COUΝTER ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Μαθητεύομενοι στα προγράμματα STAGE και κυβερνητικές πρακτικές.


Με την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ , πολλοί πολίτες πίστεψαν πως απέναντί τους θα έβρισκαν μία Κυβέρνηση , σύμφωνα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες, που θα αντίκριζε ισότιμα και χωρίς ίχνος ρεβανσισμού τους πολίτες ,μία κυβέρνηση που θα έβαζε τις βάσεις για αξιοκρατία , θα έκανε στην άκρη τον κομματισμό και θα απομάκρυνε το κράτος από το κόμμα.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, βλέπουμε πρακτικές του παρελθόντος να επιστρέφουν και τους πολίτες ανήμπορους να κατανοήσουν γιατί σε μία δημοκρατική χώρα η διαφορετική πολιτική τοποθέτηση , αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο.

Αναφέρομαι φυσικά στην εκδικητική πολιτική που ακολουθήθηκε για τους εργαζόμενους των STAGE, όπου με περισσή αναλγησία , τους «πέταξαν» κυριολεκτικά στο δρόμο, χωρίς να αναγνωρίζεται η μοριοδότηση από τη μαθητεία τους , σε αντίθεση με τους συμβασιούχους του 2004 , για τους οποίους τη διατηρούν.

Νέους και νέες , που το όνειρο για μία δουλειά , για τους Κυβερνώντες ως φαίνεται , δεν λέει απολύτως τίποτε και ενεργούν λες και προήλθαν από παρθενογένεση, πως ουδέποτε έκαναν ρουσφετολογικές προσλήψεις ,πως δεν μονιμοποίησαν το 1999 και το 2000 πάνω από 2.500 « stagiers », πριν ακόμα λήξει η 17μήνη μαθητεία τους και δεν κληροδότησαν στη συνέχεια στην Ελληνική πολιτεία, στρατιές συμβασιούχων.

Θα γινόταν πλήρως αποδεκτό, αν πράγματι θέλοντας να βάλουν ένα τέλος σε όλα αυτά, σεβόμενοι φυσικά τη συνέχεια του κράτους ,από εδώ και πέρα ,τροποποιούσαν σύμφωνα με τις προεκλογικές τους εξαγγελίες ,τη μαθητεία που προσέφεραν τα συγκεκριμένα προγράμματα.

Η πρακτική όμως που ακολουθήθηκε, προβληματίζει τους πολίτες και τους κάνει καχύποπτους για τις μετέπειτα κινήσεις της Κυβέρνησης , διότι όλοι αντιλαμβάνονται, ότι με την απομάκρυνση τόσων ασκουμένων από τις δημόσιες υπηρεσίες, θα δημιουργηθεί ένα δυσαναπλήρωτο κενό , το οποίο θα σπεύσουν να καλύψουν με κομματικούς επίλεκτους με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Καθίσταται λοιπόν προφανές, πως προωθούνται στο Δημόσιο νέες στρατιές «πράσινων» συμβασιούχων και όταν αυτοί θα έχουν αποκτήσει «νομιμοποίηση» , θα έρθει το ΑΣΕΠ να τους τακτοποιήσει «και με το νόμο».

Τελικά το μόνο που θα μείνει σ΄αυτή τη χώρα ,θα είναι ο εσαεί διαχωρισμός των πολιτών σε «δικούς μας »ή όχι . Κρίμα για όσους πίστεψαν πως κάτι θα άλλαζε!!!

Αντωνία Μπούζα-Κωνσταντέλου

Νομαρχιακή Σύμβουλος-Πρόεδρος ΝΕΤΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Την ευθύνη για τα σχόλια φέρει αποκλειστικά ο σχολιαστής.Αναρτήσεις γίνονται μόνο επώνυμα με λογαριασμό Google.