.
Μία Παράταξη παραδοσιακά ευρωπαϊκή. Έτοιμη να αναλάβει πρωτοβουλίες για ουσιαστική συμπόρευση των εθνών που απαρτίζουν την Ε.Ε. και να αποτρέψει τη μετατροπή της σε μία ανεξέλεγκτη, απρόσωπη μηχανή παραγωγής κανονισμών που αντιμετωπίζουν τους πολίτες σαν αριθμούς.
Εν κατακλείδι, μία Παράταξη χωρίς τους ιδεολογικούς αυτισμούς που της επέβαλαν εκείνοι που την πολέμησαν λυσσαλέα και με όλα τα μέσα, ηθικά και ανήθικα, ακόμα και εκ των έσω. Αποφασισμένη, όχι μόνο να σταματήσει να απολογείται διαρκώς στους παχυλά αμοιβόμενους ψευτοπροοδευτικούς κήνσορες της πολιτικής ορθότητας, αλλά και να τους αντιμετωπίσει στα ίσια στο πεδίο εκείνο που διαθέτει συντριπτική υπεροχή: στο πεδίο των ιδεών και της εφαρμογής τους.
Η Παράταξή μας έχει πρόσωπο και ψυχή. Απαρτίζεται από όλους εμάς, τους Οννεδίτες και τις Οννεδίτισσες, τους Νεοδημοκράτες και τις Νεοδημοκράτισσες, αλλά και όλους τους σκεπτόμενους πολίτες που αγωνιούν για το μέλλον της Πατρίδας και απαιτούν άμεση ανάκαμψη από τη συνεπέστερη πολιτική δύναμη της χώρας. Αυτούς τους ανθρώπους δε δικαιούμαστε να τους απογοητεύσουμε. Ούτε δικαιούμαστε να τους στερήσουμε τη δυνατότητα να εκφραστούν καθολικά και υπεύθυνα, και να επιλέξουν με την ψήφο τους την πορεία που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία, αλλά και η χώρα μας.
Το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας θα το αποφασίσουν οι ίδιοι οι Νεοδημοκράτες. Όλοι μαζί. Σύνεδροι και βάση. Ιδιαίτερα η βάση. Γιατί είναι εκείνη που, χρόνια τώρα, δηλώνει παρούσα στα δύσκολα και δίνει καθημερινούς αγώνες στις τοπικές κοινωνίες, στους εργασιακούς χώρους, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στα πεζοδρόμια, αλλά και στο Διαδίκτυο. Αντιθέτως, μερικοί εξ’ όσων κατείχαν καίριες θέσεις, ούτε προέρχονται από αυτήν, ούτε διατηρούσαν ψυχική επαφή μαζί της.
Είναι, συνεπώς, προφανές, ότι η Παράταξη που εμείς, οι νέοι, ονειρευόμαστε και διεκδικούμε, χρειάζεται και την καθοδήγηση ενός ηγέτη που θα ανταποκρίνεται στις αυξημένες προσδοκίες μας. Ενός ηγέτη που δε θα διστάζει να ορθώνει το ανάστημά του απέναντι σε αλλότριες και εξωθεσμικές δυνάμεις, εντός και εκτός της χώρας.
«Είναι χρέος μας να θέσουμε τον πήχη ψηλά, αλλά τον πήχη των δικών μας αξιών και των δικών μας προταγμάτων. Αυτών που ενστερνίζεται η ελληνική κοινωνία, κι αυτών που την εκφράζουν και την αντιπροσωπεύουν».
Τα παραπάνω λόγια δεν είναι δικά μας. Ανήκουν, όμως, σε ένα στέλεχος που ξεκίνησε την διαδρομή του από την ίδια αφετηρία με εμάς, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΟΝΝΕΔ και συνέβαλε τα μέγιστα στην εδραίωση των αξιών αυτής της Παράταξης, δίπλα σε προσωπικότητες όπως αυτή του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή και του «ευπατρίδη της πολιτικής» Ευάγγελου Αβέρωφ.
Ανήκουν στον Αντώνη Σαμαρά.
Πιστεύουμε ξεκάθαρα ότι, τούτη την κρίσιμη στιγμή για την Παράταξη και τον τόπο, οφείλει να αναλάβει αυτό το χρέος. Και του απευθύνουμε, ξανά, προσκλητήριο μάχης, ως Οννεδίτες προς Οννεδίτη.
Καλούμε τον Αντώνη Σαμαρά να καταθέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Ζητάμε να μπει μπροστά και να δώσει όραμα και ελπίδα σε μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων.
Το οφείλει στην Πατρίδα. Στην Παράταξη. Και στον εαυτό του.

Γιαννόπουλος Δημήτρης Μέλος Τ.Ε. ΟΝΝΕΔ Ίλιον
Δασκαλάκης Μάρκος Εκπρόσωπος ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο Ν.Δ.
Ζωγανάς Νικόλαος Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ
Ηλιόπουλος Θωμάς Υπεύθυνος Συνδικαλισμού Συντονιστικού Γραφείου ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης
Καραχάλιου ΕρμιόνηΜέλος Γραμματείας ΤΟ.ΣΥ.Ν. ΟΝΝΕΔ-Πρόεδρος ΤΟ.ΣΥ.Ν. Αγίας Παρασκευής
Κατσίπος Τιμολέων Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ
Κοσμάς Τάσος Εκπρόσωπος ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο Ν.Δ.
Κουτσούκος Σωτήριος Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας
Κωτούλας Κώστας Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ
Κωτούλας Φίλιππος Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας
Λιθαδιώτης Παναγιώτης Γραμματέας Ο.Π. ΟΝΝΕΔ Ιστιαίας-Πρόεδρος ΤΟ.ΣΥ.Ν. Ιστιαίας
Μαγγλάρας Κώστας Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Αρκαδίας
Ματράκας Δημήτριος Γεν. Γραμματέας Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ Χαλκίδας
Μοιρώτσος Άγγελος Γεν. Γραμματέας Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ Αλιβερίου
Μπασακιώτης Σταύρος Γεν. Γραμματέας Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ Τριπόλεως
Παπαγεωργίου Ευδοξία Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ
Παπαδάκης Γεώργιος Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου
Παπανικολάου Άγγελος Εκπρόσωπος ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο Ν.Δ.
Παρασκευάς-Ραδίσης Νικόλας Εκπρόσωπος ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο Ν.Δ.-Γεν. Γραμματέας Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ Ερμιόνης
Πετράκης Σωτήριος Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Αργολίδας
Πούτος Παναγιώτης Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ
Σαρρής Ιωάννης Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Καβάλας
Τάκης Γεώργιος Γεν. Γραμματέας Τ.Γ. ΟΝΝΕΔ Δωρίου
Τζούτζας Ιωάννης Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ - Πρόεδρος Κ.ΕΦ.Ε. ΟΝΝΕΔ
Τρίκκας Χρήστος Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Λευκάδας
Φραγκογιαννάκη Καλλιόπη Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ-Μέλος Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου ΟΝΝΕΔ
Φωτεινός Γιώργος Αντιπρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας
Χατζής Κώστας Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ - Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ευβοίας
Χρυσομάλλης Μιλτιάδης Εκπρόσωπος ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.