COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Στην έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός.


ant1online


Στην έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, για την εκλογή προέδρου της ΕΕ και εκπροσώπου για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, θα συμμετάσχει σήμερα ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ενδείξεις, οι «27» δεν έχουν ακόμη καταλήξει στα πρόσωπα και ο Προεδρεύων της ΕΕ, Σουηδός πρωθυπουργός Φρίντριχ Ρέινφιλντ, ανακοίνωσε ότι «τα ονόματα που υπάρχουν στο τραπέζι είναι πολύ περισσότερα από τις ευρωπαϊκές καρέκλες».

«Αν ο πρόεδρος είναι συντηρητικός, ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής θα είναι από τους σοσιαλιστές και το αντίστροφο», είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η Μαριλένα Κοππά, ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Όπως είπε η κα Κοππά επικρατέστεροι για τη θέση του προέδρου είναι οι πρωθυπουργοί του Βελγίου, του Λουξεμβούργου και της Ολλανδίας και πρόσθεσε ότι υπήρξε ανάγκη ενιαίας εκπροσώπησης, ανεξάρτητα του ποιά χώρα θα έχει την προεδρία της ΕΕ.

«Κρίσιμη χαρακτηρίζεται, για τη λειτουργία της ΕΕ, η εκλογή προέδρου και εκπροσώπου εξωτερικής πολιτική» είπε, επίσης στον ΑΝΤ1, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, ευρωβουλευτής της ΝΔ. Όπως είπε ο κ. Κουμουτσάκος, μάλλον ο πρόεδρος θα είναι από το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα και ο εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής από τους σοσιαλιστές.>>> συνέχεια>>>
http://news.gr.msn.com/political/article.aspx?cp-documentid=150950632

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.